tiistai 29. joulukuuta 2015

Domino-valkosuklaamoussekakku

Olen useaan otteeseen maininnut, että moussekakut kuuluvat suosikkileivonnaisiini. Erityisesti suklaata sisältävät versiot ovat omia makunystyröitäni hiveleviä. Jääkaapissani sattui olemaan joulun jäljiltä mascarponetuorejuustoa, jossa päiväys läheni uhkaavasti. Sille piti siis alkaa miettimään hyödyntämiskohdetta ja mikä onkaan sen parempi paikka kuin moussekakku.

Yleensä teen moussekakut ilman liivatetta pelkästään suklaan hyydyttävää voimaa hyödyntäen. Tällä kertaa en halunnut lopputuloksesta kovin makeaa, joten jouduin vähentämään suklaan määrää ja käyttämään hyydyttämiseen peräti yhden liivatelehden. :) Annoin kakun olla jääkaapissa yön yli ja seuraavana päivänä leikatessa mousse pysyi juuri ja juuri kasassa. Seuraavalla kerralla aion käyttää yhden sijaan puolitoista liivatelehteä, jolloin koostumus on hieman jämäkämpi. Laitoin kyseisen korjauksen myös ohjeeseen. Jos ei ole aikaa antaa kakun tekeytyä jääkaapissa vuorokautta, voi mousseen käyttää kaksi liivatelehteä, jolloin hyytyminen tehostuu. Itse täytteen maku on melko mieto ja se miellyttää varmasti myös niitä, jotka eivät niin fanita valkosuklaata. Halusin lisätä täytteeseen myös jonkin pienen makusäväyksen ja päädyin käyttämään liivatteiden sulatusnesteenä amaretto likööriä (jota ei muuten saa Alkosta). Sen tilalla voi käyttää hyvin esim Cointreauta tai muuta makeaa likööriä.

Viime aikoina olen käyttänyt moussekakuissa melko pitkälti murotaikina- ja digestivepohjia. Nyt päätin hakea hieman vaihtelua ja kaupan keksihyllyltä mukaan tarttui paketillinnen minttudominoja.  Dominot ovat niin hyviä, että halusin lisätä niitä pohjan lisäksi myös kakun pinnalle, jossa ne tuovat maun lisäksi myös mukavaa ilmettä ulkoasuun.

Tämän postauksen myötä haluan toivottaa kaikille blogini lukijoille erittäin makoisaa vuotta 2016!


Pohja:
175 g domino keksejä
25 g voita

Valkosuklaa-mascarponemousse:
100 g valkosuklaata
250 g mascaroponea
125 g Flora Vispiä
125 g Flora Vanillaa
1 1/2 liivatelehteä
2 rkl amaretto likööriä

Pinnalle:
5 domino keksiä 

Valmista pohja
Pingota leivinpaperi halk. 18 cm vuoan pohjalle. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja kiinnitä ne voita liimana käyttäen vuoan reunoille.

Irrota keksinpuolikkaat toisistaan ja kaavi täyte kulhoon. Murskaa keksiosat kaulimella minigrip-pussissa. Laita voi ja domino keksien täyte mikron kestävään kulhoon ja kuumenna puoliteholla välillä sekoittaen, kunnes seos on sulaa ja yhtenäistä. Lisää jauhetut keksit ja sekoita tasaiseksi. Painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin vetäytymään moussen teon ajaksi.

Valmista valkosuklaa-mascarponemousse
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Laita valkosuklaa ja 30 g Flora Vispistä mikron kestävään kulhoon. Kuumenna täydellä teholla parikymmentä sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kääntele mascarpone suklaaseoksen joukkoon. Vaahdota loput Flora Vispistä ja Flora Vanilla samassa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi. Kääntele puolet vaahdosta suklaaseoksen joukkoon. Voit käyttää sähkövatkaimen pienintä tehoa sekoituksessa. Kuumenna amaretto kiehuvaksi ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita liivateseos ohuena nauhana suklaavaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi Flora Vispi+Vanilla vaahto täyteeseen. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin.

Koristele
Hienonna dominos pieneksi muruksi ja ripottele tasaisesi moussen pinnalle. Anna kakun hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

16 kommenttia:

  1. Oi kun kuulostaa ihanalta! Pitänee jossain vaiheessa testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Tätä voi myös varioida käyttämällä eri makuisia dominoita, niitähän on vaikka mitä kausimakuja nykyään kaupoissa :)

      Poista
  2. Vitsit kun mä pelästyin sun profiilikuvaa! Ei siinä siis mitään vikaa ole, mutta kun se oli jotenkin muuttunut yhtäkkiä ja jäin sitä sitten ihmettelemään ja pällistelemään, että mikä siinä on erilaista. Kesti hetken, että tajusin miksi se oli niin erilainen kuin ennen, hih! ;D
    Mulla kävi samallailla... Jääkaapissa nököttää 4 purkkia mascarponea ja 4 purkkia rahkaa joissa on päiväys kohta menossa... meinasinkin sitten tehdä uudeksi vuodeksi myös juustokakun. Saan ainakin jonkun purkin siihen hukattua :D Ihanan näköinen sun kakku! Varmasti hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla on kyllä tarkat silmät :) Muokkasin tosiaan kuvaa hieman enemmän oman näköiseksi ;) Juustokakut on hyvä paikka upottaa kaikki mascarponet, rahkat, tuorejuustot ja creme fraishet. Noita purkkeja tuppaa vain usein jäämään jääkaappiin, kun sitä ostaa aina kaikkea siltä varalta, että jos leivontainspiraatio iskee, niin ei tarvi sitten lähteä kauppaan. Se kauppaan lähteminen kun saattaa joskus tuntua niin ylitsepääsemättömältä, että inspiraatio katoaa siinä samalla.

      Poista
  3. Hyvältä kuulostaa! Herkullista ja reseptirikasta uutta vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! :) Pyritään pitämään päivitystahti tasaisena ja aktiivisena myös vuonna 2016 :)

      Poista
  4. Kävin jo aikaisemmin kurkkimassa tätä ihanuutta täällä! Olen tässä lähiaikoina miettinyt, että miksi itselläni tulee niin harvoin tehtyä moussekakkuja, kun ne yleensä ovat vielä helppoja ja yksinkertaisia tehdä! Tämän asian muutan ensi vuonna :) Ihanaa uutta vuotta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäädäänpä odottamaan, minkälaisia moussekakkuja loihdit vuonna 2016. :) Kiitos samoin! :)

      Poista
  5. Höh... just tulin kaupasta... pitäiskö vielä lähteä Dominoja metsästämään ;) Näyttää herkulta! Oikein ihanaa uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan huono idea. ;) Kiitos, herkulta se myös maistui. Sitä samaa, myös sinulle! :)

      Poista
  6. Näyttääpäs herkulta. <3 Hyvää ja leivonnan täyteistä uutta vuotta! :)
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Herkullista uuttavuotta vuotta myös sinulle! :)

      Poista
  7. Helposti tulee laitettua turhan paljon liivatetta, vaikka vähemmälläkin pärjäisi oikein hyvin. Tämä vaikuttaa tosi herkulta :) Hyvää ja onnellista uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hans Välimäki taisi joskus sanoa, että erilaisten lehtien ja reseptivihkojen liivatemäärät voi hyvällä omalla tunnolla puolittaa ja siltikin on riittävästi. Kiitos samoin! :)

      Poista
  8. Hyvää uutta vuotta 2016! Mousse- ja juustokakut on kyllä hyviä ja tämä versio kuulostaa kanssa oikein herkulliselta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! :) Ovat kyllä hyviä ja helppotekoisia. :)

      Poista