tiistai 29. syyskuuta 2015

Banaani-maapähkinävoimuffinit

Tähän herkulliseen reseptiin törmäsin Minkan blogissa, josta tulee haettua usein inspiraatiota leivontaan. Banaanin ja suolapähkinöiden yhdistäminen kuulosti niin loistavalta ajatukselta, että pakkohan sitä oli testata. Eikä tarvinnut todellakaan pettyä. Makupari maistui yhdessä yhtä hyvältä kuin kuulostikin. Itse muffinssitaikinan ainesmääriä kun katsoo, huomaa, että nämähän ovat melkein terveysleivonnaisia. Sokeria ja voita tulee verrattaen vähän ja herkullisen pehmeä koostumus saadaan aikaan banaaania käyttämällä. Ajatus terveellisyydestä heitetään romukoppaan viimeistään muffinssien päälle tulevalla maapähkinävoikuorrutuksella, jolla menetyt kalorit otetaan korkojen kera takaisin. Kuorrutus on... no kokeilkaa itse niin tiedätte :P Sen verran jouduin ohjetta varioimaan, että ohensin kuorrutusta kermalla, sillä se ei muuten olisi tullut pursotinpussista ulos. Maapähkinävoiden rakenteissa on suuria eroja, joten kuorrutuksen koostumusta kannattaa tarkkailla ja lisätä kermaa tarpeen mukaan. Taikinaan tulevan kookossokerin korvasin lisäksi fariinisokerilla, muuten mentiin alkuperäistä ohjetta kunnioittaen.

Muffinssit (12 kpl):
2 ylikypsää banaania
3 kananmunaa
50 g sulatettua voita
1/2 dl (45 g) sokeria
1/2 dl (35 g) fariinisokeria
3 dl (195 g) vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa
1 dl suolapähkinöitä

Maapähkinävoikuorrutus:
60 g voita
2 1/2 dl (150 g) tomusokeria
2 dl (noin 160 g) maapähkinävoita (käytin MCENNEDYs smooth peanut butteria, Lidlistä)
1/2 dl kermaa

Valmista muffinssitaikina
Muussaa banaanit haarukan avulla ja sekoita joukkoon kananmunat sekä sulatettu voi. Mittaa joukkoon sokerit, sekä vehnäjauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi maito ja suolapähkinät ja sekoita taikina nuolijan avulla tasaiseksi. Annostele taikinaa muffinivuokiin, jotka on laitettu muffinipellin koloihin ja paista 190 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus
Vaahdota huoneenlämpöiset voi, tomusokeria ja maapähkinävoi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon tarvittava määrä huoneenlämpöistä kermaa koko ajan vatkaten. Laita kuorrutus pursotinpussiin ja pursota muffinssien päälle. Koristele esim. suolapähkinöillä ja suklaarouheella.

6 kommenttia:

  1. Ihana kuulla että pidit näistä! :) Oon muuten itsekin pistänyt merkille, että maapähkinävoi-merkeissä on tosiaan eroja ja koostumus on joissain tosi paljon tönkömpi. Hyvä että sait kuitenkin muokattua kuorrutteen koostumuksta niin että sitä sai pursotettua. Ehkä mun täytyy lisätä reseptiin pieni vinkki tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teen varmasti vastakin :) Tosiaankin eroja löytyy, mutta eipä hättää, kermaa lisäämällä onnistuu ohentaminen ;)

      Poista
  2. Mikä onni että löysin tämän blogin. Mies saa varmasti useammankin kerran maistiaisia jatkossa.. niitä hän onkin pidempään jo toivonut. :D kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos mukavasta kommentista, se piristi maanantaita kummasti :) Mahtavaa, jos blogistani löytyy mieleisiä ohjeita!

      Poista
  3. Banaani ja maapähkinävoi on lyömätön yhdistelmä! Ihanan näköisiä kuppikakkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Yhdistelmä on kieltämättä mainio, I love it. :)

      Poista