perjantai 26. lokakuuta 2007

TERÄSTETTY SUKLAAJUUSTOTORTTU





TERÄSTETTY
SUKLAAJUUSTOTORTTU



(15 annosta)



Pohja:



1 dl (50 g) kuorittuja manteleita



2 d lvehnäjauhoja



1 dl sokeria



50 g voita



1 muna



Täyte:



1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa



2 dl vispikermaa



3 munaa



1 1/2 dl sokeria



2-3 rkl viskiä, rommia tai kahvilikööriä



1/2 dl kaakaojauhetta



Koristeeksi



50 g tummaa suklaata



 



1. Jauha mantelit monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää
kulhoon vehnäjauhot, sokeri sekä rasva. Lisää lopuksi muna ja sekoita
tasaiseksi taikinaksi.2. Vuoraa irtopohjavuoan pohja (Ø noin 24 cm)
leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat sekä leivinpaperi rasvalla. Taputtele
taikina vuoan reunoille ja pohjalle. Pane pohja jääkaappiin täytteen tekemisen
ajaksi.3. Sekoita tuorejuuston joukkoon kerma, sokeri, munat ja viski (Huom!
Kakun voi toki tehdä ilman alkoholia). Lisää kaakaojauhe siivilän läpi ja
sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 175 asteessa uunin
alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.4. Sulata suklaa vesihauteessa. Koristele
kakku suklaaraidoilla. Tarjoa kakku jäähtyneenä.

Ohje on pirkan nettisivuilta. Tämä oli helppo tehdä ja makukin oli kohdillaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti