torstai 5. maaliskuuta 2015

Dark Chocolate Cupcakes with Peanut Butter Frosting

Wau, mikä nimihirviö:) Suomeksi sanottuna ihan vaan Suklaamuffinssit maapähkinävoikuorrutteella. Pitkästä aikaa haeskelin reseptejä jenkkiläisistä blogeista ja tällainen ohje osui silmään. Cupcaketaikina on näissä todella pehmeää ja suklaista. Kuorrute taas hyvin tuhtia, muttei kuitenkaan kovin makeaa eli mistään äklömakeasta pläjäyksestä ei ole tällä kertaa kyse. Jos tykkää snickersistä, veikkaan, että nämäkin ovat silloin mieleen. Oli muuten yllättävän vaikeaa, saada kuorrute osumaan cupcakeikien keskelle. Muutaman kertaa piti kaapia laidalle mennyt kuorrute takaisin pursotinpussiin ja yrittää paremmalla onnella uudestaan.

Cupcaketaikina (12kpl):
2 kananmunaa
150 g (1 3/4 dl) sokeria
40 g (1 dl) kaakaojauhetta
1/4-1/2 tl suolaa
115 g voita
55 g tummaa suklaata (50 %)
105 g (1 1/2 dl + 1 rkl) vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
3/4 tl leivinjauhetta
110 g (1 1/4 dl) kermaviiliä tai creme fraichea

Maapähkinävoikuorrutus:
225 g (2 1/2 dl) suolatonta maapähkinävoita
50 g voita
140 g (2 1/3 dl) tomusokeria
3/4 dl kermaa

Vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla. Yhdistä vehnäjauhot, sooda ja leivinjauhe. Sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

Laita kananmunat, sokeri, kaakaojauhe ja suola kulhoon. Vaahdota täydellä teholla muutama minuutti. Lisää voi-suklaaseos joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele 1/3 kuivista aineista taikinan joukkoon (siivilän läpi). Lisää joukkoon kermaviili. Kääntele loput kuivista aineista taikinan sekaan.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Varo, ettet paista cupcakeja liikaa, jolloin niiden mehevyys kärsii.

Valmista kuorrutus vaahdottamalla pehmeä voi, maapähkinävoi ja tomusokeri. Lisää kerma koko ajan vatkaten. Kaada seos pursotinpussiin ja pursota kuorrute cupcakeikien pinnalle.

12 kommenttia:

  1. Oi oi, onpa muhkeita ja niin herkun näköisiä! Löysin kaupasta kivan mallisia muffinssi-paperivuokia... täytyy varmaan vkoloppuna leipoa muffinsseja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Jään jännityksellä odottamaan, minkälaisia muffinsseja sieltä tulee:)

      Poista
  2. Mulla on pyörinyt lähiaikoina päässä suklaa/maapähkinä/suolapähkinä/kinuski-överihässäkät eikä tälläisten herkkujen näyttäminen helpota yhtään mun oloa ;D Ihanan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kehität jonkun superöveri-ihanuuden, jota maistamalla makunystyrät räjähtävät:) Kiitos :)

      Poista
  3. Näyttävät ja kuulostavat todella herkullisilta ja kuorrutuksen pursotukset ovat oikein kauniit :). Pistänpä ohjeen talteen seuraavaa kuppikakkuleivontaa varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä todella hyviä ja oikein "amerikkalaisen" makuisia:)

      Poista
  4. Yksi omista suosikki cupcake mauista on suklaamuffinsit PB-kuorrutuksella. Tuo PB tuo kurrutukseen kivan suolaisen vivahteen. Peanut Buttereissa on muuten yllättävän paljon makueroja, osa on aika vaisun makuisia, osa taas hyvinkin voimakkaanmakuisia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin antaa ja pieni suolakärkihän korostaa suklaan makua mukavasti. Tämä minun käyttämäni PB (purkki näkyy täustalla) oli Lidlistä ostettua smoothia tavaraa. En ole testaillut kovinkaan montaa eri merkkiä, mutta eroja varmasti on valmistajasta riippuen. Sama homma noissa suklaalevitteissä. Halpisversiot on huomattavasti makeampia kuin oikea nutella, mikä on ihan ymmärrettävää, sokeria lisäämällä kun saadaan tuotua raaka-aine kustannuksia alemmaksi.

      Poista
  5. No hyvännäköiset muffinssit on täälläkin, ihanan näköinen kuorrute :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kuorrute oli todella täyteläistä ja sen suolainen vivahde taittoi mukavasti suklaan makua.

      Poista
  6. Ihanan näköisiä :) Suklaa-maapähkinävoi -yhdistelmä toimii kuppikakuissa ihanasti. Testattu on hetki sitten ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Yhdistelmä on kyllä todella hyvä, kyllä ne Jenkeissä tietää :

      Poista