Yleensä teen moussekakut ilman liivatetta pelkästään suklaan hyydyttävää voimaa hyödyntäen. Tällä kertaa en halunnut lopputuloksesta kovin makeaa, joten jouduin vähentämään suklaan määrää ja käyttämään hyydyttämiseen peräti yhden liivatelehden. :) Annoin kakun olla jääkaapissa yön yli ja seuraavana päivänä leikatessa mousse pysyi juuri ja juuri kasassa. Seuraavalla kerralla aion käyttää yhden sijaan puolitoista liivatelehteä, jolloin koostumus on hieman jämäkämpi. Laitoin kyseisen korjauksen myös ohjeeseen. Jos ei ole aikaa antaa kakun tekeytyä jääkaapissa vuorokautta, voi mousseen käyttää kaksi liivatelehteä, jolloin hyytyminen tehostuu. Itse täytteen maku on melko mieto ja se miellyttää varmasti myös niitä, jotka eivät niin fanita valkosuklaata. Halusin lisätä täytteeseen myös jonkin pienen makusäväyksen ja päädyin
käyttämään liivatteiden sulatusnesteenä amaretto likööriä (jota ei
muuten saa Alkosta). Sen tilalla voi käyttää hyvin esim Cointreauta tai
muuta makeaa likööriä.
Viime aikoina olen käyttänyt moussekakuissa melko pitkälti murotaikina- ja digestivepohjia. Nyt päätin hakea hieman vaihtelua ja kaupan keksihyllyltä mukaan tarttui paketillinnen minttudominoja. Dominot ovat niin hyviä, että halusin lisätä niitä pohjan lisäksi myös kakun pinnalle, jossa ne tuovat maun lisäksi myös mukavaa ilmettä ulkoasuun.
Tämän postauksen myötä haluan toivottaa kaikille blogini lukijoille erittäin makoisaa vuotta 2016!
Pohja:
175 g domino keksejä
25 g voita
Valkosuklaa-mascarponemousse:
100 g valkosuklaata
250 g mascaroponea
125 g Flora Vispiä
125 g Flora Vanillaa
1 1/2 liivatelehteä
2 rkl amaretto likööriä
Pinnalle:
5 domino keksiä
Valmista pohja
Pingota leivinpaperi halk. 18 cm vuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja kiinnitä ne voita liimana käyttäen vuoan reunoille.
Irrota keksinpuolikkaat toisistaan ja kaavi täyte kulhoon. Murskaa keksiosat kaulimella minigrip-pussissa. Laita voi ja domino keksien täyte mikron kestävään kulhoon ja kuumenna puoliteholla välillä sekoittaen, kunnes seos on sulaa ja yhtenäistä. Lisää jauhetut keksit ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin vetäytymään moussen teon ajaksi.
Valmista valkosuklaa-mascarponemousse
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita valkosuklaa ja 30 g Flora Vispistä mikron kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla parikymmentä sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kääntele mascarpone suklaaseoksen joukkoon. Vaahdota loput Flora Vispistä ja Flora Vanilla samassa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi. Kääntele puolet vaahdosta suklaaseoksen joukkoon. Voit käyttää sähkövatkaimen pienintä tehoa sekoituksessa. Kuumenna amaretto kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana suklaavaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi Flora Vispi+Vanilla vaahto täyteeseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.
Koristele
Hienonna dominos pieneksi muruksi ja ripottele tasaisesi moussen pinnalle. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.