sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Vadelma-Juustokakkubrowniet


Nykyään tuntuu, että joka toinen ohje on blogissani on sellainen, jossa on yhdistetty kaksi eri leivonnaista keskenään. No tässä tulee yksi lisää, suklainen brownie kera pehmeän juustokakku päällisen. :D

Juustokakkubrowniesien ohjeen löysin Serkusten suklaaunelma -blogista, jossa näillä oli herkuteltu ystävänpäivän tienoilla. Alkuperäisessä ohjeessa vadelmia ei lisätä juustokakkutäytteen pinnalle ennen paistoa. Tein tämän lisäyksen, koska Essi suositteli lisäämään mukaan jonkin kirpsakan elementin vastapainoksi muuten täyteläiseen makumaailmaan. Vadelmat sopi enemmän kuin hyvin suklaan ja juustokakkutäytteen kaveriksi. Laitoin yhteensä 75 g vadelmia, mutta voi laittaa enemmänkin, jos vadelmista tykkää ja haluaa enemmän raikkautta mukaan.

Juustokakkutäytteeseen käytin maustamattoman tuorejuuston sijaan Creme Bonjourin Kuningatar tuorejuustoa ihan vaan siksi, kun sitä löytyi paketti jääkaapista ja päiväys oli tulossa siinä vastaan. Hyvin onnistui silläkin. Brownies-pohjaan lisäsin myös ripauksen suolaa, koska se korostaa mukavasti suklaan makua. Ohje on puolitettu alkuperäisestä :)


Brownies-pohja:
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
2 dl (175 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta

Juustokakkutäyte:
200 g Kunigatar- tai maustamatonta tuorejuustoa
½ dl (45 g) sokeria
1 kananmuna
1 rkl maissitärkkelystä
...
75-100 g vadelmia

Valmista pohja sulattamalla voi ja suklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Vaahdota kananmunat, sokerit ja suola kevyesti omassa kulhossa. Sekoita joukkoon suklaa-voiseos. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele taikinan joukkoon siivilän läpi. Levitä taikina 22 cm*25 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.

Sekoita juustokakkutäytteen ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä brownies-taikinan päälle. Vedä veitsellä kuvioita taikinaan, jotta saat kevyesti marmoroidun pinnan. Asettele vadelmat pinnalle ja paista 175 asteessa alatasolla noin 30-40 minuuttia.





7 kommenttia:

  1. Niin ja mä kanssa tykkään yli kaiken näistä, joihin on yhdistetty vähintään kaks eri leivonnaista! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama! :) Minä olen mukana niin kauan kunnes mennään niin pitkälle, että aletaan yhdistelemään suolaista ja makeaa. Tai miksei joku pizzakääretorttukin voisi hyvää olla :D

      Poista
  2. Hyvän näköistä herkkua. Ai, että....justiinsa olisi teetä kupissa...mistähän nyt tuollaisen herkun taikosin tähän!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Herkkua tämä tosiaan ja maistuisi varmasti teen kanssa (itse en kyllä teestä tykkää ollenkaan) :)

      Poista
  3. Taas näyttää oikein herkulliselta. Kun brownie, juustokakku ja vadelma on kaikki hyviä niin vaikea mennä pieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näillä aineksilla on tosiaan vaikea epäonnistua :)

      Poista