lauantai 10. helmikuuta 2007

Tosi mansikkainen kääretorttu



Tosi mansikkainen kääretorttu a`la apso




 


Kääretorttupohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

½ dl maizenaa

3 rkl kaakaojauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon.

3. Levitä taikina tasaisesti uunipellille ja paista 225 asteessa n.10 minuuttia

4. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.

 

Täyte:

n.200g mansikkahilloa

2 ½ dl mansikkakermaa

½ dl sokeria

1. Levitä mansikkahillo jäähtyneelle kääretorttulevylle

2. Vaahdota mansikkakerma ja sokeri puolikovaksi vaahdoksi ja levitä hillon päälle tasaisesti     (jätä tortun loppuosaa hieman täyttämättä niin rullaaminen onnistuu paremmin) ja rullaa.

 

Päälle:

n.30 g kookosrasvaa

vettä

225g mansikkatomusokeria

1. Sulata kookosrasva ja lisää joukkoon loraus(n. ½ dl vettä)

2. Sekoita joukkoon mansikkatomusokeria sen verran, että seos on sively paksuista.

3. Kaada kuorrute tortun päälle ja levitä tasaisesti

(4. Voit koristella tortun pinnan pursottamalla erivärisellä tomusokeri-vesi seoksella raitoja pintaan)

5. Laita kylmään maustumaan.

 

TIPS: Kuorruta vain ohuelti muuten tosi vaikea leikata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti