Rommipiirakka (nasuttajan resepti) Alkuperäinen resepti siis nasuttajan hienosta blogista. Tämä on hieman muunneltu.
Ohjeesta tulee uunipellillinen.
Pohja:
4 dl sokeria
3 3/4 dl jauhoja
3 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
4 1/2 tl kaakaojauhetta
225g margariinia
2 dl vettä
3 munaa
Väliin:
225g voita tai margariinia
1 keltuainen
225g(3 ¾ dl) tomusokeria
rommiesanssia maun mukaan
Päälle:
50 g voita
200g (tummaa)suklaata
(suklaarouhetta)
Sekoita sokerit, jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Ei tarvitse vatkata. Kiehauta margariini ja vesi kattilassa ja lisää jauhoseokseen. Lisää lopuksi munat. Paista pohjaan 175 asteessa n. 20 min.
Vatkaa täytteen voi ja keltuainen vaahdoksi. Lisää tomusokeria ja mausta lopuksi rommiesanssilla. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja lisää joukkoon voi nokareina. Laita koko pelti muutamaksi minuutiksi pakkaseen niin suklaa on helpompi levittää päälle.
lauantai 31. maaliskuuta 2007
Rommipiirakka
torstai 29. maaliskuuta 2007
Manzikkatäykkäri
Manzikkatäykkäri a`la apso
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
75g voisulaa
1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet siivilän läpi taikinaan.
2. Kääntele jäähdytetty voisula joukkoon.
3. Kaada taikina kahteen halk.26 irtopohjavuokaan jotka on
jauhotettu ja voideltu.
4. Paista 200 asteessa 35 minuutti, anna jäähtyä.
Täyte:
4 dl vispikermaa
200g
vaniljatuorejuustoa
300g mansikkahilloa
5 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota
kerma.
2. Vatkaa tuorejuusto ja hillo tasaiseksi seokseksi,
kääntele kerma joukkoon.
3. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita ohuena
nauhana täytteeseen.
4. Vuoraa irtopohjavuoka kauttaaltaan leivinpaperilla ja
halkaise kakkulevyt.
5. Aseta yksi pohjista vuokaan ja kostuta vajaalla dl:llä
esim. sokerivedellä.
6. Kaada noin kolmannes mansikkatäytteestä levyn päälle,
aseta seuraava levy täytteen päälle ja toimi kuten edellä(älä laita
päällimmäisen levyn päälle täytettä)
Päälle:
mansikkamarmeladia
mansikoita
2 dl vettä
1 ½ dl hyytelösokeria
1. Sivele kakun pinta kauttaaltaan marmeladilla.
2. Halkaise mansikat ja asettele ne kakun pinnalle.
3. Kiehauta vesi ja lisää mukaan hyytelösokeri, lusikoi
mansikoiden päälle.
Reunoille:
2 ½ dl mansikkakermaa
2 rkl tomusokeria
1. Vaahdota kerma ja makeuta lopuksi tomusokerilla.
2. Sivele kakun reunat kermalla.
3. Voit halutessasi koristella kakun
pinnan vielä valkosuklaalla
tiistai 27. maaliskuuta 2007
Sitruuna -lakritsitäykkäri
Nyt haluaisin kommentteja teiltä jotka olette kokeilleet hopeatoffee kuorrutusta+kaikilta muiltakin tottakai). Ite kokeilin sitä ekaa kertaa ja täytyy sanoa että yllättävän hyvää oli.(Maistu aivan apetit jäätelön lakri sisukselle) Aino miinus oikeastaan oli se että sitä oli vaikea leikata kun se tarttu puukkon jolla siis yritin sitä leikata. Ja hieman ihmettelen myös tuota kerman määrää omasta mielestä ehkä 2 dl olisi riittänyt. Lisäsin vielä alkuperäiseen ohjeeseen 1/2 dl sokeria.
Sitruuna -lakritsitäykkäri a`la apso
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g voisulaa¨
1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet käännellen taikinaan.
2. Kääntele joukkoon jäähtynyt voisula. Kaada kahteen
voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan
3. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kun kokoat kakkua
niin käytä kostutukseen 4 dl nestettä.
Täyte:
2 ½ dl sokeria
2 dl vettä
4 keltuaista
¼ dl sitruunanmehua
2 rkl maizenaa
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200g sitruunatuorejuustoa
1. Laita sokeri, sitruunanmehu, keltuaiset, maizena, vesi
kattilaan ja keitä kiisseliksi.
2. Lisää kuumaan kiisseliin liotetut ja kuivaksi puristetut
liivatteet.
3. Kaada kiisseli tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
4. Vaahdota kerma ja kääntele se joukkoon. Täytä kakun
jokainen väli.
Päälle:
3 dl kuohukermaa
15 kpl hopeatoffee- karamellia
½ dl sokeria
1. Laita ainekset kattilaan ja keitä niin kauan että seos on
sakeaa. Kaada kakun päälle.
