sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Vanilja-bostonkakku

Koko Suomi leipoo ohjelman innoittamana minäkin kokeilin pitkästä aikaa pullan leipomista. Ohje ei ole sama kuin ohjelmassa, koska halusin tehdä kakusta hieman raikkaamman makuisen vaniljakastikkeen avulla. Menin helpoimman kautta ja ostin kaupasta valmista jauhetta, josta kastikkeen tein. Mielestäni valmisjauhe toimi vallan mainiosti pullan täytteenä. Ensimmäisellä yrityksellä minulle kävi samoin kuin useimmille KSL-kilpailijoille, eli kakku jäi keskeltä raa'aksi. Ensimmäisestä kerrasta oppineena asettelin toisella kerralla pullat väljemmin vuokaan ja paistoin niitä pidempään. Seuraavalla kerralla taikinan voisi kaulita vieläkin ohuemmaksi, jolloin pulliin saisi enemmän kierroksia ja sitä kautta enemmän täytettä.

Pullataikina:
2 1/2 dl (250 g) maitoa
1 ps (11 g) kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
3/4 dl (65 g) sokeria
1 kananmuna
450-500 g vehnäjauhoja
1 tl kardemummaa
3/4 - 1 tl suolaa
100 g voita

Täyte:
1 ps Blå Band vanijakastikejauhetta
2 dl maitoa

Kuorrutus:
marjamehua
1 1/2 dl (90 g) tomusokeria

Valmista pullataikina ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte tasaisesti pinnalle. Itse jaoin taikinan kahtia ja kaulitsin 2 kpl 23*34 cm levyä. Rullaa levy kääretortun tapaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi. Asettele palat voideltuun kakkuvuokaan. Asettelu saa olla melko väljää.  Anna kohota ja voitele kananmunalla. Paista 200 asteisen uunin alatasossa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta tomusokerikuorrutuksella.

Vaniljakreemi levitetty pullataikinan pinnalle
Pullat aseteltuna halk. 24 cm irtopohjavuokaan
Kohonneet ja voidellut pullat
Paistunut bostonkakku
Kuorrutettu bostonkakku
Yli jääneestä taikinasta leivotut irtopullat

2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen! Tein itsekin jokin aika sitten vaniljabostonia, mutta olis kyllä saanut siihen laittaa enemmän täytettä. Sitä oli liian vähän, ei maistunut tarpeeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kävi tämän kanssa vähän samalla lailla. Olisi pitänyt kaulita taikinasta ohuempi levy, niin olisi tullut pullaan kierroksia ja sitä kautta täytettä enemmän. Ensi kerralla sitten:)

      Poista