sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Semifreddo

Mascarponessa alkoi päiväys lähestymään, joten ajattelin hyödyntää sen semifreddoon. Ohjeen heitin omasta päästäni, pohjautuen muistikuvaan, että semifreddoon tulee ainakin kananmunaa, sokeria ja kermaa. Hyvin onnistui ja digestive -keksit toivat mukavaa rapeutta jäädykemassaan. Ohjetta voi varioida lukemattomilla tavoilla, lisäämällä joukkoon esim. suklaarouhetta, kinuskikastiketta, sitruunankuorta jne.

Semifreddo
250 g mascarponea
1 1/4 dl Flora vispiä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
5 kpl Digestive-keksejä
Murenna Digestive-keksit murusiksi. Vaahdota Flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa mascarpone joukkoon ja laita jääkaappiin odottamaan. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Ota mascarponeseos jääkaapista ja kääntele munavaahto varovasti sen joukkoon. Lisää lopuksi murennetut Digestivekeksit joukkoon. Kaada vaahto kannelliseen rasiaan ja laita pakastimeen. Anna semifreddon olla pakastimessa vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Ihan näppärän oloinen resepti ja todellakin, tätä kautta saa hyvin hukattua mascarponen, jos päiväykset alkaa paukkua. Mullakin on aina ainakin yksi purkki jääkaapissa, kun ei koskaan tiedä milloin se inspiraatio iskee!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi mascarponessa ja varsinkin tuorejuustoissa on yleensä pitkästi päivää, joten harvoin pääsee menemään vanhaksi.

      Poista