maanantai 5. syyskuuta 2016

Mango-Unelmakääretorttu

"Taas kääretorttua" kuului kommentti, kun minulta kysyttiin seuraavan postauksen aihetta. Kääretorttu on ehkä vähän tylsä ja arkinen leivonnainen, mutta tykkään leipoa niitä, koska se on helppoa, nopeaa ja lopputulos on herkullinen. Ja siitä on kuitenkin monta kuukautta, kun viimeksi tein kääretorttupäivityksen, joka sekin oli Unelmakääretorttu ;)

Tarun blogista löysin herkullisen kuuloiseen version Unelmakääretortusta, jossa täytteeseen oli lisätty lastenruokaosastolta löytyvää 100 % mangososetta. Nyt kun linkkasin tuon Piltin sivun, niin huomasin, että käyttämäni sose ei ollutkaan kokonaan mangoa, vaan seassa oli myös omemaa. Siinäpä syy, että mango ei hirveästi maistunut. Sose toi kuitenkin mukavasti raikkautta voikreemiin ja nyt tekisi mieli kokeilla kaikkia eri makuja, mitä kaupan hyllyiltä löytyy :)

Taru mainitsi postauksessaan, että mangososetta olisi voinut laittaa enemmän. Minähän fiksuna poikana vähensin voin ja sokerin määrää hieman ja pidin soseen määrän tuossa 90 grammassa. Tämä siksi, että minulla on edelleenkin minikokoinen uuni, johon ei täysimittaista uunipeltiä mahdu ja siksi täytettä piti tehdä vähemmän, kun pohja oli kananmunan verran pienempi. :/ Kovin paljon ei sose maistunut siltikään vaikka sen määrä suhteessa lisävyi jonkin verran. Kääretorttupohjan tein tuttuun tapaan gluteenittomana, koska silloin lopputulos on kaikkein pehmoisin eikä ole pelkoa, että se rullatessa repeytyisi. 

Gluteeniton kääretorttupohja:
3 kananmunaa
100 g sokeria
60 g perunajauhoja
10 g kaakaojauhetta
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
125 g voita
90 g mangososetta (100 %:sta, lastenruokahyllystä)
65 g sokeria
3/4 tl vaniljasokeria

Ota kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vuoraa 23 cm * 33 cm uunipelti leivinpaperilla. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon siivilän läpi. Levitä taikina tasaisesti pellille ja paista uunin keskitasolla noin 8 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria ja laita päälle leivinpaperi. Kumoa kääretorttulevy esim. leikkuulaudan avulla. Poista leivinpaperi päältä.

Laita mangosose ja sokerit kattilaan ja kuumenna kunnes sokerit on kauttaaltaan sulaneet. Jäähdytä kylmäksi. Vaahdota voi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää mangosose joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Levitä täyte kääretorttulevyn päälle tasaisesti ja rullaa tiukaksi paketiksi.

8 kommenttia:

  1. Ojoi täällä oli vaikka kuinka uusia ihania herkkuja! Tuo alempana oleva raparperijuustokakku menee ensi kevään "to do" listalle. Voi luoja miten herkkua voin sen kuvitella olevan! Mmm ja unelmakääretorttu toimii aina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperijuustokakku oli kyllä hyvää, varsinkin tuolla mun lempparipohjalla tehtynä! :) Unelmatorttu on kyllä hyvää, vaikka jotkut on sitä mieltä, että se on kuivaa ja rasvaista, mutta minä sanon pyh noille kommenteille :D

      Poista
  2. Näyttääpä ihanalta! ;P Tässä kannattaa kyllä käyttää Pirkan tai Bonnen 100%:sta sosetta, että makua saa kunnolla. Kirjoitinkin blogissa ettei Piltin soseita kannata laittaa kun niissä on kaikkea ylimääräistä mukana, esim mangososeessa on osittain vettä joka laimentaa mangon makua. Tuossa olet kyllä oikeassa, että nyt pitäisi päästä kokeilemaan muitakin makuja! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Enhän minä siinä innostuksissani huomannut tuota pointtia tai sitten en vaan osaa lukea XD

      Poista
  3. Ai ai mikä ihana kääretorttu!😍😋
    Tätä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli kyllä, kannattaa testata! Mukava uusi innovaatio tuo soseen lisääminen täytteeseen :)

      Poista
  4. Mun taas ei tule kääretorttuja juuri tehtyä, niin helppoja kuin ovatkin.. Itse tykkään väliin laittaa jotakin muuta kuin voikreemiä, mutta mangoisena vaikuttaa kyllä aikas hyvältä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voikreemi jakaa kyllä kovasti mielipiteitä. Tykkään tehdä myös perus hillo-vaahtotorttuja, koska silloin kääretortusta tulee kosteampi ja mehukkaampi, mutta on tuossa voikreemissä oma viehätyksensä :)

      Poista