tiistai 9. lokakuuta 2007

Omena-pekaanipiiras





Omena-pekaanipiiras



10-12 annosta



Pohja



100 g             Valio voita



1 dl                sokeria



1                    muna



3 dl                vehnäjauhoja



1 tl                 leivinjauhetta



 



Täyte



25 g               Valio voita



1 1/2 dl          fariinisokeria



2 dl                Valio kuohukermaa



140 g             pekaanipähkinöitä



2 (250 g)        hapanta omenaa



2                    munaa



 



Tarjoiluun



                      vaniljajäätelöä



 



Valmistele ensin täytettä: Mittaa voi, fariinisokeri ja
kerma pannulle tai kattilaan. Kuumenna välillä sekoitellen n. 5 min. Nosta
pannu / kattila levyltä. Valitse n. 12 kpl pekaanipähkinää koristeeksi ja jätä
ne kokonaisiksi. Rouhi loput pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Lisää
kinuskimaiseen seokseen rouhitut pähkinät. Anna jäähtyä hieman. Kuori omenat ja
poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat 1 cm:n kuutioiksi. Lisää täytteeseen.
Valmista pohjataikina. Levitä se voidellun uunivuoan (halkaisija n. 27 cm)
pohjalle ja reunoille. Vaahdota täytettä varten kevyesti 2 munaa. Yhdistä
vaahto muihin täytteen aineisiin ja kaada seos vuokaan. Paista uunin alimmalla
ritilätasolla 180 asteessa n. 15 min. Lisää tässä vaiheessa piiraan pinnalle
kokonaiset koristepähkinät. Jatka paistamista vielä 1/2 t. Peitä pinta
tarvittaessa leivinpaperilla paiston lopussa. Tarjoa lämpimänä tai
huoneenlämpöisenä jäätelön tai kylmän kermavaahdon kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti