maanantai 8. elokuuta 2016

Valkosuklaa-Puolukkamuffinssit

Hätäisimmät marjastajat ovat varmaan ehtineet jo käydä poimimassa ensimmäiset puolukkansa. Minä mukaan lukien kuulun tuohon joukkoon. Ei, en todellakaan ole mikään himomarjastaja ja nämäkin puolukat tuli poimittua ensimmäistä kertaa 15 vuoteen, shortsit ja crocsit jalassa lähimetsästä tietty! :) Puolukka on mielestäni aliarvostettu marja. En muista, olenko tänne sitä kirjoittanut vai johonkin toiseen blogiin käynyt kommentoimassa, mutta olen sitä mieltä, että saatavuustekijät määrittää paljon marjan suosiota. Otetaan tarkasteluun esimerkiksi lakka eli hilla eli suomuurain ja mitä kaikkia nimiä näitä nyt on. Jos se kasvaisi samalla lailla puskissa ja tuottaisi yhtä paljon satoa kuin punaviinama, niin väitän, että se ei olisi läheskään yhtä arvostettu marja. Sama vertailu voidaan tehdä mustikka-puolukka-akselilla eli jos mustikkaa olisikin runsaammin tarjolla ja puolukkaa vähemmän, niin kyllä silloin puolukankin arvostus nousisi. Tykkään erittäin paljon sekä lakasta että mustikasta, mutta puolukassa näistä marjoissa on eniten makua. Ja jos pitäisi valita ottaisinko ämpärillisen puolukoita vai mustikoita, niin kyllä minäkin mustikat valitsisin ;)

Sitten asiaan eli itse ohjeeseen. Nämä muffinssit ovat variaatio tästä ohjeesta. Käytännössä vähensin vain sokerin määrää, lisäsin suklaan määrä ja käänsin nimen toisin päin. Mietin pitkään, että pitäisikö muffinsseihin lisätä jonkinlainen kuorrutus, mutta tulin siihen tulokseen, että nämä ovat niin hyviä, ettei kuorrutus toisi mitään lisäarvoa, vaan parempi vaihtoehto on tarjoilla muffinssit kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Tästä tuli mun uusi luotto-muffinssiohje, oli sen verran hyviä ja helppoja tehdä :)

Valkosuklaa-Puolukkamuffinssit: (12 kpl)
150 g voita
1 dl (90 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl (100 g) vehnäjauhoja
1 dl (70 g) perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g valkosuklaata
3 dl puolukoita

Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin syvennyksiin. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Rouhi valkosuklaa paloiksi.

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.  Lisää kananmunat yksitellen vatkaten voivaahdon joukkoon. Kääntele kuivat aineet joukkoon siivilän läpi ja lisää lopuksi valkosuklaarouhe ja puolukat. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.




TallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallennaTallenna
TallennaTallennaTallennaTallenna

10 kommenttia:

  1. Voi nams!😋
    Kyllä näyttää hyviltä!

    VastaaPoista
  2. Meillä syödään paljon marjoja. Eniten mustikkaa ja vadelmaa, mutta puolukkaakin menee survoksena pari ämpärillistä talven aikana. Puolukka on ainut mitä en itse poimi, kun hirvikärpäsiä liikkuu silloin kun puolukka on kypsää ja hirvikärpäsiä kamalampaa en tiedä! :D

    Piirakassa ja muffinsseissa puolukka on kyllä myös hyvää, ja valkosuklaa sopii ehdottomasti kaveriksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan hävettää ettei tule poimittua marjoja. Jotenkin sitä ei vaan osaa ns. vieraasta kaupungista lähteä mehtään marjastamaan, kun ensinnäkään ei tiedä, missä suunnilla ne parhaat marjapaikat on. Nämä puolukat tuli tosiaan poimittua tyttöystävän siskon mökin viereisestä metsästä, eli se lähtemisen kynnys oli hyvin matala. :) Hyi, minäkin inhoan hirvikärpäsia :O

      Poista
  3. Mmm! Puolukka on mun suosikki heti vadelmien jälkeen. Tykkään happamesta :p :D Meillä puolukat ovat viittä vajaa kypsiä, ehkä vkon päästä. Ihanat muffinit oot tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka on kyllä tosi hyvä ja monikäyttöinen marja. Eihän mustamakkarakaan maistuisi miltään ilman puolukkahilloa. :) Kiitos! :D

      Poista
  4. Näyttää herkuilta. Taikinakin näyttää superhyvältä, lurps! :P Puolukka on mun yks suosikkimarja. Jos puuroa syön, puolukkasurvos on paras lisuke. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Puolukkasurvos passaa niin moneen paikkaan :D

      Poista
  5. Herkullisen näköisiä :P Puolukka ja valkosuklaa ovat tosi ihana pari, makeaa ja kirpeää samassa paketissa, nams! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valkosuklaata tulee laitettua vähän liiankin useasti leivonnaisiin. Mutta kun se vaan passaa niin moneen paikkaan! :)

      Poista