torstai 22. marraskuuta 2007

Hedelmäinen kinuskitäytekakku





Tässä kakussa on mielestäni erityisen hyvänmakuinen täyte. Kannattaa kokeilla tuota kinuskitäytettä!

Hedelmäinen
kinuskitäytekakku





Pohja:



8 munaa



3 dl sokeria



4 dl vehnäjauhoja



 



Valmista pohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Kääntele joukkoon vehnäjauhot (siivilän läpi). Kaada halk. 26 cm
irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu. Paista 175 asteessa uunin
alatasossa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsää. Leikkaa pohja jäähtyneenä
neljään osaan ja kostuta pohjalevyt sitä mukaan kun kokoat kakun 2 dl
hedelmämehua.



 



Mangotäyte:



225 g säilykemangoa



250 g aprikoosihilloa



Kuutioi mangot ja sekoita hillon joukkoon.



 



Kinuskivaahto



4 dl kuohukermaa



200 g vaniljatuorejuustoa



2 rkl sokeria



150 g kinuskikastiketta



Sekoita kulhossa tuorejuusto, sokeri ja kinuskikastike
tasaiseksi seokseksi. Vaahdota kerma ja kääntele se täytteen joukkoon.



 



Päälle:



vadelmia



säilöttyjä mandariineja



hyytelösokeri-kiille



 



Reunoille:



2 prk Flora vispiä



200 g valkoista suklaata



Vaahdota Flora vispi ja sulata suklaa. Kääntele sulan
suklaan joukkoon ensin hieman vaahdotettua Flora vispiä, jonka jälkeen kääntele
seos lopun Flora vispin joukkoon.






Kakun täyttäminen: Levitä kostutetulle pohjalle ensin
kinuskivaahtoa ja sen päälle mangotäytettä (mangotäytettä laitetaan kahteen
väliin). Asettele mandariinit ja vadelmat kakun päälle ja tee hyytelösokerista
kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Pursota lopuksi suklaa-Flora vispi-seosta
kakun reunoille.





torstai 15. marraskuuta 2007

Runebergin tortut




Runebergin torttuja. Nämä oli hyviä, koska koostumuksesta tuli todella mehevä kostutuksen ansiosta. Ohje täältä.

perjantai 9. marraskuuta 2007

Joulutortut





Joulu on taas, joulu on taas...... Tässä torttuja itsetehdystä voitaikinasta.






KAAVILOITU VOITAIKINA

   * 4 dl
vehnäjauhoja



    * 250 g
leivontamargariinia tai voita



    * n. 1 1/2 dl
kylmää vettä



 



Mittaa kulhoon jauhot ja 1/3 margariinista.



Nypi rasva jauhojen joukkoon ja lisää kylmä vesi nopeasti
sekoittaen.



Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoon ja levitä rasva
2/3:lle taikinasta



ohuina viipaleina tai leivinpaperin välissä kaaviloituna
levynä.



Taita rasvaton osa taikinaa rasvalevyjen väliin.



Kaaviloi taikinalevy kevyesti painellen suorakaiteen muotoon
ja taita jälleen kolmeen osaan.



Toista 3 - 4 kertaa.



Peitä taikina muovilla ja anna levätä kylmässä hetken aikaa.



Kaaviloi kovettunut taikina 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi ja
jaa se paloiksi tai ota siitä muotilla erilaisia leivonnaisia.



Nosta leivonnaiset kylmälle, leivinpaperilla peitetylle
pellille ja anna jäähtyä hetki kylmässä ennen paistoa.



Voitele leivonnaiset munalla ja nosta kylminä kuumaan
uuniin.



Paista 225 - 250 asteessa koosta riippuen 15 - 20 min.



 



Säilyvyys:



 



Kaaviloitu voitaikina säilyy foliolla tai muovilla
peitettynä jääkaapissa n. viikon.



Paistetut leivonnaiset säilyvät muutaman päivän, mutta ne
kannattaa lämmittää tarjolle tuotaessa.



Kaaviloitua taikinaa voi säilyttää pakastimessa 1 - 2 kk,
valmiiksi leivotut leivonnaiset paistetaan kuumassa uunissa sulattamatta.






perjantai 2. marraskuuta 2007

Mango-kinuskitäytekakku





Mango-kinuskitäytekakku





Pohja:



8 munaa



3 dl sokeria



3 ½ dl vehnäjauhoja



½ dl perunajauhoja



Täyte:



6 liivatelehteä



1 ½ prk maitorahkaa



1 tlk(225 g) säylykemangoa



1 dl sokeria (voi laittaa enemmänkin)



5 dl kuohukermaa



Kinuskikuorrutus:



2 dl kuohukermaa



2 dl fariinisokeria



25 g voita



Reunoille:



1 ½ prk Flora vispiä



130 g valkosuklaata



Valmista pohja vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän
läpi). Kaada halk. 26 cm irtopohjavuokaan, joka on voideltu ja jauhotettu.
Paista 175 asteessa uunin alatasossa, kunnes kakku on keskeltäkin kypsää.
Leikkaa pohja jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta pohjalevyt sitä mukaan kun kokoat
kakun 2 dl hedelmämehua.



                      Valmista
täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mangot ja laita sose
kattilaan yhdessä sokerin kanssa. Kuumenna seos ja liota siihen kuivaksi
puristetut liivatteet. Kääntele mangoseokseen ensin rahka ja sen jälkeen
vaahdotettu kerma.Kokoa kakku irtopohjavuokaan, laittamalla pohjalle kakkulevy
ja sen päälle aina mangotäytettä.



                      Valmista
kinuskikuorrutus. Keitä kermaa ja fariinisokeria niin kauan, kunnes se on
sakeahkoa. Lisää joukkoon lopuksi voi ja kaada kakun päälle.



                      Valmista
reunapursokkeet. Vaahdota Flora vispi ja sulata suklaa. Kääntele sulan suklaan
joukkoon ensin hieman vaahdotettua Flora vispiä, jonka jälkeen kääntele seos
lopun Flora vispin joukkoon. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota kakun
reunoille. Koristele kakku halutessasi suklaalla.