perjantai 25. heinäkuuta 2014

Porkkanakakku rahkakuorrutteella


Kesän ensimmäisistä kotimaisista porkkanoista leivottu. Toimii!. Ei tarvitse edes vaahdotella aineksia. Rahkakuorrutteeseen voi laittaa enemmän tomusokeria jos on makean ystävä.

Pohja:
1 3/4 dl auringinkukkaöljyä
2 dl (175 g) sokeria
3 dl porkkanaraastetta (2-3 porkkanaa)
2 munaa
2 1/2 dl (165 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia
3/4 dl saksanpähkinöitä rouhuttuna

Vuoraa halk. 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele sekä jauhota myös. Rouhi pähkinät, raasta porkkanat hienoimmalla terällä, sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita auringonkukkaöljy, sokeri, ja munat kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kuivat aineet. Kääntele lopuksi porkkanat taikinan joukkoon. Paista 175 asteessa, uunin alatasolla, kunnes kakku on keskeltäkin kypsää. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Rahkakuorrute:
250 g maitorahkaa
1/2 dl (30 g) tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl sitruunanmehua

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.

 

 

2 kommenttia:

  1. Voi itku kun tääkin näyttää hyvältä. Nyt on kuitenkin juhlien jäliltä sellanen ähky, että luultavasti en leivo, enkä syö enää ikinä mitään... ehkä. ;)

    VastaaPoista