torstai 26. huhtikuuta 2018

Suolakinuski-Blondiet


Tiedätte varmaan tunteen, kun haluaisi leipoa jotain, mutta ei oikein tiedä mitä. Hyviä vaihtoehtoja juuri siihen hetkeen ei tunnu löytyvän millään, vaikka to-do-lista on kilometrin mittainen. Tällaisissa tilanteissa yleensä suuntaan johonkin suosikkiblogiini hakemaan inspiraatiota.

Nyt blogiksi valikoitui Kanelitytön kakkuparatiisi, josta takuuvarmasti löytyy aina jotain uutta kokeiltavaa. Kovin montaa päivitystä ei tarvinnut selata alaspäin, kun ruudulle tuli todella herkullisten suolakinuski-blondien ohje. Ohje vaikutti vielä sopivan simppeliltä omaan makuuni, joten kulhot löysivät tiensä kaapista pöydälle erittäin nopeasti.

Toimihan se, kuten ohjeessa luvattiin. Suoraan lainattuna "ihanan tahmaisia, pehmeitä, meheviä ja ihanan suolaisen makeita kuin miltä kuulostavatkin." Pienikin pala riittää viemän makeanhimon, sillä nämä blondiet ovat täyttä tavaraa, joka suupalalla. Kaveriksi vielä kermavaahtoa ja jäätelöä, niin makunautinto on huikea! :)

Pohja:
230 g voita
2 ½ dl (175 g) fariinisokeria
1 dl (90 g) sokeria
2 kananmunaa
6 dl (395 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 ½ tl sormisuolaa (ei tavallista suolaa!)

Pinnalle:
2 dl valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa
½ tl sormisuolaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa noin 20 x 20 cm kokoinen uunivuoka leivinpaperilla.

Sekoita kulhossa keskenään vehnäjauhot ja ruokasooda. Laita sivuun.

Vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen, ja vatkaa kunnolla tasaiseksi jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi sormisuola sekä kuivat ainekset joukkoon siivilän läpi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä liikaa sekoittamista.

Levitä noin 2/3 taikinasta vuoan pohjalle. Paista pohjaa noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pohja on kiinteytynyt mutta ei saanut vielä juurikaan väriä. Tarkkaile uunia.

Ota pohja uunista ja levitä kondensoitu maito pohjan päälle tasaisena kerroksena. Lusikoi loput taikinasta päälle. Ripottele sormisuola päälle ennen uuniin laittamista.

Paista vielä 10-25 minuuttia vuokasi koosta riippuen, tai kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä. Keskiosa saa olla vielä tutiseva. Älä paista liian kauan! Tarkkaile paistumista. Ota uunista ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.

Laita jääkaappiin jähmettymään ennen leikkaamista.


13 kommenttia:

  1. Voi miten kiva että löysit nämä kokeiltavaks ja vielä tykkäsitkin! 😊😍👍🏻 Huippuhyvän näköisiä! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkua oli joka suupala! :) Kiitos vielä huippu ohjeesta :D

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam nam! Nyt on oikee herkkupommi :)! Tää ois Vapuksi kiva idea isommalle porukallekin tarjottavaksi, pitää ehkä toteuttaa! :)

      Poista
    2. Heh, herkkupommi kuvaa erittäin hyvin näitä. :) Ei ole kevyemmästä päästä, mutta vappunahan saa luvan kanssa herkutella :D

      Poista
  3. Herkkupommi tosiaan! Ohjehan on napattava muistiin. ;)
    Kyllä tää sinunkin blogi toimii ideablogina. Tosin leipomiset on jääny vähemmälle, eikä ne oo useimmiten kovin kuvauskelposia. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että oot saanut ideoita. :D Niin ne on jäänyt minullakin vähemmälle, mutta aina kun jotain uutta tulee tehtyä, niin ne yleensä päätyy blogiinkin :)

      Poista
  4. Oi mikä ohje! Pakko ottaa talteen 😍

    VastaaPoista
  5. No voi hyvää päivää :D Aivan sairaan herkullisen näköistä! Nam! kinuski se nyt vaan toimii kaikessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Harvemmin on tosiaan tullut syötyä mitään pahaa, missä ois ollut kinuskia :D

      Poista
  6. Mun on ollut tarkoitus näitä tehdä , mutta en ole vielä toteuttanut aietta. Jossain kohtaa kyllä! Näyttävät niin hyviltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, toivottavasti pääsevät pian toteutukseen. Nämä ovat tosi täyteläisiä ja hyviä, joten jos makeasta tykkää, niin suosittelen :D

      Poista