lauantai 24. helmikuuta 2018

Aprikoosi-Juustokakku


Ensimmäistä kertaa ikinä leivoin mango-juustokakkua ja matkalla se ehti muuttua aprikoosi-juustokakuksi. Syy tähän oli se, kun soseutin säilykemangoja, niin soseeseen tuli sellaisia pieniä säikeitä mangoista, enkä niistä tykännyt, niin päätiin käyttää säilykeaprikooseja, joita kaapista löytyi. Koko juustokakku oli muutenkin mitä kaapista löytyy -periaatteella tehty. Sinne upposi niin vanhaksi menossa olleet smetanat kuin rahkatkin.

Lopputulos oli erittäin raikas ja tämähän sopii vaikka pääsiäisenä tarjottavaksi, ainakin värinsä puolesta. :) Pinnalla olevasta hyydykkeestä tykkäsin myös, koska se ei ollut sellainen tinttana kumikerros vaan erittäin pehmeä ja jopa kuohkea.

Pohja:
125 g Digestivekeksejä
50 g voita

Juustokakkutäyte:
1 prk (120 g) smetanaa
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
3 rkl (35 g) sokeria
2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä
2 rkl mehua (säilykeaprikoosien lientä)

Aprikoosihyydyke:
235 g säilykeaprikooseja (mehussa)
3 rkl (35 g) sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl mehua (säilykeaprikoosien lientä)

Vuoraa halk. 18 cm irtopohjavuoan reunat ja pohja leivinpaperilla.

Hienonna Digestive jauheeksi minigrip-pussissa kaulinta apuna käyttäen. Sulata voi ja lisää keksijauheen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita juustokakkutäytteeseen tulevat liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita smetana, vaniljarahka ja sokeri keskenään. Vaahdota vispikerma ja kääntele täytteen joukkoon. Kuumenna 2 rkl aprikoosien lientä kiehuvaksi, purista liivatelehdet kuivaksi ja sekoita kuuman nesteen sekaan. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita koko ajan. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta nuolijalla. Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia. 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta säilykeaprikoosit sauvasekoittimella ja lisää mukaan sokeri. Kiehauta 2 rkl nestettä ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekota liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen aprikoosisoseen joukkoon. Kaada hyydyke juustokakun pinnalle ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan.





16 kommenttia:

  1. Varmasti ihanan raikas kakku! :) Jääkaapin siivous on aina antoisaa puuhaa ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain. :) Juustokakku on mitä parhain leivonnainen maitotuotteiden tuhoamiseen :D

      Poista
  2. Kylläpä oot pitkälle kerenny ennen ekaa mango(taiaprikoosi)juustokakkua! 😄 Näyttää tosi herkulliselta ja tosiaankin ihanan raikkaalta 😍 Tulee ihan keväinen fiilis vain kuvaa katsomalla 🌞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, melkein 28-vuotta ehti mennä. :D Keväinen raikkaus tässä maistui mukavasti :)

      Poista
  3. Oi, ihana aurinkokakku! :) Nätti!

    VastaaPoista

  4. "Ensimmäistä kertaa ikinä leivoin mango-juustokakkua ja matkalla se ehti muuttua aprikoosi-juustokakuksi." Ihan mahtavaa ;) tunnistan tämän! On muuten hyvännäköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, talenttia on pystyä reagoimaan tällaisissa odottamattomissa tilanteissa. :D Kiitos! :)

      Poista
  5. Näyttää valtavan hyvältä. Sul on ihan omat kujeet piparimurskan tekemiseen. Minul ei oo tullu ees mieleen vaihtaa min vanhaa puista muusinuijaa mihinkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Oon aina hienontanut keksit tuolla konstin. Mukavan siistiä puuhaa, kun ei tarvi tiskata. :) Muusinuija on varmasti myös toimiva vempele hienontamiseen. :D

      Poista
  6. Testasin ja oli todella herkkua:)
    Olen lueskellut blogiasi jo pidemmän aikaa ja muutamia reseptejä testannut. Kaikki ovat olleet oikein mieleisiä.
    Omar-palojen pohjaa olen käyttänyt mokkapaloissa. Ihan parhaita! Haluaisin kuitenkin suklaanystävänä vieläkin enemmän suklaan makua pohjaan. Jos laittaisin esim. 5-6 rkl kaakaojauhetta, niin voiko vehnäjauhojen määrää vähentää pohjan rakenteen ja mehevyyden kärsimättä? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, onpa todella mukava kuulla! :D Tällaiset kommentit ilahduttaa aina. :) Minunkin mielestä Omar-palojen pohja on huikean hyvä, vaikkakaan ei kovin suklainen, kuten sanoit. Kaakaojauheen määrää voi lisätä ja laittaa esim. 5 rkl ja vähentää vehnäjauhojen määrää. Pohjan mehevyys ei tällöin kärsi, ainoastaan muuttuu hieman pumpulimaisemmaksi. Tosin kaakaojauheen ja vehnäjauhojen suhde muuttuu niin vähän, että eroa tuskin rakenteessa huomaa. :D

      Poista
  7. Sinulla on todella ihania reseptejä! Kaikki kokeilemani ovat olleet onnistuneita! Omar-palat parhautta! Haluaisin pohjasta kuitenkin vieläkin suklaisemman. Jos laittaisin esim. 5 rkl kaakaojauhetta, niin voinko vähentää vehnäjauhojen määrää, jotta pohja pysyisi silti mehevänä. En halua tiiviitä ja kuivia paloja. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuohon toiseen kommenttiin ehdinkin jo vastaamaan :D

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta. Kirjoitin kaksi viestiä, koska luulin, ettei ensimmäisen lähetys onnistunut, kun hyväksyminen kesti toista päivää. Paljonkohan määrää voisi vähentää? Eikös sanota, että leivoksista tulee mehevämpiä mitä vähemmän jauhoja käyttää. Onnistuisikohan 4:llä desillä?

      Poista
    3. Näin minä arvelinkin. :) Minä vähentäisin vehnäjauhojen määrää 2 rkl:lla eli 20 grammaa pois, jos laittaa 5 rkl kaakaojauhetta. Kaakaojauhehan on hienojakoisempaa ja 2 rkl painaa noin 12 g eli jauhojen yhteispaino kokonaisuudessaan vähenisi 8 g. Tää on kyllä niin vähän ettei koostumus varmasti muutu :D

      Poista