maanantai 26. lokakuuta 2015

Maailman paras banaanikakku

Kuinkahan monta "maailman paras" reseptiä minunkin blogistani jo löytyy? :D No kyllä kai tänne vielä yksi mahtuu. Jälleen oli sellainen tilanne, että pöydällä lojui muutama parhaat päivänsä nähnyt banaani, joten täytyi alkaa miettimään niille hyödyntämiskohdetta. Lapesena en ollut mikään banaanikakun suurin ystävä ja muistan, kun mummo sitä leipoi, niin kysyin aina, että tykkääkö joku oikeasti tästä enemmän kuin tiikerikakusta. Niin ne ajat muuttuu ja itsekin olen oppinut arvostamaan banaanikakun makua. Ohje on otettu Cebicin keittiössä -blogista. Vuokakakku on sinänsä melko tylsä leivonnainen, mutta kun siihen lisätään kuorrute, muuttuu se heti paljon houkuttelevammaksi. Kuorrutin kakun tällä kertaa ylläri ylläri suklaalla. Harva asia muuttuu huonommaksi, kun siihen lisää suklaata. :) Kakku itsessään oli hyvin pehmoinen ja tuttuun vuokakakkumaiseen tapaan se vain paranee muutaman päivän maustuessaan. En tiedä tuliko erityisen pehmoinen koostumus siitä, kun porasin kaikki muut ainekset paitsi jauhot tasaiseksi sauvasekoittimella. Jaa miksikö? No sen vuoksi, kun en viitsinyt sulattaa voita kunnolla ja se jäi klönteiksi, kun lisäsin sen taikinaan. Tiesin kyllä jo lisätessäni, miten tulee käymään, mutta pitihän se kumminkin kokeilla, josko tällä kertaa sekoittuisi. :)

Banaanikakku:
2 kypsää banaania (keskikokoista)
2 1/2 dl (225g) sokeria 
2 kananmunaa
120 g piimää
150 g voita sulatettuna
2 1/2 dl (165 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
ripaus maustepippuria
ripaus suolaa

Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata (50%)
1/2 dl (50 g) kuohu- tai vispikermaa

Vamista kakkutaikina
Voitele ja jauhota vehnäjauhoilla kakkuvuoka. Sekoita jauhot ja mausteet keskenään. Laita loput ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää jauhot joukkoon siivilän läpi ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Tarkkaile kuitenkin kypsyyttä paiston aikana ja kokeile loppuvaiheessa puutikulla onko kakku keskeltäkin kypsää. Anna jäähtyä ja kumoa tarjoiluastialle.

Valmista kuorrutus
Laita suklaa ja kerma mikron kestävään kulhoon ja kuumenna mikrossa täydellä teholla vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Valuta kuorrutus kakun pinnalle ja levittele tarvittaessa veitsellä reunoilla. Koristele esim. pätkisrouheella.

14 kommenttia:

  1. Tervehdys. Minäpä 'takerrun lillukanvarsiin' näin vähän uudempana palstasi lukijana ja kysyn, mistä on tuo leipomustesi alla oleva poppana peräisin? Olevinaan malli ja värit on niin tutut, olen tunnistavinani sen edesmenneen Anneli-mummun (naapurini) kutomaksi. Onko mahdollista?
    kyselee ihan ystävällismielisesti Keekeläinen, Pohojammaalta kans :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervehdys ja mukava, kun olet löytänyt blogini. Poppana on mummoni Pirkkon kutoma ja hän asuu Kalajoella :) Olisikohan tuo jokin vanhemman sukupolven luottomalli. :)

      Poista
  2. Mulla taitaa olla toisinpäin - lapsena tykkäsin banaanista leivonnaisissa, mutta nykyisin en.. :) Hyvältä.näyttää silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kerrankin noinkin päin. :) Toisaalta itsellä on sama ananaksen kanssa. Lapsena tykkäsin, nykyisin en niinkään. Toki menee alas, mutta harvemmin tulee ostettua.

      Poista
  3. Nam! Nyt maistuisi pala kahvin kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, piristää kummasti kahvihetkeä. :)

      Poista
  4. Heissan. Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja tykkään kovasti konstailemattomasta tyylistäsi! Liian monimutkaiset piiperrykset ja väkerrykset kun ei ole ollenkaan minun juttuni.

    Ohje vaikuttaa ja näyttää niin herkulliselta että pakko testata. Jäi vaan vaivaamaan tuleeko kakkuun ollenkaan voita? T. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Mukava kuulla, että olet tykännyt. Ei täällä tosiaan paljon prinsessakakkuja ole näkynyt. :) Niinpä tietenkin, eipä ollut ensimmäinen kerta, kun joku ainesosa jäi pois ohjeesta. Kiitos kun huomautit. Nyt on voikin lisätty omalle paikalleen. :)

      Poista
  5. Voi vitsit näyttää herkulta ja vieläpä ihanan isot palat! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!Tätä kyllä uppoaa vähän isompikin biitti. :)

      Poista
  6. Minullakin on tapana lisätä suklaata kaikkeen! Ihan samaa mieltä siis siitä että harva asia pahenee suklaan lisäyksestä :) ps. Ihanan näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mukavaa, että meitä on muitakin suklaahulluja. :) Jopa jauhelihakastike muuttuu paremmaksi, kun joukkoon raastaa vähän tummaa suklaata.

      Poista
  7. No juu, uskotaan, taatusti maailman parasta! Kun katsoo raaka-aineita, niin ei niistä voi muuta tullakkaan :)
    Saiskos yhden palan tännepäin (tai vaikka kaks) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, paha noilla aineksilla on epäonnistua. Lähetän palan näin virtuaalisesti tulemaan. :)

      Poista