lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kinderpiirakka


Kinderpiirakasta on tullut minun suosikkipääsiäisleivonnainen. Se on vähän kuin upgradettu mokkapala. Pohjan päälle tuleva voikreemi ja oikeasta suklaasta tehty kuorrutus on suorastaan luksusta. Vaikka komponentteja on enemmän, ei ohje ole kuitenkaan vaikea tai aikaavievä. Jos joku keksii tuolle komponentti sanalle järkevän vastineen, niin saa kertoa. :) Vihaan sitä melkein yhtä paljon kuin "pieni tvisti" sanaparia. XD

Pohja on tässä oma suosikkini ja useaan kertaan hyväksi todettu Kanelitytön kakkuparatiisi -blogista löytyvä suklaakakkupohja, jota olen käyttänyt muun muassa Omar-paloissa. Sitä ei vaan voi hehkuttaa liikaa. Pohja on niin pehmeä ja herkullinen. Pehmeä ja ilmava koostumus sopii hyvin täyteläisen voikreemin ja suklaan kaveriksi. Lopputulos ei ole liian raskas, kun pohja on mukavan pehmoinen. Vahva kokeilusuositus tälle ohjeelle. :D

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl (265 g) sokeria
5 dl (325 g) vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
2 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
200 g voita

Voikreemi:
150 g voita
5 dl (300 g) tomusokeria
4 rkl vettä

Suklaakuorrutus:
200 g Fazerin Sinistä maitosuklaata
25 g voita

Koristelu:
25 g valkosuklaata

Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna-munasokerivaahdon joukkoon vuorotellen kuivia aineita siivilän läpi ja maitoa. Kääntele lopuksi joukkoon sulatettu ja hieman jäähtynyt voi. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (23*33 cm) ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes taikina on keskeltäkin kypsää. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Valmista voikreemi. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri keskenään. Lisää kädenlämpöistä vettä joukkoon ruokalusikka kerrallaan koko ajan vatkaten. Vähennä tai lisää veden määrää tarvittaessa. Kreemin tulee olla pehmeää ja helposti levittyvää. Levitä kreemi tasaisesti pohjan päälle ja laita piirakka jääkaappiin. Anna kreemin jähmettyä kunnolla ennen kuin lisäät suklaakuorrutuksen.

Laita maitosuklaa ja voi mikron kestävään kulhoon. Kuumenna puolella teholla puolen minuutin erissä ja sekoita välillä. Jatka kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Levitä sula suklaaseos tasaisesti voikreemin pinnalle.

Laita valkosuklaa minigrip-pussiin ja kuumenna mikossa puolella teholla. Ota pussi välillä pois mikrosta ja painele kevyesti. Jatka kunnes suklaa on sulanut. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota raitoja suklaakuorrutuksen pinnalle. Suklaakuorrutus ei saa olla vielä kovettunut, jotta kuviointi onnistuu. Vedä kevyesti veitsellä pituussuunassa kuvio suklaan pintaan.




17 kommenttia:

  1. Nam!
    Näyttää herkulliselta!
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Hyvää viikonloppua sinullekin :D

      Poista
  2. No nyt on ainakin nimi kohillaan! Heti tekee mieli maistiaisia ja kuvatkaan ei yhtään helpota tilannetta, slurps.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kinderpiirakka on kieltämättä yksi houkuttelevin leivonnaisen nimi. Hyväähän tämä on, ei voi mitään :D

      Poista
  3. Ai sä oot tehnyt pohjan tuolla ohjeella, eipä ookkaan tullut mieleen! :D Sopii muuten varmasti loistavasti! Näyttää tosi herkullisilta nämä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo, mää oon täysin hurahtanut tuohon pohjaan. Se on vaan perfecto! :D

      Poista
  4. Minäkin leivoin tällä viikolla kinderpiirakkaa.. On se vaan niin hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanos muuta! Myönnetään, että joskus olen tehnyt muulloinkin kuin pääsiäisen aikaan :D

      Poista
  5. Nam nam nam nam!! Kinder-leivonnaiset sopii kyllä erinomaisen hyvin just kevääseen ja pääsiäiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee mukavan keväinen fiilis, kun tätä saa palan lautaselle. :D

      Poista
  6. Tosi ihanan oloinen tämä sinun versio kinderpiirakasta! Ja ihan täydellisen näköinen! ❤😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täytyy sanoa, että maku hipoi ainakin täydellisyyttä 😊

      Poista
  7. Onpas super mehevä herkku.:) Näyttää niin kuohkealta tuo pohja :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohja on huippuhyvä ja mehevä. Paras pohja tän tyylisiin herkkuihin, mun mielestä 😀

      Poista
  8. Joka vuosi mietin tätä.. että pitäisikö kokeilla, mutta taaskaan en saanut aikaiseksi. Pääsiäinen meni jo mutta kinderiähän voi syödä koko vuoden? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, ehkä vielä joskus. :D Totta kai voi! Myydäänhän Kindereitä kaupassakin ympäri vuoden :)

      Poista