Tarkoitus oli tehdä jotain jouluun liittyvää juttua, mutta Pätkishommiksihan se taas meni. Toisaalta Pätkis on suklaata ja suklaa liittyy jouluun, niin ehkä tästä saa jonkinlaisen aasinsillan rakennettua joululeivonnaisiin. :)
Jos ohjeessa on 400 g suklaata, niin hyväähän se on! Pätkismoussen koostumus oli mukavan sitkeä, mutta kuitenkin tarpeeksi jämäkkä, jotta kuorrutus ei uponnut sisään. Domino-keksipohja toimi myös hyvin yhteen Pätkiksen kanssa. Jos tykkäät suklaasta ja makeasta, niin tämä on sun makuun! :)
Pohja:
175 g Domino-keksejä
50 g voita
Pätkismousse:
200 g Pätkiksiä
100 g Fazerin sinistä maitosuklaata
1 dl vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa
Suklaakuorrutus:
1 rkl glukoosisiirappia
100 g Fazerin sinistä maitosuklaata
½ dl vispikermaa
Koristeeksi:
sulatettua tummaa suklaata
Vuoraa halk. 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista suikaleet vuoan reunoille ja kiinnitä ne auringonkukkaöljyä tai muuta ruokaöljyä käyttäen.
Kaavi veistä hyödyntäen Domino-kekseistä täyte pois ja laita täytteet mikron kestävään kulhoon yhdessä voin kanssa. Hienonna keksipohjat. Sulata voi-täyteseos mikrossa. Yhdistä ainekset keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin Pätkismoussen teon ajaksi.
Pilko Pätkikset ja laita ne yhdessä yhdessä maitosuklaan sekä kerman kanssa mikron kestävään kulhoon. Kuumenna puolella teholla välillä käännellen, kunnes suklaaseos on tasaista. Sulatuksessa pitää olla tarkkana, sillä pätkikset palavat tavallista suklaata herkemmin. Sekoita joukkoon mascarpone ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Älä vaahdota! Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Laita kaikki suklaakuorrutuksen aineet mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa puolella välillä käännellen, kunnes seos on tasaista. Kaada moussen päälle ja levitä tasaiseksi. Koristele sulatetulla suklaalla.
No hei ei ole todellista :P Mikä suklaakakku! Ihan täydellinen varmasti. Täällä ainakin jo kuola valuu.
VastaaPoistaIkinä ei voi olla täydellinen, mutta aika lähelle tämä maun puolesta pääsi sitä. :D
PoistaSuklaiset versiot on siitä hyviä että liivatetta ei tarvita. Ja pätkis toimii kyllä aina!
VastaaPoistaNäinpä! Koostumuksesta tulee takuuvarmasti mukavan pehmeä :)
PoistaVoi miten näyttää herkulliselta! Hieno kakku!
VastaaPoistaKiitos paljon Sari :D
Poista400g suklaata 4eva! <3 Täytyy olla hyvä ohje ;)
VastaaPoistaOn kyllä! :) Tuollaisella suklaamäärällä kakku kuin kakku maistuu hyvältä :D
PoistaPistää herkkusuutakin jo hämmästyttämään toi suklaan määrä. Jämäkkää tavaraa on mukana, kun ei tarvii liivatetta. No sehän on vaan hyvä. Olen pyöritelly tota Agar agar purkkia käsissä, että mitenkähän se toimis. Oletko kokeillu?
VastaaPoistaOmpa tasainen pinta. Kun ohjetta luin, niin voin ihan silmissäni nähä, miten epätasanen se ois minun tekemänä ;D Nimimerkki mokkapaloja on tullu tehtyä....
Jep, onhan suklaata melkonen määrä, ja jämäkkää tavaraa on. 😅 En oo kyl koskaan agar agaria kokeillut. 🤔 Tää on paljon helpompi saada tasaiseksi kuin mokkapalat. 😁 Mulla on kans usein ongelmia mokkapalojen kuorrutuksen kans. Joskus se on liian paksua ja toisinaan liian lirua 😂
PoistaIhanan herkullisen näköinen kakku! Oikea suklaapommi! 😍
VastaaPoistaKiitos! Hihii, suklaapommi kuvastaa tätä tosi hyvin 😁
PoistaOnpa herkullisennäköinen! =P
VastaaPoistaKiitos paljon! :D
Poista