maanantai 22. joulukuuta 2008
Joulukakku
Tässäpä romminmakuinen joulukakku. Tosi hyviä tuli rusinoista, kun niitä liotteli rommi-sokeriseoksessa. Minusta tämä oli oikein makoisa joulukakku. Alkuperäinen ohje Kettuterroriteilta
Joulukakku
250 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 150 g sokeroituja kirsikoita
2 dl rusinoita
noin 1 dl rommia + 1 dl sokeria
2 dl mantelirouhetta
3/4 dl kermaa
Laita rusinat likoamaan rommi-sokeriseokseen yön yli.
Halkaise kirsikat kulhoon, lisää rusinat ja mantelirouhe sekä 1/2 dl jauhoista. Sekoita hyvin. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi sokerien kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe 4 dl:aan jauhoja. Lisää seos taikinaan. Sekoita joukkoon lopuksi hedelmät, kerma ja rommiliemi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 150-175 asteessa n. 1 tunti 15 minuuttia. Jäähdytä ennen kumoamista.
maanantai 15. joulukuuta 2008
Arabialainen maustekakku
Arabialaista maustekakkua siis. Ohjeen otin jälleen kerran Mimmiltä kahvikakkujen mestarileipojalta. Mausta sen verran, että kuorrutus oli tosi hyvää ja kakkukin maistui oikein maukkaalta. Ehkä kuitenkin tiikerikakku on ollut näistä Mimmin kakkuohjeista se parempi. Mutta makuasioistahan ei voi muuta kuin kiistellä:)
Arabialainen maustekakku
200 g rasvaa
250 g sokeria
3 munaa
2 dl kermamaitoa
4½ dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
3 rkl tummaa kaakaota
1 tl vanilliinisokeria
1 dl jauhettuja manteleita
Arabialaisen maustekakun kuorrutus:
50 g rasvaa
1 keltuainen
6 dl siivilöityä tomusokeria
2½ rkl tummaa kaakaota
1 ½ tl kanelia
noin 2 rkl kuumaa kahvia
Valmistaminen:
- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi
- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä
- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut aineksetr ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.
- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...
- kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros... jos et tykkää niin äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta
- muista säilyttää kakku kylmässä
keskiviikko 10. joulukuuta 2008
Piparijuustokakku
Tämä jouluinen juustokakku on ollut kokeiltavien listalla jo pidemmän aikaan. Perusjuustokakku, johon jouluisen vivahteen tuo täytteeseen tuleva kaneli, sekä pohjana käytetty piparkakkutaikina. Pohjan piparitaikina jää paistonkin jälkeen pehmeäksi, mikä on mielestäni vain positiivista, sillä itse pidän pipareista myös paistamattomina.:) Alkuperäinen ohje Canelialta.
Piparijuustokakku
Pohja:
noin 250 g piparkakkutaikinaa
Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla; minulla oli taas vanha tuttu kakunpaistovehje käytössä eli vuoan halkaisija 24 cm. Kaulitse piparitaikinasta vuoan pohjan kokoinen levy ja nosta se vuokaan.
Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1½ dl fariinisokeria (tiukasti mittaan puristettuna)
1 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
Mittaa kaikki täytteen ainekset kulhoon, sekoita ja kaada vuokaan pohjalevyn päälle. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Jäähdytä kakku jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.
perjantai 5. joulukuuta 2008
Daim-piiras
Kuva ei ehkä näytä kovinkaan houkuttelevalta, mutta älkää antako sen häiritä. Maku on todella hyvä, varsinkin jos tykkää "äkkimakeasta". Ohje taattua hellapoliisi-laatua. Pieniä muunnoksia tein ohjeeseen. Lisäsin täytteeseen kermavaahdon, niin tulee koko kermapurkki käytettyä kakkuun. Kaikki makean ystävät kokeilemaan :) Täältä voi katsoa alkuperäisen ohjeen.
Daim-piiras
Pohja:
2 munaa
2 dl fariinisokeria
50 g voisulaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
Vuoan jauhottamiseen:
voita
mantelilastuja
Täyte:
1 dl vanilliinikreemijauhetta
2 dl vettä tai maitoa
1 ½ dl kermaa
100 g Daimia rouhittuna
Pinnalle:
100 g Daimia
1/2 dl kermaa
Koristeeksi: 50 g Daimia murustettuna
Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon voisula, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Voitele ja "jauhota" mantelilastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.
Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja maito sekaisin, anna vetäytyä hetki. Vaahdota kerma ja kääntele se vaniljakreemin joukkoon. Murusta Daimit.
Levitä täyte piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.
Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.
Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimia.
maanantai 1. joulukuuta 2008
Masariinit
Open cafesta löysin näiden herkullisten masariinien ohjeen, eli kiitokset sinne suuntaan. Helppoja ja nopeita valmistaa. Mantelimassa antaa mukavan säväyksen täytteeseen.
Masariinit
Murotaikina
200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivijauhetta
Täyte
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 munaa
1,5 rkl vehnäjauhoja
60 g Pätkiksiä
Kuorrutus
tomusokeria
1 vakuainen
elintarvikeväriä
Valmista muropohja sekoittamalla kaikki aineet sekaisin.
Laita pohja silikonisen muffinipellin syvennyksiin taputtamalla sitä pohjalle
ja reunoille.
Valmista täyte. Sekoita voi ja mentelimassa hyvin keskenään
sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat, vehnäjauhot ja murustetut
Pätkikset ja sekoita tasaiseksi.
Annostele massa pohjien päälle vuokiin täyttämällä 3/4 vuoan
tilavuudesta. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Anna
leivisten jäähtyä ja irrota vuoistaan.
Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja valkuainen, värjää
seos elintarvikevärillä. Pursota tai levitä leivosten päälle.
tiistai 25. marraskuuta 2008
Mimmin Tiikerikakku
Tämän herkullisen kahvi-, kuiva-, tai vuokakakun, ihan miten vaan, ohjeen löysin Mimmiltä. Kiitokset siis sinne suuntaan. Koostumus oli todella hyvä. Ei ollenkaan mureneva, vaan mukavan pehmoinen. Ehkäpä parasta tiikeriä, jota olen tehnyt, Todella helppoa ja herkullista. Ohje siis kopioitu suoraan Mimmiltä. Ja tästä pääsee kurkkaamaan Mimmin luomuksen.
Mimmin Tiikerikakku
200 g rasvaa
200 g sokeria
4 munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
0.75 dl maitoa
tiikeriraitaan:
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi
- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao ja maito
- laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina
- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hiemna
sekaisin, itse en tee tätä vaan minusta kakkuviipaleeseen tulee ihan
riittävän kaunis kuvio ilmankin
- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150
- 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä
hieman ja kumoa.
keskiviikko 19. marraskuuta 2008
Piparipullat & Vanijakreemi-hillopullat
Piparipullia piti kokeilla jo viime joulun aikaan, mutta se vain jotenkin jäi silloin. Maku oli yllättävänki hyvä. Johtui varmaan osittain siitäkin, että tein taikinan itse. Leivoin puolen litran pullataikinan, josta tein siis piparipullia, sekä vaniljakreemi-hillopullia.
Vaniljakreemi-hillopullat tein näin: leivoin ensin pyöreitä pullia, annoin kohota ja painoin juomalasillla pullan keskelle syvennyksen, johon pursotin vaniljakreemijauheesta tehtyä kreemiä ja hilloa. Päälle pursotin lopuksi tomusokeri-sitruunanmehu kuorrutetta. Piparipullat: pullataikinasta kaaviloidaan levy. Samoin piparitaikinasta kaaviloidaan levy. Piparitaikina nostetaan pullataikinan päälle ja rullataan ja leikataan siivuiksi. 2 ½ dl pullataikinaan käytetään 500 g piparitaikinaa.
perjantai 14. marraskuuta 2008
Omenamuffinit tuorejuustokuorrutteeella
Nyt kaikki leivontakärpäsen puraisemat ihmiset tarkkana siellä ruudun toisella puolella! Tässä tulee ohje jota kannattaa EHDOTTOMASTI kokeilla. Omenamuffinsseja, joiden maku on aivan taivaallinen! Mitäpä siihen muuta lisäämään. Voi myös pakastaa kuorrutteineen jos haluaa. Alkuperäinen ohje TÄÄLLÄ
Omenamuffinit
tuorejuustokuorrutteeella
Muffinit (18 kpl)
110 g voita
2 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl rouhittuja
pähkinöitä, esim. cashew
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 ½ tl kanelia
3-4 omenaa
kuutioituna 1 cm palasiksi
Vaahdota munat ja sokeri, lisää munat koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon omenakuutiot ja kuivat
aineet. Jaa taikina muffinipellin koloihin, joihin on laitettu paperiset
muffinivuoat. Paista 200 asteessa, kunnes puutikulla kokeiltaessa se tulee
puhtaana ulos. Anna jäähtyä.
Kuorrutus:
100 g voita
100 g tuorejuustoa
4 dl tomusokeria
Vaahdota pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää
tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Laita seos pursotinpussiin ja
pursota kuorrutusta muffinien päälle.
maanantai 10. marraskuuta 2008
Katin Briossit
Katin Briossit 26 kpl
1 1/4 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 dl sokeria
1 1/2 tl (5 g) suolaa
8 dl vehnäjauhoja
2 munaa
250 g voita
Täytteeksi:
100-200 g appelsiinimarmeladia
50-60 g valkoista suklaata
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola.
Lisää puolet jauhoista ja alusta taikinaa voimakkaasti. Lisää munat, loput jauhot ja huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina. Jauhomäärä tuntuu aluksi suurelta, mutta kärsivällisesti vaivaten taikinasta muodostuu tasainen ja hyvä.
Kohota briossitaikinaa ensin 45 minuuttia, vaivaa hetki ja kohota uudelleen 45 minuuttia.
Kauli taikina pitkulaiseksi levyksi. Ripottele haluamasi täyte levylle ja rullaa kuten kääretorttu. Leikkaa rulla 26 osaan ja nosta palat muffinipellin koloihin (tukevat paperivuuatkin käyvät). Kohota briosseja taas 45 minuuttia.
Voitele pinta keltuaisella jos haluat (ei välttämätöntä) ja paista 200-asteisessa uunissa n.10 minuuttia.
Koristele sulatetulla valkosuklaalla.
lauantai 8. marraskuuta 2008
Kinuskikissan Nougat-Palat
Kinuskikissan suosittuja Nougat-Paloja. Ei turhaan ole kehuttu. Pohja on mukavan pehmoista ja päällinen se vasta hyvää on. Suosittelen! Ohje täällä
maanantai 3. marraskuuta 2008
Joulutortut
Joulunodotusaika alkoi viimeistään meillä tänään, kun leipaisin ekat joulutortut. Kaupan valmista torttutaikinaa ja luumumarmeladia. Hyvää, halvalla ja helposti.
maanantai 27. lokakuuta 2008
Daredevil’s Food Cake
Suklaakakkua, jossa välissä on kahvin makuista täytettä. Täytteen ainemääriä kannattaa laittaa hieman näppituntumalla sen verran, että koostumus tuntuu sopivalta. Oikein herkullinen suklaakakku, jonka alkuperä on täältä kotoisin.
Daredevil’s Food Cake
Cake
5 ½ dl (350 g)
vehnäjauhoja
1 ¼ tl ruokasoodaa
1 ¼ dl kaakaojauhetta
110 g voita,
huoneenlämpöisenä
3 ½ dl sokeria
(vanilja-aromia)
2 munaa
3 ¾ dl piimää
Mocha buttercream
icing
110 g voita
noin 500 g
tomusokeria
¾ dl kaakaojauhetta
1 rkl
pikakahvijauhetta sekoitettuna ½ dl kiehuvaa vettä.
(vanilja-aromia)
Esivalmistelut:
Voitele ja jauhota kaksi halk.20 cm kakkuvuokaa. Kuumenna
uuni 175 asteeseen.
Valmista kakku:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota voi ja sokeri,
lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten.
