keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Mustikka-valkosuklaamuffinit


Raisa P oli tehnyt vasta herkullisen näköisiä vadelma-valkosuklaamuffineita. Tuon ohjeen innoittamana leivoin mustikka-valkosuklaamuffineita eli vaihdoin vain vadelmat mustikoihin, kun pakastimesta ei vadelmia löytynyt. Kuorrutuksen sovelsin puolestaan ihan omasta päästäni ja hyvää tuli! :) Tämä ohje oli kyllä sieltä helpoimmasta päästä. Helposti hyvää, siinäpä se on kiteytettynä kahteen sanaan. Mustikat maistuivat juuri sopivasti ja valkosuklaan lisääminen taikinaan ei koskaan huononna lopputulosta. Kuorrutteessa joutuu vähän sulattelemaan suklaata ja vaahdottamaan kermaa, mutta muffinitaikina syntyy todella helposti ilman sähkövatkainta, suklaan rouhiminen lienee se vaivalloisin osuus :)

Mustikka-valkosuklaamuffunit: (12 kpl)
2 kananmunaa
1 dl (90 g) sokeria
100 g voita
2 1/2 dl (160 g) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100 g valkosuklaata
2 dl (115 g) (pakaste)mustikoita

Valkosuklaa-tuorejuustokuorrutus:
100 g valkosuklaata
1 1/2 dl Flora Vispiä
125 g maustamatonta tuorejuustoa


Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin syvennyksiin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti keskenään sekaisin. Sekoita joukkoon vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita (siivilän läpi), sulatettua voita ja maitoa. Kääntele lopuksi taikinaan sekaan valkosuklaarouhe ja jäiset pakastemustikat. Kaada taikina muffinivuokiin ja paista 200 asteessa, uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista kuorrutus. Sekoita 1/4 dl Flora Vispiä ja valkosuklaa keskenään. Kuumenna mikrossa täydellä teholla välillä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanus. Anna suklaaseoksen jäähtyä hetken aikaa ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota loput Flora Vispistä ja kääntele valkosuklaaseoksen joukkoon. Laita kuorrutus pursotinpussiin ja anna olla jääkaapissa noin puoli tuntia, niin pursotusjäljestä tulee paremman näköinen. Koristele esim. wiener nougat crushilla.

 
 
 

8 kommenttia:

  1. Kiva kun kokeilit! :) Mustikka ja valkosuklaa sopii hyvin yhteen.. Nam..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vielä hyvästä ohjeesta! :) Valkosuklaa on kyllä sellainen raaka-aine, joka sopii melkein kaikkien kanssa yhteen :)

      Poista
  2. Nams, herkkua! Tuo kuorrutus on oikein piste iin päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on ja kun taikinaosuuskin on erittäin hyvää ja mustikkaista, niin mikäs sen parempaa. Syksyä ja uutta mustikkasatoa odotellessa :)

      Poista
  3. No tää ohje on otettava taas talteen. :)

    VastaaPoista