maanantai 31. elokuuta 2015

Banoffee browniepohjalla

Facebookissa törmäsin otsikkoon "Onko tässä kaikkien aikojen herkku". Kyseessä oli Valion banoffee-ohje, jossa perinteinen keksipohja oli korvattu browniella ja täytteeksi tuleva kinuski oli keitetty Koskenlaskija Ruoka maustamaton valmisteesta. Pakkohan ohjetta oli testata, mutta kinuskin valmistamisen sijaan käytin valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa, joka vain  yksinkertaisesti on parasta kinuskia, mitä on olemassa. Miksi tehdä itse, jos valmistuote on parempaa? Hyväähän siitä tuli ja browniepohja teki kokonaisuudesta entistäkin makeamman, joten niille, jotka eivät älkömakeasta pidä, tämä voi olla liikaa :) Itse tykkäsin erittäin paljon, mutta ehkä kallistun kuitenkin perinteiseen digestivepohjaan ensi kerralla.

Browniepohja:
125 g voita
75 g tummaa suklaata
2 dl (175 g) sokeria
2 kananmunaa
ripaus suolaa
2 dl (130 g) vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta

Täyte:
1 prk (397 g) keitettyä kondensoitua maitoa
2 banaania
2 1/2 dl Flora Vispiä
25 g sokeria

Koristeeksi
rouhittua suklaata

Valmista pohja
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halk. 20-23 cm irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoka kevyesti.

Sulata voi ja suklaa mikrossa täydellä teholla puoli minuuttia kerrallaa välillä sekoittaen. Lisää joukkoon sokeri, munat ja suola. Kääntele lopuksi joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä pähkinärouhe. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa 12-15 minuuttia, kunnes pohja on juuri ja juuri kypsä. Anna jäähtyä ennen täytteiden lisäämistä.

Kokoa banoffee
Levitä kondensoitu maito tasaisesti pohjan päälle. Viipaloi banaanit ja asettele tasaisesti kinuskin päälle. Vaahdota Flora Vispi ja sokeri. Levitä vaahto banaaniviipaleiden päälle. Koristele suklaarouheella ja tarjoile!



6 kommenttia:

  1. En kestä! Tätäkin täytyy tehdä :D nams.

    VastaaPoista
  2. Oih nam! En tajua miksi tätä ei tule tehtyä useammin, kun on vaan niin hyvää ja aineksetkin löytyis jo valmiiksi kaapista. Usein mietin, että pitäis kyllä tehdä banoffeeta mutta sitten keksinkin taas jo jotain muuta. Joten nyt on oikeasti pakko tehdä, viimeistään viikonlopupuna ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Banoffee on hyvää ja sitähän voi varioida pohjan lisäksi vaihtamalla banaanit esim. johonkin marjaan. En ole koskaan kokeillut muilla kuin banaanilla, mutta ainakin puolukkaa ja vadelmaa olen nähnyt käytettävän muissa blogeissa.

      Poista
    2. Oon kokeillut puolukkaa ja sekin sopi kyllä tosi hyvin, mutta mun mielestä banaani sopii tähän vielä paremmin :) Nyt olis kaapissa ainekset porkkanaleivoksia ja banoffeeta varten, saa nähdä kumpi vie voiton tänä viikonloppuna :) Ja kiitos vielä ilahduttavasta kommentista blogissani. Hyvää viikonloppua!

      Poista
    3. Puolukan kirpeys varmasti sopii hyvin muuten makeaan leivonnaiseen. Hyviä vaihtoehtoja ovat molemma, jäädään odottelemaan, kumpia sieltä tulee :) Ei kestä kiittää, totta joka sana. Kiitos paljon ja kuin myös :D

      Poista