Kääntele voivaahdon joukkoon vuorotellen piimää ja kuivia
aineita. Kaada kumpaankin kakkuvuokaan saman verran taikinaa ja paista niin
kauan, että kakut ovat keskeltäkin kypsiä. Anna jäähtyä ja kumoa kakut. Leikkaa
kakun pinnat tasaisiksi ja halkaise ne.
Valmista
mokkakreemi:
Vaahdota voi ja osa sokerista. sekä kaakaojauhe. Lisää
joukkoon kahvia ja loput sokerista. Lisää tarvittaessa kahvin määrää jos seos
ei tunnu helposti levitettävältä. Laita kreemiä kakun väleihin, sekä päälle ja
reunoille.
torstai 23. lokakuuta 2008
Sugar Donut Muffins
Onko tämä munkki vai muffini? Sitä ajattelee haukatessaan näistä herkkupalleroista palasen. Todella pehmeä, nopea ja herkullinen muffini, joka kruunataan voitelemalla voisulalla ja kierittelemällä sokerissa. Nopea vaihtoehto jos tulee kovat munkin tuskat, eikä halua alkaa vääntämään nisutaikinaa ja käryttämään öljykattilaa. Suosittelen. Alkuperäinen ohje löytyypi täältä.
Sugar Donut Muffins
2 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
½ dl
auringonkukkaöljyä
2 dl kevytkermaa
Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää öljy munavaahtoon. Kääntele munavaahdon sekaan vuorotellen kevytkermaa ja
kuivia aineita. Kaada silikonisen muffinipellin syvennyksiin ja paista 175
asteessa kypsiksi. Anna jäähtyä hieman ennen vuoasta pois ottamista.
Sokerikuorrutus
3-4 rkl voisulaa
1-2 dl sokeria
Voitele muffinit voisulalla ja kierittele sen jälkeen
sokerissa.
lauantai 18. lokakuuta 2008
MP-Palat by peaboy
225 g voita
2 ½ dl sokeria
2 ½ dl (160 g) fariinisokeria
2 munaa
(vanilja-aromia)
2 ½ dl maapähkinälevitettä
7 ¼ dl (470 g) vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota neliön muotoinen uunipannu. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat ja maapähkinälevite voivaahtoon, pienellä teholla vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paine seos vuoan reunoille ja pohjalle. Voit myös jättää taikinaa sivuun ja paistaa niistä keksejä. Paista noin 20 minuuttia.
MP-tuorejuustokerros:
120 g tuorejuustoa
1 ¼ dl maapähkinälevitettä
1 ¼ dl tomusokeria
Sekoita kulhossa sähkövatkaimella kaikki aineet. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin.
MP-suklaaganache:
200 g maitosuklaata
1 dl kermaa
1 dl maapähkinälevitettä
Kuumenna aineksia kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Levitä tuorejuustokerroksen päälle.
sunnuntai 12. lokakuuta 2008
Alton Brownin porkkanakakku
perjantai 10. lokakuuta 2008
Tuningit Ruunet
Ruunet
175 g voita tai
margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
1 dl digestive-keksin muruja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl
vanilliinisokeria
1 prk (2 dl)
kermaviiliä
noin 1/4 tl
manteliöljyä
Päälle
200 g aprikoosimarmeladia
Koristeluun
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat
yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
kermaviilin ja manteliöljyn kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla
vuoilla. Jaa taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen
syvennys. Täytä kolo marmeladillaa ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Lisää jäähtyneisiin leivonnaisiin vielä kiiltävä hillosilmä. Sulata suklaa migrip pussissa ja pursota rengas hillosilmän ympärille
torstai 9. lokakuuta 2008
Arvontavoitto
Pistaasipähkinän blogista voitin tämän upean paketin. Kiitokset vielä kerran. Näistä tulen varmasti tekemään jotain herkkua. Paketissa oli Wiener Nougat crushia, Helmiäisiä, Lemon lime valkosuklaata, 2 pakettia metallisia leivosvuokia ja tosi hieno itsetehty kortti.
