lauantai 27. syyskuuta 2008

Porkkanamuffinssit





Porkkanat jalostettu parhaalla mahdollisella tavalla. Tämä ohje on jo monessa blogissa kiertänytkin. Tosi helppoja ja nopeita valmistaa. Ei vedä vertoja Sigridin porkkanakakulle, mutta hyviä ovat silti! Alkuperäinen ohje taitaa olla Pirkan.


Porkkanamuffinssit



 



Taikina:



4-6 (n. 300 g) 
porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)



4 dl vehnäjauhoja



3 dl  sokeria



2 tl  leivinjauhetta



1 1/2 tl  kanelia



3/4 dl 
mantelirouhetta



100 g voita



3 munaa



 



Kuorrutus:



1 rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa



1 dl  tomusokeria



1 tl vanilliinisokeria










Koristeeksi: lakriströsseleitä

 



1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita
kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.



2. Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja
porkkanaraaste. Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin.
(Vuoat saa täyttää melko täyteen.)



Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.



3. Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet
muffinit kuorrutuksella. Koristele mielesi mukaan.



Porkkanamuffinit voi myös pakastaa





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti