maanantai 14. joulukuuta 2015

Englantilainen hedelmäkakku

Joululeivonnaisten sarja saa jälleen jatkoa. Tällä kertaa vuorossa on legendaarinen englantilainen hedelmäkakku. Parastahan tässä kakussa on se, että siihen voi upottaa lähes kaikkia mahdollisia ylijäämäraaka-aineita, joita kaapin perälle on jäänyt. Mukaan voi laittaa niin rusinoita, pähkinöitä kuivattuja hedelmiä yms. Itse tein sen virheen, että silppusin cocktailkirsikat ja pähkinät liian pieneksi paloiksi, mikä ei esteettisesti ole se paras mahdollinen ratkaisu. Ohjeeseen insipiraatio on haettu Hellapoliisilta. Enää olisi joulun perinteisistä vuokakakuista tekemättä taatelikakku, mutta se saattaa ajan puutteen myötä jäädä tänä vuonna leipomatta. Ensi vuonna täytynee aloittaa tekemään joululeivonnaisia jo syyskuussa. :)

Englantilainen hedelmäkakku

200 g voita
2 dl (175 g) ruokokidesokeria
3 kananmunaa
3 1/2 dl (230 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl pähkinöitä rouhittuna (käytin pähkinäsekoitusta, jossa oli vähän kaikenlaisia pähkinöitä)
1 dl rusinoita
100 g coktailkirsikoita (ei liemessä olevia)
100 g appelsiinikuoripaloja
2 rkl amaretto-likööriä

Voitele ja jauhota pyöreä rengasvuoka. Pilko pähkinät ja cocktailkirsikat haluamasi kokoiseksi paloiksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Kääntele vaahdon sekaan pähkinät, cocktailkirsikat, rusinat ja appelsiinikuoripalat. Siivilöi taikinan sekaan jauhot ja kääntele varovasti. Lisää lopuksi amaretto ja kaada taikina vuokaan. Paista alatasolla 50 - 55 minuuttia, kunnes tikulla kokeiltaessa siihen ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ja kumoa. 

12 kommenttia:

  1. No mutta.. tässähän ohje jota just nyt kaipasin! Kiitt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava, että löytyi. :) Englantilainen hedelmäkakku on kyllä kokeilemisen arvoinen, varsinkin näin joulun alla. :)

      Poista
  2. Tosi hieno tuo kuvan ruskea rätti! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vaan olekin, tuo mukavaa ilmettä kuvaan! XD "Rätin" tekijän luomuksia voi käydä ihastelemassa lisää täällä: http://ainooelinaneuleet.blogspot.fi/

      Poista
    2. Oi kiitos linkistä! Täytyypä käydä kurkkaamassa rätin tekijää! x)

      Poista
    3. Kannattaa ehdottomasti käydä! Vaikka en mikään käsityöihminen olekaan, niin sitä blogia tykkään lukea. Kirjoittajalla on tarinan kerronnan jalo taito hallussaan! :)

      Poista
  3. Ilman kirsikoita kuulostaa kyllä herkulta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas tykkään eri toten noista kirsikoista, mutta tiedän, että ne jakaa vahvasti mielipiteitä. Se hyvä puoli tässä ohjeessa tosiaan on, että esim. kirsikat voi halutessaan jättää pois. :)

      Poista
  4. Testattu, mutta odottaa vielä syömistä ;)
    Hyvää joulua!

    VastaaPoista