sunnuntai 16. syyskuuta 2018

Daim-Moussekakku


Tämän blogin suosituimmaksi ohjeiksi ovat nousseet erilaiset Pätkis- ja Daim-leivonnaiset. Itsekin tykkään käyttää näitä kahta patukkaa leivonnaisissa ja jälleen silmiini osui mielenkiintoinen ohje Kinuskikissan blogista, joka mukailee pakastealtaasta löytyvää Daim-kakkua. En ole koskaan tätä Daim-pakastekakkua maistua, joten se jää toistaiseksi epäselväksi, miten lähelle päästiin. Oma veikkaukseni kuitenkin on, että tämä lyö kaupan valmistuotteen mennen tullen. :)

Alkuperäistä ohjetta muokkasin sen verran, että tein kakun halk. 20 cm vuokaan ja vähensin näin pohjan osuutta. Maku oli erittäin hyvä, vaikka Daimia tähän ei loppujen lopuksi kovin paljon tullukaan. Jos Daim-leivonnaisista tykkää, niin kannattaa laittaa korvan taakse myös tämä aiemmin leipomani Daim-kakku, joka muistuttaa sitä toista pakastekakkua.

Pohja:
120 g digestivekeksejä
60 g voita

Mantelikreemi:
80 g voita
¾ dl (45 g) tomusokeria
1 ½ dl (60 g) mantelijauhetta
½ dl vispikermaa
ripaus suolaa

Sulkaamousse:
3 dl vispikermaa
150 g tummaa suklaata

Suklaakuorrutus:
90 g voita
135 g maitosuklaata
1 Daim-patukka (56 g)

Vuoraa halk. 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikka leivinpaperista suikaleet myös irtopohjavuoan reunoille. Saat ne kiinnittymään sivelemällä vuoan pintaan vähän öljyä. 

Jauha digestivet hienoksi esimerkiksi migrip-pussia ja kaulinta hyödyntäen. Sulata voi mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen ja lisää digestivemurun joukkoon. Painele seos kevesti vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin. 

Vaahdota kreemiin tuleva pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon mantelijauhe hevyesti vatkaten. Sekoita joukkoon kerma ja ripaus suolaa. Levitä kreemi pohjan päälle siten, että reunojen ja kreemin 
väliin jää parin sentin rako. Laita vuoka jääkaappiin. 

Sulata tumma suklaa ja ½ dl vispikermaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Vaahdota loput vispikermasta vaahdoksi ja kääntele hieman jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. Levitä mousse mantelikreemin päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Ennen kuorruttamista, laita kakku pakastimeen vähintään 20 minuutiksi. Sulata kuorrutteeseen tuleva suklaa ja voi mikrossa puolella teholla välillä käännellen. Ota kakku pakastimesta ja kaada suklakuorrutus moussen päälle ja reunoille. Älä laita kuorrutusta liian paksua kerrosta, koska kakkua on silloin hankalampi leikata siistiksi paloiksi. Rouhi Daimit veitsellä ja ripottele suklaakuorrutuksen päälle. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. 





19 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulliselta! Varmasti ihanan makuista.😋

    VastaaPoista
  2. Kyllähän tuo vie voiton jo pelkän kuvan perusteella! Korkeampi ja muhevamman näkönen. Tuskin kovin terveellistä... eli siis varmaan vie kielen mennessään. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei pelkoa, että maistuisi terveelliseltä. Täyttä tavaraa joka pala :P

      Poista
  3. Mä ihailin kanssa tätä ohjetta, mutta en oo vielä kerennyt kokeilemaan :D Ja tää on varmasti 1000 kertaa parempaa kuin se pakastealtaiden kakku. Älä ihmeessä edes osta ja kokeile sitä, kun nyt oot saanu parempaa maistaa! :D Näyttää ihan hyperhuippuhyvältä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Täytyy kiertää valmiskakku sitten kaukaa, ettei tule pettymyksiä. :D

      Poista
  4. Kuolasin tätä samaista kakkua jo Kinuskikissalla ja nyt täällä! :) Nam! Tämä ohje menee kyllä ehdottomasti testiin! :)

    VastaaPoista
  5. Ei voi olla huono. Nam! <3 Tervetuloa takaisin. Olen odotellutkin jo päivitystä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan. :D Kiitos, tässähän menee aivan hämilleen, miten moni on odottanut takaisin :O

      Poista
  6. Tätä pitää testata, näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  7. Täällä tämä ihana ohje! Hyvin onnistunut ja kaunis. Pitää joskus testata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli kyllä kokeilemisen arvoinen :)

      Poista
  8. No niin, tätä varten ostin mantelijauhetta. Mietinkin kaupassa, että joku syy oli. 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tuttu tunne. 😂 Hyvä että muistui lopulta mieleen 😊

      Poista
  9. No voi jösses miten hyvältä tämä näyttää!

    VastaaPoista
  10. Todella herkullisen näköinen!

    VastaaPoista