maanantai 6. lokakuuta 2008
Pätkiskakku
lauantai 4. lokakuuta 2008
maanantai 29. syyskuuta 2008
Caramel pecan cheesecake
Leivonnaisia kondensoidusta maidosta 2/4. Puolet on siis jo käytetty. Halusin kokeilla ohjetta, jossa ei tarvitsisi keitellä säilyketölkkiä 3 tuntia. Tässä ohjeessa maito kuumennetaan mikrossa, täydellä teholla välillä sekoittaen. Lisäksi joukkoon laitetaan hieman voita ja fariinisokeria. Minulla kävi niin, että seos hieman kokkaroitui kuumennettaessa, mutta asia korjaantui, kun seosta vatkasi hetken sähkövatkaimella. Ikävä kyllä täytyy sanoa, että maullisesti parempaa kinuskia tuli 3 tunnin vedessä keittämisellä, vaikka ei tämäkään missään tapauksessa huonoa ollut. Seuraavaksi aion kokeilla kattilassa kuumentamista. Koostumukseltaan tämä ei ole niitä parhaimpia kakkuja. Pohja osiosta tulee melko kovaa verrattuna juustokerrokseen. Maku sen sijaan on todella hyvä. Mukavan erillainen ohje verrattuna Banoffeeseen. Alkuperäinen ohje täältä.
Caramel pecan cheesecake
Pohja:
1 ¾ dl (120 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ¼ dl fariinisokeria
1 ½ dl kookoshiutaleita
100 g voita sulatettuna
100 g pekaanipähkinöita, rouhittuna
Caramel:
397 g makeutettua kondensoitua maitoa
½ dl fariinisokeria
50 g voita, kuutioituna
Päällinen:
400 g tuorejuustoa, pehmennettynä
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja laita leivinpaperi 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, fariinisokeri ja kookoshiutaleet kulhossa. Lisää voi ja sekoita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa, ettei siihen tule sitkoa! Levitä taikina vuoan pohjalle ja hieman reunoille. Paista 10 minuuttia, kunnes pohja tuntuu kiinteältä. Anna jäähtyä
Valmista caramel sekoittamalla kondensoitu maito, fariinisokeri ja voi mikron kestävässä kulhossa. Kuumenna täydellä teholla 3-5 minuuttia sekoittaen välillä. Caramellin tulee olla kiehuvaa. Jos caramellista tulee rakeista, vatkaa sitä sähkövatkaimella. Ripottele pekaanipähkinät esipaistetun pohjan päälle. Levitä kuuma caramel veistä apuna käyttäen pekaanipähkinöiden päälle. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
Valmista päällinen. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sekaisin. Lisää munat ja kerma. Laske uunin lämpötila 170 asteeseen. Kaada juustoseos caramellin päälle. Paista 30-35 minuuttia tai kunnes päällinen on kiinteytyt. Jäähdytä kakku ja laita kylmään tekeytymään.
lauantai 27. syyskuuta 2008
Porkkanamuffinssit
Porkkanat jalostettu parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä ohje on jo monessa blogissa kiertänytkin. Tosi helppoja ja nopeita valmistaa. Ei vedä vertoja Sigridin porkkanakakulle, mutta hyviä ovat silti! Alkuperäinen ohje taitaa olla Pirkan.
Porkkanamuffinssit
Taikina:
4-6 (n. 300 g)
porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl
mantelirouhetta
100 g voita
3 munaa
Kuorrutus:
1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita
kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.
2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja
porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin.
(Vuoat saa täyttää melko täyteen.)
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet
muffinit kuorrutuksella. Koristele mielesi mukaan.
Porkkanamuffinit voi myös pakastaa
lauantai 20. syyskuuta 2008
Banoffee
Nyt minäkin sain käsiini tuota paljon puhuttua kondensoitua maitoa. Pakkohan se oli testata tätä monen bloggaajan jo aikaisemmin kehumaa reseptiä. Mitään yllätysvieraille tehtävää kakkua tämä ei totisestikaan ole, kun tuota säilyketölkkiä pitää keittää tosiaankin 3 tuntia!. Jossain ohjeissa olen huomannut, että maitoa käsketään kuumentamaan kattilassa jonkin aikaa. Onko lopputulos sitten sama, en tiedä. Vaiva kyllä palkittiin, kun aukaisin säilyketölkin ja sieltä paljastui herkullista ja todella makeaa kinuskia. Kinuski oli siis aivan uskomattoman makeaa. Sen verran muokkasin Ullan ohjetta, että käytin pohjassa kaurakeksejä, jätin päälle tulevan banaanin pois ja ripottelin pinnalle suklaarouhetta. Suosittelen ohjetta lämpimästi jos saatte vain käsiinne kondensoitua maitoa. Minä löysin sitä niinkin läheltä, kuin Oulun Stockmannilta, minne on meiltä matkaa semmoiset 140 km. Oli mulla toki muutakin asiaa Ouluun, ettei sitä sen perässä juostu. Ohje kopsattu täältä.
Pohja:
300 g suklaa Digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
397 g kondensoitua maitoa
2 banaania
2 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta
Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
lauantai 13. syyskuuta 2008
Puolukkapiirakka
Nyt oli kaksi hyvää syytä tehdä puolukkapiirakkaa. Ensimmäinen oli uusi irtopohjainen silikonipiirakkavuoka. Toinen syy oli, että meillä on todella paljon puolukkahilloa tehtynä tämän syksyn puolukoista. Silikonivuoka osoittautui oikein päteväksi. Piirakka irtosi todella nätisti vuoasta.
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl (230 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri, lisää muna vatkaten joukkoon. Kääntele mukaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina jauhija apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte I:
Puolukkahilloa
Levitä hilloa ohuehko kerros paistamattoman pohjan päälle.
Täyte II:
200 g Creme fraishea
250 g maitorahkaa
2 munaa
2 dl sokeria
Sekoita kaikki ainekset sekaisin sähkövatkaimella. Kaada seos puolukkahillon päälle ja paista 175 asteessa, kunnes täyte on keskeltäkin kiinteytynyt.
perjantai 5. syyskuuta 2008
Mässykakku
Tämän ohjeen nappasin Tiitiäisen blogista. Tiitiäinen oli ottanut ohjeen Marielta. Alkuperäinen ohje taitaa olla Sara La Fountainin. Alkuperäiseen ohjeeseen tulee ranskanpastilleja Marianne-rakeiden tilalle. Tiitiäinen oli korvannut ranskanpastillit valkosuklaalla ja minä noilla mainitulla Marianne-rakeilla. Suklaat sointuvat oikein hyvin yhteen, eikä mikään niistä puske läpi hallitsevana makuna. Yllättävän suklainen kakku, vaikka jätinkin kaakaojauheen kokonaan pois. En ole mikään kuivakakkujen spesialisti mutta minusta tämä oli varsin hyvä ohje.
Mässykakku
2 rkl murukahvia
3 dl kermaa
100g sulatettua voita
2 munaa
6 dl (390 g) jauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 ½ tl leivinjauhetta
2 ¾ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 kpl (80 g)Fazer Pätkis -patukkaa
4 kpl (80 g) Fazer Da Capo -patukkaa
1 dl Fazer Mariannerakeita
Sekoita hyvin keskenään 2 rkl kiehuvaa vettä murukahvin kanssa, lisää kerma. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja lisää kerma-kahviseos, Vatkaa munat ja sokeri, lisää voi-kermakahviseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Yhdistä jauhot. Lisää jauhoseos joukkoon, sekoita kevyesti ja lisää joukkoon pilkotut suklaapatukat ja Mariannerakeet. Voitele kakkuvuoka ja jauhota korppujauhoilla. Kaaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti. Kumoa kakku varovaisesti hieman jäähtyneenä.
sunnuntai 31. elokuuta 2008
Susu Pie
Tässäpä hieman suomiystävällisemmäksi muunneltu ohje snickers piesta. Snickersien tilalle ovat hyökänneet susu-palat, nuo ihanat suklaanamit irtokarkkiosastolta. Susupalat eivät ehkä toimineet aivan yhtä hyvin kuin snickersit. Tulen luultavasti testaamaan tähän superhyvään herkkupiirakkaan muitakin suklaita, vaikkapa Daimia, pätkiksiä, Da capoja... Testattu on siis jo snickersseillä, susupaloilla ja myöskin marseilla. Tuosta mars versiosta en kuvaa napannut, kun jollain oli taas niin kova kiire maistamaan piirakkaa, että leikkas sitä liian lämpimänä, joten tuloksena oli suklaan vuolas valuminen lautaselle. Nyt maltoin onneksi odottaa tarpeeksi kauan, eikä moista katastroofia päässyt sattumaan.
Susu Pie
Pohja:
275 g
Digestive-keksejä jauhettuna
125 g voita
sulatettuna
Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin. Painele halk. 24
cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (vuoan pohjalle kannattaa laittaa
leivinpaperia). Laita jääkaappiin.
Suklaakerros:
125 g voita
125 g maitosuklaata
5 rkl vehnäjauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 keltuainen
(1 tl vanilja-aromia)
250 g
susupaloja, noin sentin palasiksi
leikattuna
Sekoita jauhot ja kaakao kulhossa. Sulata suklaa ja voi
vesihauteessa, laita seos jäähtymään. Vaahdota muna, keltuainen ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada jäähtynyt suklaaseos munavaahdon joukkoon. Siivilöi
joukkoon jauhot. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175 asteessa 15 min, anna
jäähtyä. Asettele susupalat päälle.
Tuorejuustokerros:
200 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
1 muna
1 valkuainen
Vatkaa tuorejuusto ja sokeri tasaiseksi seokseksi, lisää
muna ja valkuainen. Vatkaa kuohkeaksi. Kaada susupalojen päälle ja paista 175
asteessa, kunnes seos on saanut pintaan hieman ruskeaa väriä. Laita kylmään
kiinteytymään.
Kuorrutus:
200 g
hasselpähkinäsuklaalevitettä (Rainbow)
Sulata levitettä mikrossa sen verran, että se on helposti
levittyvää. Levitä ohut kerros kakun pinnalle, veistä tai lastaa apuna
käyttäen.
perjantai 22. elokuuta 2008
Suklaapalat
Leivoksissa pohjana perus mokkapalapohja. Välissä suklaavaahtoa ja kuorrutteena käytetty ylläri, ylläri suklaalevitettä. Pakko hehkuttaa sen soveltuvuutta leivontaan. Kuorrutteena käy sellaisenaan, ei kovetu niin kuin tavallinen suklaa. Vaikka levitteissäkin on toki eroja. Sen olen huomannut, että Euro Shopperin suklaalevite pysyy selkeästi pehmeinpänä, jääkaappissakaan se ei hirveän tönköksi mene. Näihin on käytetty hasselpähkinäsuklaalevitettä, mutta mikä tahansa purnukkalevite passaa. Nämä ovat muuten tosi hyviä jäisenä, eli pakkaseen vaan vierasvaraksi jos siltä tuntuu.
maanantai 18. elokuuta 2008
Jogurttirusinamuffinssit
3 kananmunaa
Laita suklaalevitettä minigrip-pussiin ja kuumenna mikrossa miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on juoksevaa. Pursota raitoja muffinssien pinnalle.
tiistai 12. elokuuta 2008
Mustikkapiirakka
tiistai 5. elokuuta 2008
Moussemuffinssit
tiistai 29. heinäkuuta 2008
Chocolate Chip Cookie Pie
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten joukkoon. Kääntele vehnäjauhot varovasti taikinaan, älä vaivaa!. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin vetäytymään. Painele taikina irtopohjavuoan (halk.24cm) pohjalle ja reunoille. Taikinan voi myös kaulita. (Kaikkea taikinaa ei tarvitse käyttää, lopusta voi paistaa keksejä.)
Täyte:
lauantai 26. heinäkuuta 2008
Minttujäätelö-leivokset
Jäätelöleivonnaisten sarja jatkuu ja jatkuu ja aina vaan jatkuu. Tällä kertaa leivoksia. Pohjan ainekset heitin omasta päästä. Ajattelin tehdä taikinan, joka on koostumukseltaan hieman keksitaikinaa löysempija pehmeämpi. Välissä sitten on minttujäätelöä, joka on yksi mun lemppareista. Päälle on sitten vielä laitettu ohut suklaakuorrutus ja wiener-nougat crush pussin jämätkin ovat päässeet mukaan.
