lauantai 14. huhtikuuta 2007

Dajm-leivokset




Dajm-leivokset (nasuttajan resepti taas)

 

Pohja:
4½ dl sokeria
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1½ tl vanilijasokeria
3 tl leivinjauhetta
4½ rkl vaaleaa kaakaojauhetta
225 g margariinia
2 dl vettä
3 munaa

Kinuski:
125 g voita
1 dl sokeria
½ dl siirappia
2 dl kermaa

Päälle:
1 levy (200g) marabou-dajmsuklaata
60 g voita

100 g dajm-rakeita

1. Sekoita kuivat aineet. Sulata rasva kattilassa, lisää vesi ja kiehauta. Sekoita kuivat aineet ja vesi-rasvaseos puuharukalla. Lisää munat. Paista pellillä leivinpaperin päällä 175 asteessa n. 20 min.
2. Valmista kinuskikastike. Keitä kaikkia aineta n. 20 min. tai kunnes seos sakenee.
3 .Levitä kastike jäähtyneen kakun päälle.
4. Sulata suklaa ja lisää siihen voi. Levitä suklaa jäähtyneen kinuskin päälle. Koristele Dajm rakeilla.

Minusta pohjaa tuli liian vähän suhteessa päälliseen mutta hyvää oli ei voi muuta sanoa...mutta rommipiirakka oli ehkä näistä nasuttajan ohjeista se parempi mutta  ehdottomasti kokeilemisen arvoisia molemmat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti