maanantai 25. tammikuuta 2016

Oreo-kuppikakut


Oreot ovat rantauneet vast'ikään myös Suomen kauppoihin. Kyseessähän on Amerikan versio Dominokeksistä tai pitäisi ennemmin sanoa, että Domino on Suomen versio Oreosta. Jos tästä kaksikosta lähdetään hakemaan eroavaisuuksia, niin Oreossa keksiosuus on hieman kovempi ja maku suklaisempi kuin Dominoissa. Lisäksi Oreot ovat Dominoita pienempiä kooltaan, jonka vuoksi niitä on mielestäni mukavampi syödä.

Oreot taipuvat myös leivontaan erittäin hyvin. Näihin kuppikakkuihin keksit antavat makunsa sekä pohjassa että kuorrutteessa. Pohjaan tulevat keksit murusteella muffinssivuoan pohjalle ja paiston jälkeen kuppikakkujen pohjalla odottaa mukavan rapea yllätys. Kuorrutteeseen Oreot antavat oman mustan värisävynsä, kun ne lisätään mukaan hienoksi jauhettuna.

Kuorruttetta sovelsin sen verran, että puolitin tomusokerin määrän, koska maistaessani sitä tekovaiheessa, se oli mielestäni tarpeeksi makeaa jo siinä vaiheessa, kun tomusokeria oli lisätty 3 dl:aa. Vähäisemmästä sokerimäärästä johtuen kuorrutetta ei aivan riittänyt jokaiseenv kuppikakkuun, joten jos haluaa oikein runsaasti kuorrutetta, kannattaa tehdä 1,5 kertainen määrä.

Kuppikakkuosuus näissä oli hyvin jenkkityylinen, erittäin pehmeä ja suklainen. Pohjalla olevat oreomurut toivat mukavasti rakennetta ja makua. Yleensähän kuorrute on kuppikakuissa se juttu, mutta tällä kertaa myös pohjalta löytyy kiva yllätys. Kuorrutus oli myös erittäin maistuva, keksinmurut toivat mukavasti siihen väriä ja rakennetta.

Oreo-kuppikakut: (18 kpl)
4 dl (260 g) vehnäjauhoja
1 dl (35 g) tummaa kaakaojauhetta
3 dl (265 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
3/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 kananmunaa
1 dl (90 g) auringonkukkaöljyä
1 1/2 dl maitoa
1 1/2 dl kiehuvaa vettä
9 Oreo-keksiä

Kuorrutus:
100 g voita
3 dl (180 g) tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl oreoita hienoksi jauhettuna


Valmista kuppikakkutaikina
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Murustele 1/2 Oreo jokaisen muffinivuoan pohjalle.

Ota kaikki raaka-aineet hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon munat, auringonkukkaöljy ja maito. Kääntele tasaiseksi nuolijalla. Lisää lopuksi kiehuvan kuuma vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 16-20 minuuttia. Vältä ylikypentämistä! Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus
Murustele keksi hienoksi jauheeksi. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto koko ajan vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon jauhetut Oreot. Laita seos pursotinpussiin ja anna pussin olla tarvittaessa jääkaapissa hetken aikaa, jolloin se hiemän jämäköityy ja pursotusjälki paranee. Pursota haluamallasi tavalla kuppikakkujen pinnalle.

8 kommenttia:

  1. Nam, herkullisen näköisiä! Oreot on kyllä hyviä ;P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Minäkin ihastuin Oreoihin, kun maistoin niitä ensimmäisen kerran :)

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä. Enpä ole koskaan noita Oreoita maistanutkaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuu oikein amerikkalaistyyliseltä kuppikakulta, runsaasti kuorrutusta ja pehmeä pohja :)

      Poista
  3. Nams, näyttää herkullisilta ja varmasti myös maistuu. Oreot on ihania :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kyllä maku on vähintäänkin yhtä hyvä! :) Oreot oli itsellenikin positiivinen yllätys. Toivottavasti muitakin makuja tulee pian myyntiin.

      Poista
  4. Nyt sen teit! Siis mitä olen itse harkinnut kuukausia! Oreo kuppikakkuja :) Viime viikolla mutustelin oreoita kotisohvalla ja haaveilin kuppikakuista :D Kiitos! Ehkä saan näistä ihanista herkullisista kuppikakuistasi intoa vihdoin leipoa omani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä olivat todella hyviä kuppikakkuja, erittäin meheviä ja kun päällä on runsaasti kuorrutusta, niin mikä sen parempaa. Jään odottamaan, milloin kuppikakkuresepti ilmestyy blogiisi :)

      Poista