lauantai 22. elokuuta 2015

Kinder-juustokakku

Kinderhän on suklaamunien kuningas, jossa on nerokkaalla tavalla yhdistetty maitosuklaata ja valkosuklaata yhdeksi herkulliseksi kokonaisuukseksi.Vaikka sana kinder on saksaa, (lapset) löytyy suklaamunien juuret italiasta, jossa niiden valmistus aloitettiin vuonna 1972. Suklaamunien lisäksi kaupoista löytyy nykyään jos jonkilaista patukkaa ja keksin tyyppistä Kinder-herkkua :P

Mitä olen hieman selaillut muiden blogien kommenttiosuuksia, joissa on käsitelty kinderleivonnaisia, on esiin noussut usein tyytymättömyys siihen, etteivät leivonnaiset maistu kinderiltä. No eihän se samalta voikaan maistua kuin suklaamunat/patukat, kysehnän on leivonnaisista. Kinder-juustokakkua voisi kutsua myös kahden suklaan juustokakuksi, mutta onhan Kinder paljon myyvempi nimi :)

En ole pitkään aikaan tehnyt hyydytettyä juustokakkua, joten nyt oli hyvä aika taas kaivaa liivatteet kaapin perukoilta esiin. Yllätyksekseni Kinder-juustokakku ei ollutkaan kovin makea, vaan se sopii myös niille, jotka eivät äklömakeasta pidä. Halutessaan sokerin määrä voi ohjeen määrästä vieläkin vähentää ja jos vaihtaa maustamattoman tuorejuuston esimerkiksi Viola sitruunatuorejuuston, niin riittää tuolloin 1 rkl sokeria. Täytettä kannattaa kuitenkin maistaa tekovaiheessa ja makeuttaa sen mukaan, mikä itseä miellyttää :)

Ohje on peräisin KakkuHovin blogista ja tein siihen jonkin verran muutoksia. Ensinnäkin liivatteen määrä kuulosti melko suurelta (5,5 kpl) siihen nähden, että täytteeseen tuli myös suklaata, joka toimii myös hyydyttävänä tekijänä. Niinpä vähensin määrän 3 kpl:seen, mikä olikin täydellinen määrä. Koostumuksesta tuli juuri sopivan pehmoinen, mutta hyvin leikkautuva. Olikohan se Hans Välimäki, joka on sanonut, että lähes kaikkien ohjeiden liivatemäärät voi huoletta puolittaa, jokin totuusperä hänen puheissaan kyllä on. Tietysti, jos kakku on tarkoitus tarjota muutaman tunnin päästä, on tuolloin järkevää käyttää vähän enemmän liivatetta, mutta jos aikaa on antaa tekeytyä rauhassa, riittää ylllättävän pienikin määrä. Tein myös pohjaan sellaisen muutoksen, että laitoin vain yhden pötkön Dominoita (oikeasti käytin K-kaupan piraattiversioita) puolentoista sijaan, mikä sekin oli täysin riittävä määrä halk. 20 cm vuokaan. Todella loistava ohje, melkein voisi sanoa, että 5/5 :)

Pohja:
175 g Domino-keksejä
35 g voita

Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl (30 g) vettä
···
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl (65 g) sokeria
1 keltuainen
2 rkl (30 g) Flora Vispiä
150 g valkosuklaata
2 1/2 dl Flora Vispiä
···
2 rkl (30 g) Flora Vispiä
60 g tummaa suklaata (60 %)

Valmista pohja
Vuoraa halk. 20 cm irtopohjavuoka kauttaaltaan leivinpaperilla. Pingota leivinpaperi vuoan pohjalle ja leikkaa reunoilla sopivan kokoiset suikaleet. Voitele vuoan reunat kevyesti voilla ja "liimaa" leivinpaperisuikaleet kiinni.

Hienonna dominot monitoimikoneessa tai käsin. Laita hienonnetut keksit mikron kestävään kulhoon yhdessä voin kanssa. Kuumenna mikrossa puolella teholla, kunnes voi on sulanut. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Älä painele liian tiiviiksi, jolloin pohjasta tulee vaikeasti leikattavaa.

Valmista täyte
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa tuorejuusto, sokeri ja keltuainen tasaiseksi seokseksi.

Sulata valkosuklaa ja 2 rkl Flora Vispiä mikrossa puolella teholla. Kuumenna puoli minuuttia kerrallaan ja sekoita välillä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita suklaaseos tuorejuustoseoksen joukkoon.

Vaahdota 2 1/2 dl Flora Vispiä ja kääntele puolet vaahdosta valkosuklaa-tuorejuustoseoksen joukkoon.

Kuumenna 2 rkl vettä mikossa ja sekoita joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon loput Flora Vispi vaahdosta.

Ota täytteestä 2 dl erilleen ja kaada loput täytteestä keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin tai pakastimeen kiinteytymään päällisen teon ajaksi. Jääkaapissa kiinteytymiseen menee noin 15-25 minuuttia. Suosittelen pakastamaan.

Päällistä varten sulata tumma suklaa ja Flora Vispi mikrossa, kuten valkosuklaakin. Sekoita suklaaseos erilleen otetun täytteen joukkoon ja kaada hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Anna vetäytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai seuraavaan päivään.

14 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku! Taatusti hyvän makuista! :)

    VastaaPoista
  2. Apua! Nyt on herkkua! Ihanan herkullinen kuva myöskin :) Nam!

    VastaaPoista
  3. oijoi sentään mikä herkku! Ihan pakko testata tätä!

    VastaaPoista
  4. Uu, näyttääpä hyvältä :). Tuo liivatteiden määrä tosiaan tuntuu jakavan mielipiteitä tällaisissa hyydytettävissä kakuissa. MInä itse en pidä myöskään kauhean jämäkistä kakuista.Tätä joutuu vamaan testaamaan jossain vaiheessa, meillä kun pidettiin myös Kinder -piirakasta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Niin, makuasiahan se on, jotku tykkää vähän jämäkämmästä ja toiset suussa sulavan pehmeästä ;)

      Poista
  5. Todella hyvän näköistä, samoin tuo ylempi kakku, nam..

    VastaaPoista
  6. Oon kerran tehny tolla sun reseptillä ja oli tosi hyvää.
    Nyt teen toisen kerran. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla, että olet tykännyt! Tällaiset palautteet on kyllä parhaita, mitä voi saada! :D

      Poista
  7. Hei, voisikohan tämän tehdä jo viikkoa ennen ja pakastaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tietysti hyydytetyt kakut on aina parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun on saanut hyytyä rauhassa jääkaapissa. Olen kyllä pakastanut tätä eikä se mene piloille siitä. Tekisin niin että antaisin hyytyä ensin jääkaapissa normaalisti ja laittaisin sitten pakastimeen. En siis laittaisi suoraan pakkaseen heti kun mousset on lisätty keksipohjan päälle. Mutta jos aikataulu on tiukka, niin pakastaminen on ihan hyvä ratkaisu. Ottaa vain hyvissä ajoin pois ja antaa sulata rauhassa jääkaapissa :)

      Poista