1 dl sokeria
1 muna
¾ dl kevytkermaa, ruokakermaa, yms.
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl auringonkukkaöljyä
tiistai 1. heinäkuuta 2008
Mantelibiscotti
Biscoteissa on se periaate, että ensin pellille laitetaan kasa taikinaa, joka paistetaan. Sitten taikinapötköstä leikataan halutun vahvuisia siipaleita, jotka kuivatetaan uunissa rapsakoiksi. Aika neutraalin makuisia keksejä, varsinkin ilman suklaakuorrutetta. Näihinhän tulee suhteessa enemmän munia, kuin tavallisiin pikkuleipiin.
Mantelibiscotti
torstai 19. kesäkuuta 2008
Sigridin porkkanakakku
sunnuntai 27. huhtikuuta 2008
Rugalach bars
sunnuntai 27. tammikuuta 2008
Dallaspullat
Tänään leivoin pitkästä aikaa oikeaa pullaa. Ajattelin tehdä Dallaspullia, kun en ollut ennen niitä tehnyt tai maistanut.
Täyte:
150 g maitorahkaa
150 g voita
1,5 dl sokeria
0,5 dl vaniljakreemijauhetta
Valmista täyte sekoittamalla huoneenlämpöiset ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Kauli taikina suorakaidelevyksi (tai useammaksi, niin on helponmi käsitellä) ja levitä täyte sen päälle. Kääri rullalle ja leikkaa siivuiksi. Voitele pullat munalla ennen paistamista. Paista uunissa noin 15-20 minuuttia noin 200 asteessa.
torstai 17. tammikuuta 2008
Sacher-leivokset
Näiden ohje on joskus ollu Yhteishyvä lehdessä. Suklaapohja, välissä marmeladia ja päällä suklaakuorrutetta.
maanantai 14. tammikuuta 2008
Pätkismoussekakku
Pätkismoussekakku
300 g Domino-keksejä
75 g voisulaa
Jauha keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos
irtopohjaisen halk. 24 vuoan pohjalle ja reunoille.
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g
appelsiinituorejuustoa
3 keltuaista
130 g valkosuklaata
280 g pätkiksiä
3 valkuaista
1 dl sokeria
Jauha pätkikset monitoimikoneella. Laita liivatteet kylmään
veteen likoamaan. Vaahdota Flora vispi. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi
vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, keltuaiset ja sulatettu valkosuklaa tasaiseksi
seokseksi. Kääntele joukkoon Flora vispi ja pätkikset. Liuota liivatteet
kuumaan veteen ja anna jäähtyä hieman. Sekoita liivateseos ohuena nauhana
täytteeseen, kääntele lopuksi joukkoon vatkatut munanvalkuaiset. Kaada
keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä.
torstai 10. tammikuuta 2008
Marsipaanileivokset
Marsipaanileivokset
3 munaa
2 ½ muscovadosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
1 dl kermaa
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sulata rasva kerman kanssa
kattilassa ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne
vuorotellen taikinaan rasva seoksen kanssa. Kaada pellille ja paista 200
asteessa.
200 g suolatonta
voita
3 dl tomusokeria
1 dl kermaa
3 keltuaista
marmeladia
erissä. Vatkaa joukkoon lopuksi keltuaiset yksitellen.
Leikkaa kakkulevystä sopivia paloja ja laita kahden palan
väliin marmeladia ja voikreemiä. Sivele leivoksen pintaan vielä kreemikerros ja
päällystä marsipaanilla.
Päälle:
marsipaania
tiistai 1. tammikuuta 2008
Kookosruudut
Tässä on hyvän aikaa sitten tehtyjä kookosruutuja. Oiskohan ollu joskus alkusyksystä kun näitä tein. Ei oo tullu vaan laitettua esille. Hyviä oli.