keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Karhunvatukka-kookospiirakka

 
Tämä herkullinen piirakan ohje on otettu Pirkka-lehdestä ja netistäkin se löytyy. Käytin vadelmien sijasta karhunvatukoita ja ihan hyvin toimivat hyvin. Vadelmilla tulisi varmasti parempaa, kun karhunvatukat on melko mauttomia. Kookoksen ystäville tämä on pakkokokeilu. Kookos on raaka-aine, joka jakaa suuresti mielipiteitä, mutta itse suhtaudun siihen harvinaista kyllä melko neutraalisti. En ole mikään suurin ystävä, mutta kaikki kookosherkut kyllä uppoaa

Pohja:
2 munaa
1 1/2 dl (135 g) sokeria
75 g voita
2 1/2 dl (165 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa tai kermaa

Pinnalle:
300 g vadelmia tai karhunvatukoita

Kookospäällinen:
50 g voita
100 g kookoshiutaleita
1/2 dl (45 g) sokeria
1 rkl vehnäjauhoja

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kevyesti sekoittaen vuorotellen sulatettu rasva, keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty.
Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Ripottele päälle vadelmat. Sekoita sulatettu rasva, kookoshiutaleet, sokeri ja vehnäjauhot. Ripottele seos piirakan päälle.
Paista 175 asteessa noin 45-55 minuuttia, riippuen vuoan halkaisijasta. (Jos piirakka tummuu liikaa, peitä pinta leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa.)

 
Karhunvatukat aseteltu taikinan pinnalle

 
Kookoskuorrute puolestaan ripoteltu karhunvatukoiden päälle

 
Paistettu piirakka

2 kommenttia:

  1. This is wonderful cake. I made it today and everybody were happy :) Really good! Not too sweet but delicious.

    VastaaPoista