keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Pienet mustikkapiirakat


Ostin viikonloppuna uuden piirakkavuoan, johon saa tehtyä kuusi pientä piirakkaa. Monessa blogissa on tehty söpöjä pikkupiirakoita ja niiden innoittamina päädyin itsekin hankkimaan kyseisen vuoan. Pikkupiirakoiden leipominen sotii kyllä vähän periaatteitani vastaan, kun en ole mikään pipertämisen ylin ystävä. Kyllä se pikku näprääminen kannattaa ja palkitsee, on nuo vaan niin nättejä ja paljon houkuttelevampia kuin yksi iso piirakka.  :)

Uusi vuoka korkattiin ostopäivänä ex tempore mustikkapiirakalla. Itse tykkään erittäin paljon murotaikinapohjaisista marjapiirakoista ja pohjana toimikin hyväksi havaitsemani murotaikina kookossokerilisäyksellä. Kookossokeri tuo mukavasti makua ja väriä taikinaan, kannattaa testata.

Ihan täydelliset suhteet täytteen ja pohjan välillä ei ole, koska pohjaa tulee tällä ohjeella vähän enemmän kuin tarvitsisi. En kumminkaan viitsi alkaa kertoilemaan ainesmääriä millään 0,7 kertoimella, koska siinä ei ole oikein mitään järkeä, ylijääneestä murotaikinasta kun voi leipoa vaikka keksejä. Tietysti täytettäkin voi tehdä 1,5 kertaisen määrän, mutta silloin pitää ostaa 2 prk tuorejuustoa. :) Täytteen tein periaatteella,  mitä kaapista löytyy ja sieltähän löytyi tällä kertaa vaniljatuorejuustoa. Mustikoiden määrä on melko suuntaa antava, kun en muistanut niitä mittailla. Vähän vajaa puolen litran minigrip-pussillinen niitä kuitenkin kului.

Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, kun intohimoinen mustikkapiirakan ystäväkin kehui näitä hyvän makuisiksi. Onnistuin myös tekemään pohjista tarpeeksi ohuita, jolloin näistä ei tule niin tuhdin makuisia ja silloin jaksaa kevyesti syödä kokonaisen piirakan :)

Murotaikinapohja:
150 g voita
3/4 dl (50 g) kookossokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl (230 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte: (riittää 8 piirakkaan)
noin 200 g mustikoita
······
200 g vaniljatuorejuustoa
2 kananmunaa
1/2 dl (45 g) sokeria

Valmista pohja vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja kookossokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten. Kääntele vaahdon joukkoon siivilän läpi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota esim. sopivan kokoisen juomalasin avulla kiekkoja. Aseta kiekot piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Sekoita vaniljatuorejuusto, kananmunat ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Ripottele mustikoita vuokaan niin, että pohja peittyy. Kaada tuorejuustotäytettä mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-20 minuuttia.

 

 


16 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hyvältä ,mustikka on minunkin herkkua! Kookossokeria en ole koskaan testannut ,ehkä joskus pitäisi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Noita sokereita on tullut ihan hirveä määrä erilaisia kauppoihin, on kookossokeria, intiaanisokeria, steviasokeria... :)

      Poista
  2. Vau, ihanan näköisiä pikku piirakoita! :D
    T: Serkusten Suklaaunelma- blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pikkupiirakat on kyllä tosi kivoja tarjottavia :)

      Poista
  3. Älyttömän hyvännäköisiä piirakoita! Mäkin haluun tollasen piirakkavuokajutun! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa laittaa hankintalistalle. Tuo Iloleipurin vuoka ei ollut edes pahanhintainen (alle 7€ Kärkkäisellä) :)

      Poista
  4. Näyttää hyvältä. Mitähän nää tykkää pakastamisesta? Aattelin, että voisko tehä pakkaseen jo etukäteen ennen käyttöä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Ainahan nämä parempia ovat tuoreena, mutta kyllä pakastaminenkin onnistuu. Pohja voi vaan ottaa vähän kosteutta, mutta maku ei sinänsä kärsi. Muistaa vaan ottaa hyvissä ajoin sulamaan :)

      Poista
  5. Hieno uusi banneri ensinnäkin :) Ja lyhyesti murotaikina + mustikka = täydellistä! Njam. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Samaa mieltä, vaikka kyllä se pullataikinaan tehty mustikkapiirakkakin on ihan hyvää. :) Hyvää viikonloppua myös sinne :D

      Poista
  6. On kyllä tosi suloisia pikkupiiraita.:) Ja miten ihana vuoka, tuollaisen minäkin voisin kotiuttaa koska tahansa tuolla hinnalla.:) Itse ostin vähän aikaa sitten donitsivuoan (vielä testaamatta) eikä sekään ollut kovin kallis sijoitus. Vuokia vaan tuppaa kertymään, kun kaikista pitää hankkia ensin tavalliset versiot ja sitten vielä minit päälle.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :) Minäkin haluaisin donitsipellin, toistaiseksi se on vielä hankintalistalla, mutta eiköhän sekin kaupasta kohta kotiudu :) Kaikki minileivonnaiset on kieltämättä tosi söpöjä :)

      Poista
  7. Ihania pikku piirakoita!
    Kookossokeri on mulle uusi juttu... maistuuko kovasti kookokselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Pakko myöntää ettei hirveästi kookokselle maistunut, mutta kyllä se silti oman kivan makuvivahteensa toi. Kannattaa testata :)

      Poista
  8. Nätit pikkupiiraat :p Mustikka on ihanaa vaniljan kanssa. Tuollainen vuoka olisikin kätevä. Minulla on vain sellaisia minifoliovuokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mustikka ja vanilja on kieltämättä toimiva yhdistelmä :) Olen kyllä tyytyväinen vuokaostokseeni :)

      Poista