keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Mämmi-suklaakakkuset


Pääsiäisen alkaa uhkaavasti lähestymään ja jotain teemaan liittyvää pitäisi kahvipöytään keksiä. Viime pääsiäisenä tuli tehtyä pashaa, mämmi-pannacottaa ja rahkapullia. Tänä vuonna halusin hyödyntää mämmiä leivonnaisissa. Nämä mämmi-suklaakakkuset pääsivät nyt ensimmäisenä kokeiluun. Ohje löytyy maku.fi -sivuilta.

Mikään suosikkileivonnainen tästä ei kyllä tullut. Mämmin maku on melko vahva, vaikka lisäsinkin ohjeeseen hieman sokerin määrää. Ei nämä missään nimessä huonon makuisia ollut, mutta veikkaan, että ainakaan lapsille nämä eivät maistuisi. Bitterin makuinen lopputulos ei ole mikään ihme, kun katsoo raaka-aineluetteloa. Voita ei tule taikinaan ollenkaan ja sokeriakin käytetään maltillisesti. Käytin vielä suklaana Rainbown 72%:sta tummaa suklaata, josta ei paljon makeutta irtoa. Seuraavassa päivityksessä tulee sitten hieman miedomman makuista mämmiherkkua :)

Mämmi-suklaakakkuset: 6 kpl
2 keltuaista
3/4 dl (65 g) sokeria
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata (noin 70 %:sta)
250 g mämmiä
3 rkl punssia
(1/2 appelsiinin raastettu kuori)
3 rkl (30 g) vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 valkuaista

Voitele ja jauhota 6 kpl vanukasvuokia. Jos vanukasvuokia ei löydy, voi käyttää myös muffinipeltiä, jossa on suht suuret kolot. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota ensin valkuaiset. Vaahdota keltuaiset, sokeri ja suola, lisää joukkoon mämmi, punssi, sulatettu suklaa, appelsiinin kuori ja keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän läpi). Kääntele lopuksi valkuaisvaahto taikinan joukkoon.

Kaada taikina muffivuokaan ja laita vuoka uunipellille/uunivuokaan, jonka pohjalla on vettä. Paista vesihauteessa, uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes kakkuset ovat reunoilta kiinteitä, mutta keskeltä kosteita. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile esim vaahdotetun Flora Vanillan kanssa.

6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ohje! Mämmi jakaa kyllä mielipiteitä, minä kyllä tykkään ihan sellaisenaankin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä aikuisempaan makuun sopiva ohje, ei ollenkaan makea. Runsaasti vaan vaniljakastiketta tai kermaa kylkeen, niin maku pehmenee kivasti. Minäkin tykkään mämmistä sellaisenaan ja tietysti myös vaniljakastikkeen, kerman ja sokerinkin kanssa maistuu :)

      Poista
  2. Oi nää on jotenkin tosi hauskan näköisiä! :) En oikein tiedä tykkäänkö mämmistä vai en, aina sitä on pakko syödä ainakin vähän mutta ehdottomasti pitää olla kermaa sen kanssa. Näitä tekis kyllä mieli kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainahan se mämmi paremmalta maistuu, mitä enemmän kylkeen laittaa sokeria ja kermaa :) Näissä tosiaan maistuu mämmi voimakkaasti, kun lähes puolet taikinasta on mämmiä, joten jos ei ole mämmin ystävä, niin nämä saattavat olla hieman liian HC-tavaraa ;)

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä ainakin ovat! :) Itse tykkään mämmistä kovasti, joten nämä voisivat maistua.
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mämmin ystävälle nämä kyllä maistuvat :)

      Poista