Reunoille:
5 dl Flora vispiä
1 dl tomusokeria
1. Vaahdota Flora vispi ja kääntele joukkoon tomusokeri.
Sivele ensin kakun reunoille ja pursota loput.
sunnuntai 25. maaliskuuta 2007
Da capo kakku
Da capo kakku a`la apso
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
2. Kaada taikina kahdelle pellille, jotka on vuorattu leivinpaperilla ja paista 200 asteessa 10 min.
3. Ota levyistä kaksi halk.26cm ympyrää irtopohjavuoan pohjaa apuna käyttäen.
4. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja aseta toinen pohjista vuokaan.
5. Kostuta pohja 1 dl maitoa ja sivele pintaan noin 150 g appelsiinimarmeladia.
Täyte:
4 dl vispikermaa
150 g ranskankermaa
200g vaniljatuorejuustoa
2 dl tomusokeria
130 g valkoista suklaata
2 ½ dl Da capo suklaata hienoksi kuutioituna
4 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vaahdota kerma
2. Vaahdota ranskankerma ja lisää tuorejuusto ja tomusokeri vatkaten
3. Sulata suklaa ja lisää hieman jäähtyneen suklaan joukkoon Da capot.
4. Kääntele kerma tuorejuustoseokseen.
5. Lisää suklaaseos täytteen joukkoon.
6. Liuota liivatteet kiehuvaan veteen, anna jäähtyä hetken ja kääntele ohuena nauhana täytteeseen.
7. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja aseta toinen pohjalevy täytteen päälle.
8. Kostuta levy 1 dl maitoa.
Kuorrutus:
50 g voita
130 valkoista suklaata
1 keltuainen
(maitoa)
1. Sulata kattilassa voi ja suklaa lisää keltuainen ja sekoita tasaiseksi.
2. Jos täyte kokkaroitui niin lisää maitoa tilkkanen ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele mielesi mukaan vai kka D a capo suklaalla
torstai 22. maaliskuuta 2007
Lomalla ny!
Lomalla Ny! a`la apso
Pohja:
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
75g voisulaa
1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet siivilän läpi.
2. Kääntele joukkoon jäähtynyt voisula
3. Kaada taikina kahteen 26cm irtopohjavuokaan ja paista 200
asteessa 40 minuuttia
4. Anna pohjien jäähtyä ja halkaise ne.
Täyte:
2 dl kahvikermaa
1 dl maitoa
2 dl sokeria
3 rkl maizenaa
150 g voita
1. Laita kaikki muut ainekset paitsi voi kattilaan ja keitä
ne kiisseliksi ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota voi ja lisää kiisseliä koko ajan vatkaten.
3. Kostuta alimmainen levy 1 dl maitoa ja levitä levylle
hilloa noin. 100g, levitä sen jälkeen kiisseliä toimi näin jokaisen kerroksen
suhteen.
4. Ota päällimmäinen levy syrjään ja sivele siihen ohut
kerros marmeladia.
Päälle:
250 g keltaista
marsipaania
suklaata
värjättyä tomuvettä
1. Kauli marsipaani ja kuorruta sillä päällimmäinen levy,
koristele vaikka suklaalla pursotetulla lukkologolla. Laita marsipaanilla
kuorrutettu kakkulevy kakun päälle.
Reunoille:
2 dl vispikermaa
130 g valkosuklaata
1. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa,
kuorruta kakun reunat.
sunnuntai 18. maaliskuuta 2007
Nipsukakkua
Nipsu rahapussilla a`la apso
Mureneva suklaakakkupohja:
4 munaa
3 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
100 g tummaa suklaata
1. Vaahdota munat ja sokeri
2. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon suklaa ja anna
sen sulaa.
3. Kääntele munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet
4. Sekoita mukaan voi-suklaaseos.
5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista 200
asteessa 20 minuuttia, kumoa ja anna jäähtyä. Leikkaa levy puoliksi
6. Aseta toinen puolisko tarjoilualustalle ja sivele pintaan
200 g lakka-persikkahilloa.
7. Laita toinen levy päälle( pohja murenee 100 varmasti
mutta aseta kakun palaset levyn päälle.)
Voi-tuorejuustokreemi:
100 g voita
2 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
130 g valkoista suklaata
1. Vaahdota voi ja tomusokeri, lisää tuorejuusto edelleen
vatkaten.
2. Sulata suklaa ja lisää jäähtyneenä vatkaten joukkoon.
3. Kuorruta kakun pinta kauttaaltaan ja pursota loput
kreemistä reunoille.
4. Koristele sulatetulla
suklaalla ja kirsikoilla
torstai 15. maaliskuuta 2007
Tre kronor
Tre kronor a`la apso
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa 8 minuuttia.
4. Kumoa levy tomusokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Täyte:
noin 300g vadelmahilloa
200g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2 dl vispikermaa
1. Vatkaa kerma vaahdoksi.
2. Sekoita keskenään tomusokeri ja tuorejuusto ja kääntele joukkoon kerma.
3. Levitä hillo torttupohjalle ja sen jälkeen tuorejuusto –kermatäyte(Älä aivan kaikkia täytettä muuten käy hassusti rullausvaiheessa) ja rullaa.
