perjantai 5. helmikuuta 2016

Porkkanakakku kevyemmällä kuorrutuksella

Ja jälleen kerran porkkanakakkupäivitystä! :) Olin menossa viikonloppuna kotikonnuilleni Kalajoelle ja halusin leipoa kahvipöytään viemisiksi jotain. Ensin kun kysyin toivomuksia, sain vastaukseksi että "Jotakin tosi rasvaista ja sokerista!" lopulta kuitenkin sain ihan asiallisen toiveen, että porkkanakakku olisi hyvä!  Haasteena kuitenkin oli, kun toiveen esittäjän bravuuri oli mikäs muukaan kuin porkkanakakku! Juuri saamani tiedon mukaan, kakku oli kuitenkin maistunut hyvin ja kuorrute erityisesti oli ollut pienimmälle maistajalle mieleen. Tein kuorrutteesta hieman kevyemmän version jättämällä voin pois, joten ei haittaa vaikka vaahtosammuttinen kokoinen syöjä vetäisi kuorrutetta enemmänkin naamariin... :)

Pähkinöinä käytin tällä kertaa pähkinäsekoitusta, jossa oli hasselpähkinöitä, mantelteita, cashewpähkinöitä ja saksanpähkinöitä. Halutessaan voi tietysti käyttää myös yhtä pähkinälajiketta sekoituksen sijaan. 


Pohja:
2 kananmunaa
2 dl (175 g) sokeria
1 dl (90 g) auringonkukkaöljyä
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
1 dl (40 g) mantelijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl porkkanaraastetta
1/2 dl pähkinärouhetta

Kuorrutus:
50 g valkosuklaata
100 g appelsiinituorejuustoa
100 g maitorahkaa
3/4 dl (45 g) tomusokeria
2 tl (10 g) appelsiininmehua

Pinnalle:
paahdettuja pähkinöitä


Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 21 cm * 24 cm vuoka kauttaaltaan leivinpaperilla. Rouhi pähkinät ja raasta porkkanat raastinraudan pienimmällä terällä. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinpaperi ja ruokasooda keskenään.

Vatkaa kananmunat, sokeri ja auringonkukkaoöljy sähkövatkaimella  tasaiseksi seokseksi (ei tarvitse vaahdottaa kuohkeaksi). Sekoita pähkinärouhe vaahdon joukkoon. Kääntele seuraavaksi taikinan joukkoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita (siivilän läpi) ja porkkanaraastetta. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. 

Laita koristeluun käytettävät pähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Aloita kuorrutteen valmistus sulattamalla valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita huoneenlämpöinen tuorejuusto ja rahka valkosuklaan joukkoon. Vatkaa lopuksi appelsiininmehu ja tomusokeri täytteeseen. Levitä tasaisesti pohjan päälle ja ripottele pinnalle rouhitut pähkinät.




8 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta kuorrutusvaihtoehdolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina pitää hakea jotain uutta kulmaa näihin leivonnaisiin, joita on tehnyt jo miljoona kertaa. Rahka mukavasti tuo raikkautta tähän kuorruteversioon :)

      Poista
  2. Kivaa vaihtelua kuorrutteeseen! Mä just viikonloppuna leivoin porkkanakakkua esikoisen synttäreille, on se niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on melko varma valinta juhliin, kun kaikki siitä melkeinpä tykkää. Ja on helppo tehdä myös laktoosittomana, varsinkin tuo pohja, johon ei tule edes voita :)

      Poista
  3. Mutta mikä on tuo kebabrullan näköinen pötkylä? :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo kebsurulla vaan foliopötkylä, jolla saa kätevästi pienennettyä vuokaa haluaamaansa kokoon :)

      Poista
    2. Minäku luulin, että paistat kätevästi porkkanakakun kans samaan aikaan omat kebabitki! :D

      Poista
    3. Ei uskalla ainakaan samalla pellillä porkkanakakun kanssa paistaa. Voi saada muuten porkkanakakku mielenkiintoisia makuvivahteita :)

      Poista