torstai 31. maaliskuuta 2016

Minkan persikka-rahkapiirakka


Vielä yksi pääsiäiseen liittyvä postaus. Rahkapiirakka on tosin niin hyvää, että sitä voi tehdä muulloinkin kuin pääsiäisen aikaan. Ohjeen tähän löysin Minkalta Kaakao kermavaahdolla -blogista. Tästä minun versiostani tuli hieman korkeampi, kun tein piirakkavuoan sijaan halk. 24 cm irtopohjavuokaan ja päälle ripottelin unikonsiemenien sijaan mantelirouhetta. Ohjettahan voi kätevästi muunnella myös vaihtamalla persikat esim. aprikooseihin ja miksi ei marjatkin toimisi tässä :)

Pohja ja murupäällinen:
100 g voita
1 dl (90 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 ruokasoodaa
3 dl (195 g) vehnäjauhoja
...
250 g maitorahkaa
1 kananmuna

Rahkatäyte:
235 g säilypersikoita
...
250 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1/2 (45 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl säilykepersikoiden lientä

Pinnalle:
1/2 dl mantelirouhetta

Ota kaikki ainekset hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pingota leivinpaperi halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele reunat kevyesti ja jauhota vuoka. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Rouhi mantelit ja viipaloi persikat valmiiksi. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään (ei persikoita) tasaiseksi seokseksi. 

Valmista pohja ja murupäällinen. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit sekä kuivat aineet siivilän läpi. Nypi seos murumaiseksi. Ota noin 1/3 murusta erilleen. Sekoita kananmuna ja rahka 2/3 täytteen joukkoon.

Kaada pohjataikina vuokaan ja ripottele pinnalle viipaloidut persikat. Kaada rahkatäyte persikoiden päälle ja ripottele muruseos pinnalle. Paista uunin alatasolla noin 45 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja pohja on kypsynyt.



10 kommenttia:

  1. Voi nam, tuo muru tuossa päällä houkuttelee! :P Pakko kommentoida myös hienoa uutta banneria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muru on kyllä herkkua ja sopii erittäin hyvin tuohon päälle :) Kiitos, ihan omin pikkukätosin photaroin XD

      Poista
  2. 3dl leivinjauhetta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kiitos huomiosta. Korjataanpa se vehnäjauhoiksi :)

      Poista
  3. Rahkapiirakka maistuu milloin vain! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin maistuu! Sehän on vielä terveellistäkin, kun yhteen piirakkaan tulee puol kiloa rahkaa ;)

      Poista
  4. Namia. Tälläiset piiraat ovat suosikkeja. Mehevän näköinen. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli vähän korkeampi versio, kun tein piirakkavuoan sijaan 24 cm irtopohjavuokaan :)

      Poista
  5. Tämä on kyllä yksi suosikeistani, aina vaan yhtä hyvää. Etenkin vielä muumiastioista tarjottuna ;) Kiva kun innostuit kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En yhtään ihmettele, että kuuluu suosikkeihin, oli tämä sen verran hyvää. Tämä sopi pääsiäiseen kuin nenä päähän, niin pakkohan se oli kokeilla. Heh, mun kakkukuvista 90 % taitaa olla muumiastioissa otettuja. :)

      Poista