perjantai 9. helmikuuta 2007

Vadelmainen herkkutäykkäri



Vadelmainen herkkutäykkäri a`la apso

Pohja:

8 munaa

3dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

80 g voita sulatettuna

1 rkl kaakaojauhetta

 

1. Vuoraa ja voitele 2 halk. 26cm irtopohjavuokaa leivinpaperilla.

2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan

4. Lisää lopuksi voi varovasti käännellen.

5. Kaada puolet taikinasta toiseen vuokaan

6. Sekoita loppuun taikinaan kaakaojauhe ja kaada se eri vuokaan

7. Paista 200 asteessa n. 50 min +jälkilämpö.

8. Anna pohjien jäähtyä ja leikkaa molemmat kahteen osaan

9. Laita tarjoilualustalle, kostuta ja täytä.

Kostutus:

3 ½ dl haluamaasi kostutuslientä

 

Täyte:

200g vaniljatuorejuustoa

200g vadelmia

3 isoa rkl vadelmahilloa

2 ½ dl tomusokeria

3 ½ dl kermaa

1.Notkista tuorejuusto ja soseuta sulaneet vadelmat kevyesti haarukalla ja lisää ne tuorejuuston sekaan.

2. Lisää mukaan myös hillo sekä tomusokeri, vatkaa tarvittaessa paakut pois.

3. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti joukkoon.

4. Laita 1/3 täytteestä kostutetun pohjalevyn päälle ja laita sitten erivärinen kakkulevy täytteen päälle, kostuta, täytä jne…

 

Kuorrutus:

½ dl kermaa

150g valkoista suklaata

30g vähäsuolaista voita

1. Sulata voi miedolla lämmöllä, lisää kerma ja kuumenna niin kuumaksi, että sinne suklaa sulaa.

2. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaa paloina joukkoon, sekoita kunnes seos on tasaista

3. Kaada kuorrutus täytetyn kakun keskelle ja levitä tasaiseksi

 

Reunoille:

175g vähäsuolaista voita

4 dl tomusokeria

1 keltuainen

150-200g taloussuklaata

(kaakaojauhettaa)

1. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keltuainen edelleen vatkaten.

2. Jos haluat kreemistä tummempaa, lisää kaakaojauhe.

3. Kääntele joukkoon suklaa.

4. Laita kreemi pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti