keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Vadelma-valkosuklaatäytekakku


Kylläpäs näistä täytekakkupostauksesta tulee pitkiä! :O Niin se vaan on, että Bauerinjaskakin vanhenee, tarkalleen ottaen se tapahtuu aina vappuaattona. Synttäreille tein tietysti itse itselleni ja vieraille täykkärin. Tulin jälleen siihen lopputulemaan, että en osaa tehdä hienoja kakkuja, mutta maku korvaa sitten ulkonäössä hävityt pisteet.

Päätin lähteä kokeilemaan jotakin vähän spessumpia täytteitä ja niiksi valikoitui Kinuskikissan sivuilta löytyvät valkosuklaa-vaniljatäyte ja vadelma-vaniljatäyte pienin muutoksin. Ensinnäkin ihmiset oli hamstrannut kaupasta kaiken vaniljarahkan, niin jouduin korvaamaan sen mansikkarahkalla, mikä ei ollut huono ratkaisu ollenkaan. Lisäksi paseerasin eli siivilöin siemenet pois vadelmatäytteestä, koska halusin mahdollisimman pehmeän lopputuloksen. Raikas vadelmatäyte ja makeampi valkosuklaatäyte toimi erittäin hyvin yhteen, suosittelen testaamaan! On helppo vielä valmistaakin, kun ei tarvitse edes liivatelehtiä käyttää.


Kakkupohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl (135 g) sokeria
1 dl (65 g) vehnäjauhoja
1 dl (70 g) perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1 rkl sitruunanmehua
1 1/2 dl vettä
1 1/2 rkl (20 g) sokeria

Vadelmatäyte:
2 1/2 dl Flora Vispiä tai vispikermaa
200 g vadelmia
125 g mansikkarahkaa
1/2 dl (30 g) tomusokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Valkosuklaatäyte:
2 1/2 dl Flora Vispiä tai vispikermaa
130 g valkosuklaata
200 g mansikkarahkaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

Päälle:
50 g voita
100 g tomusokeria
1 1/2 tl vettä
noin 200 g marsipaania

Pursotukset:
3 1/2 dl Flora Vispiä tai vispikermaa
1 1/2 rkl (20 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
 

1. Valmista kakkupohja. Ota kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi halk. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat. Sekoita kuivat aineet keskenään.

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla, kunnes tikulla kokeiltaessa siihen ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä ennen ennen kuin leikkaat kakkupohjan.

2. Valmista vadelmatäyte. Vaahdota Flora Vispi. Jos käytät ulkomaisia vadelmia keitä niitä muutama minuutti. Soseuta ja siivilöi vadelmat. Sekoita vadelmien mehu rahkan joukkoon. Kääntele joukkoon Flora Vispi, vaniljakreemijauhe ja tomusokeri.

3. Valmista valkosuklaatäyte. Vaahdota Flora Vispi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä hieman. Kääntele joukkoon Flora Vispi muutamassa erässä. Lisää lopuksi rahka ja vaniljakreemijauhe.

4. Täytä kakku. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään ja kostuta alin pohja. Levitä valkosuklaatäyte sen päälle. Toimi samoin myös toisen kerroksen kanssa, sillä erolla että laitat vadelmatäytteen väliin. Kun kakku on täytetty, laita irtopohjavuoan reunaosa kakun ympärille, niin se pysyy ryhdikkäämpänä. Kakun päälle voi laittaa myös kevyen painon, jolloin lopputuloksesta tulee tasaisempi. Anna kakun tekeytyä muutama tunti tai mielellään yön yli.

5. Valmista päälle tuleva voikreemi. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon lämmin vesi koko ajan vatkaten. Levitä vokreemi tasaisesti kakun pinnalle. Kauli marsipaani ja leikkaa siitä kakun kokoinen ympyrä. Aseta marsipaani voikreemin päälle.

6. Viimestele kakku. Vaahdota Flora Vispi sokerit ja vaniljakreemijauhe napakaksi vaahdoksi. Laita vaahto pursotinpussiin ja pursota kakun reunoille ja päälle haluamallasi tavalla.




13 kommenttia:

  1. Voi nams, herkullisen näköiset täytteet! :P
    T: Serkusten suklaaunelma

    VastaaPoista
  2. Onnittelut vanhenemisen johdosta! :) Kakku kuulostaa kyllä herkulta ,nam!

    VastaaPoista
  3. No mutta... Onnea Bauerinjaskalle! :)
    Ja onpa komea kakku! Niin herkulliset täytteet, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt kävi Cheekit ja Bauerinjaska alkoi puhumaan itsestään kolmannessa persoonassa XD No ei vaan. Täytteet oli kyllä hyvät eikä jäänyt yhtään kaipaamaan hilloa, vaikka tykkäänkin yleensä lykätä sitä jokapaikkaan :)

      Poista
  4. Mahtavat (myöhäiset) syntymäpäiväonnittelut Jack! :D
    Kakku on syötävän hyvännäköinen! Ihanan kuuloiset ja näköiset täytteet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kyllä täyteet perus kerma-hillo-ydistelmän voittaa mennen tullen :)

      Poista
  5. Oikein paljon onnea synttärien johdosta! :) Vuodet ne vierii itse kullakin...;D
    Kylläpä näyttää herkulliselta tuo kakku. Olen itse käyttänyt tuota vadelmatäytettä joskus, en tosin mansikkarahkalla, mutta todella hyvää oli. Ja raikasta. Kylläpä alkoi tekemään mieli kakkua. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, karuahan se on, että kaikki me vanhetaan ;) Mansikka ei kyllä juurikaan maistunut, joten hätätilassa sitäkin voi aivan huoletta käyttää. Tämä oli kyllä tosi kevyen oloinen kakku, meni helposti useampikin palanen :)

      Poista
  6. Onnittelut synttäreiden johdosta ja komean kakun olet tehnyt, kelpais mullekin!! :)

    VastaaPoista