Päälle:
100g voita
2 dl tomusokeria
1 keltuainen
½ dl maitoa
1. Vatkaa voi ja tomusokeri vaahdoksi(lisää keltainen elintarvikeväri)
2. Lisää keltuainen ja maitoa pienissä erissä edelleen vatkaten.
3. Kuorruta tortun pinta ja tee kirjoitukset sinisellä tomusokeri –vesi seoksella.
lauantai 10. maaliskuuta 2007
Mussukakku
Mussukakku a`la apso
Pohja:
150g margariinia
1 ½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 muna
¼ dl vettä
1. Nypi margariini ja kuivat aineet keskenään murumaiseksi
seokseksi.
2. Lisää muna ja vesi ja sekoita yhtenäiseksi massaksi.
3. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi levyksi ja
leikkaa siitä irtopohjavuoan pohjan suuruinen pala(halk.24cm) ja aseta vuoan
pohjalle, jossa on leivinpaperi.
4. Kauli lopputaikinasta suorakaiteen muotoinen pala ja
vuoraa sillä vuoan reunat ja käännä ylimääräiset taikinan liepeet vuoan
toiselle puolelle.
5. Pistele taikina haarukalla ja paista 200 asteessa noin 20
minuuttia.(Anna jäähtyä)
Mussu:
4 dl kermaa
3 keltuaista
2 dl tomusokeria
200g
vaniljatuorejuustoa
260g valkosuklaata
4 liivatelehteä
½ dl vettä
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja vaahdota
kerma.
2. Vaahdota munat ja tomusokeri vaahdoksi ja lisää
tuorejuusto ja sulatettu suklaa edelleen vatkaten
3. Kääntele kerma suklaaseokseen
4. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita liivatteet veteen.
5. Kääntele liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja kaada
sen jälkeen pohjan päälle.
6. Anna hyytyä kylmässä ja koristele miten haluat.
TIPS: Pohjaa on melko vaikea leikata kun se on niin
rapsakka.
sunnuntai 4. maaliskuuta 2007
Moomin moussekakku a`la apso
Moomin moussekakku a`la apso
Pohja:
200g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1. Vaahdota margariini ja sokeri, lisää muna edelleen
vatkaten.
2. Kääntele joukkoon vehnäjauhot.
3. Kauli taikinasta ohut pohja (halk.24cm)irtopohjavuokaan,
joka on vuorattu leivinpaperilla.
4. Paista 200 asteessa, kunnes pohja on ottanut hieman
väriä(tee lopputaikinasta vaikka keksejä)
Reunoille:
100g valkosuklaata
1. Vuoraa irtopohjavuoan reunat kelmulla ja sivele kelmun
pintaan suklaa, anna kovettua.
4 dl kermaa
3 keltuaista
3 dl tomusokeria
200g tuorejuustoa
300g taloussuklaata
4 liivatelehteä
½ dl vettä
1. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan, vaahdota kerma
ja sulata suklaa mirkrossa.
2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaahdoksi vatkaimella ja
lisää tuorejuusto edelleen vatkaten.
3. Lisää täytteeseen sula suklaa niin ikään koko ajan
vatkaten.
4. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma.
5. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja kaada seos
ohuena nauhana täytteeseen.
6. Kaada täyte pohjan päälle, laita hyytymään kylmään ja
koristele miten haluat.
perjantai 2. maaliskuuta 2007
Kirsikkakakku
Kirsikkakakku a`la apso
Pohja:
200g voita
5 dl sokeria
100g taloussuklaata
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 ½ dl kylmää vettä
1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sulatettu
suklaa vatkaten joukkoon.
2. Vatkaa munat mukaan yksitellen.
3. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia
aineita ja vettä voimakkaasti sekoittaen.
4. Kaada taikina kahteen voideltuun ja leivinpaperilla
vuorattuun halk.26cm vuokaan.
5. Paista 175 asteessa 40 minuuttia, anna jäähtyä
6. Laita toinen pohjista irtopohjavuokaan ja kostuta noin
1dl kostuketta.
Väliin:
200g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
100g cocktail-kirsikoita
2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
vajaa ½ dl vettä
1. Laita liivatteet likoamaan.
2. Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto keskenään ja lisää
hienonnetut kirsikat.
3. Vaahdota kerma ja sekoita se varovasti täytteeseen.
4. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi ja liuota liivatteet
siihen.
5. Kaada liivateseos ohuena nauhan täytteeseen koko ajan
sekoittaen.
6. Kaada täyte suklaa pohjan päälle vuokaan ja laita toinen
pohjista kanneksi ja kostuta se n. 1 dl kostuketta, anna hyytyä ennen
kuorruttamista.
Kuorrutus:
50g voita
vajaa ½ dl maitoa
130g valkosuklaata
3 dl tomusokeria
1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito, suklaa ja
tomusokeri, sekoita tasaiseksi.
2. Irrota irtopohjavuoan reunat ja kaada kuorrute kakun
päälle, koristele vaikka suklaalla.