sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Pätkis-Juustokakku (ilman liivatetta)


Tarkoitus oli tehdä jotain jouluun liittyvää juttua, mutta Pätkishommiksihan se taas meni. Toisaalta Pätkis on suklaata ja suklaa liittyy jouluun, niin ehkä tästä saa jonkinlaisen aasinsillan rakennettua joululeivonnaisiin. :)

Jos ohjeessa on 400 g suklaata, niin hyväähän se on! Pätkismoussen koostumus oli mukavan sitkeä, mutta kuitenkin tarpeeksi jämäkkä, jotta kuorrutus ei uponnut sisään. Domino-keksipohja toimi myös hyvin yhteen Pätkiksen kanssa. Jos tykkäät suklaasta ja makeasta, niin tämä on sun makuun! :)

Pohja:
175 g Domino-keksejä
50 g voita

Pätkismousse:
200 g Pätkiksiä
100 g Fazerin sinistä maitosuklaata
1 dl vispikermaa
250 g mascarpone-tuorejuustoa

Suklaakuorrutus:
1 rkl glukoosisiirappia
100 g Fazerin sinistä maitosuklaata
½ dl vispikermaa

Koristeeksi:
sulatettua tummaa suklaata

Vuoraa halk. 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa leivinpaperista suikaleet vuoan reunoille ja kiinnitä ne auringonkukkaöljyä tai muuta ruokaöljyä käyttäen.

Kaavi veistä hyödyntäen Domino-kekseistä täyte pois ja laita täytteet mikron kestävään kulhoon yhdessä voin kanssa. Hienonna keksipohjat. Sulata voi-täyteseos mikrossa. Yhdistä ainekset keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin Pätkismoussen teon ajaksi.

Pilko Pätkikset ja laita ne yhdessä yhdessä maitosuklaan sekä kerman kanssa mikron kestävään kulhoon. Kuumenna puolella teholla välillä käännellen, kunnes suklaaseos on tasaista. Sulatuksessa pitää olla tarkkana, sillä pätkikset palavat tavallista suklaata herkemmin. Sekoita joukkoon mascarpone ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla. Älä vaahdota! Kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Laita kaikki suklaakuorrutuksen aineet mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa puolella välillä käännellen, kunnes seos on tasaista. Kaada moussen päälle ja levitä tasaiseksi. Koristele sulatetulla suklaalla.



14 kommenttia:

  1. No hei ei ole todellista :P Mikä suklaakakku! Ihan täydellinen varmasti. Täällä ainakin jo kuola valuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikinä ei voi olla täydellinen, mutta aika lähelle tämä maun puolesta pääsi sitä. :D

      Poista
  2. Suklaiset versiot on siitä hyviä että liivatetta ei tarvita. Ja pätkis toimii kyllä aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinpä! Koostumuksesta tulee takuuvarmasti mukavan pehmeä :)

      Poista
  3. Voi miten näyttää herkulliselta! Hieno kakku!

    VastaaPoista
  4. 400g suklaata 4eva! <3 Täytyy olla hyvä ohje ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä! :) Tuollaisella suklaamäärällä kakku kuin kakku maistuu hyvältä :D

      Poista
  5. Pistää herkkusuutakin jo hämmästyttämään toi suklaan määrä. Jämäkkää tavaraa on mukana, kun ei tarvii liivatetta. No sehän on vaan hyvä. Olen pyöritelly tota Agar agar purkkia käsissä, että mitenkähän se toimis. Oletko kokeillu?
    Ompa tasainen pinta. Kun ohjetta luin, niin voin ihan silmissäni nähä, miten epätasanen se ois minun tekemänä ;D Nimimerkki mokkapaloja on tullu tehtyä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, onhan suklaata melkonen määrä, ja jämäkkää tavaraa on. 😅 En oo kyl koskaan agar agaria kokeillut. 🤔 Tää on paljon helpompi saada tasaiseksi kuin mokkapalat. 😁 Mulla on kans usein ongelmia mokkapalojen kuorrutuksen kans. Joskus se on liian paksua ja toisinaan liian lirua 😂

      Poista
  6. Ihanan herkullisen näköinen kakku! Oikea suklaapommi! 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hihii, suklaapommi kuvastaa tätä tosi hyvin 😁

      Poista