Sacherit kuuluvat minun uudenvuodenperinteisiin, sillä kun leivon niitä, niin se ajoittuu vuodenvaihteeseen. Joka vuosi ei viitsi samaa reseptiä julkaista, joten uutta kulmaa on haettu jälleen tälle vuodelle.
Tässä Sacher-leivosten versiossa Itävalta kohtaa Suomen! Pohjana toimii vanha tuttu luottoresepti, joka oon useaan kertaan hyväksi todettu. Väliin tulee Suomi-osuus eli mustikkahillo, joka on jämäköitetty liivatteella. Kuorrutus on kokenut myös uudistuksen, sillä se on ollut viime vuosina leivosten akilleen kantapää. Vaikka maku on ollut hyvä, niin leikattavuudessa en ole vielä päässyt täydelliseen lopputulokseen. Mutta tättädädää, nyt ollaan aika lähellä, kiitos kondensoidun maidon, voin ja suklaan yhdistelmän! Itse olin makuun erittäin tyytyväinen, joten uskallan suositella tätä myös kaikille muillekin suklaan ystäville.
Tällä ohjeella osallistun myös Parhaat Ruokablogit sivuston 1-vuotiskilpailuun! Parhaat Ruokablogit on tällä hetkellä itselle se mieluisin listaussysteemisivusto, jossa seuraan blogeja. Visuaalisesti miellyttävä ja helppo käyttää, niin siinäpä ne peruspilarit hyvälle saitille. Tämä ei olut mielistelyä vaan ihan aito mielipide. :D Sitten itse reseptiin.
Pohja:
90 g tummaa (50 %) suklaata
90 g voita
1 dl (90 g) sokeria
3 kananmunaa
1 dl (65 g) vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mustikkatäyte:
200 g mustikoita
100 g hillosokeria
1 liivatelehti
Kuorrutus:
125 g tummaa (50 %) suklaata
125 g kondensoitua maitoa
50 g voita
Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä. (Suklaan ja voin voi sulattaa myös mikrossa). Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Kaada suklaaseos muna-sokerivaahdon joukkoon sähkövatkaimen pienimmällä teholla vatkaten. Kaada taikina 23*33 cm uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakkulevy ja poista leivinpaperi. Leikkaa kakkulevy kahteen osaan.
Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Kiehauta mustikat ja hillosokeri kattilassa, kunnes sokeri on sulanut. Purista liivatelehti kuivaksi ja sekoita mustikkahillon joukkoon. Anna jäähtyä hieman ja levitä toisen suklaakakkulevyn päälle. Aseta toinen kakkulevy kanneksi ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.
Valmista kuorrutus laittamalla kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes seos on tasaista ja levitä kauttaaltaan Sacher-kakun päälle. Koristele strösseleillä tai suklaarouheella.
Oi Sacher mustikalla <3 :) Luulen että päitäisin tästä enemmän kuin alkuperäisestä! MAhtavaa uutta vuotta!
VastaaPoistaOon kokeillut varmaan kaikilla mahdollisilla hilloilla, mutta mustikka on ollut kyllä ykkönen. 😀 Kiitos ja mahtavaa uutta vuotta myös sinulle! ☺️
PoistaIhan täydellinen idea yhdistää mustikat sacheriin ♥ Ihan superherkullisen näköisiä leivoksia!! :) Ihanaa ja herkkujen täyteistä uuttavuotta sinulle! :)
VastaaPoistaOi kiitos! 😃 Mustikka sopi enemmän kuin hyvin täytteeksi. 😄 Kiitos paljon ja herkullista uutta vuotta myös sinulle! 😊
PoistaNäyttää kyllä herkulta! 😋
VastaaPoistaKiitos! 😀 Kyllä maistuu hyvin varsinkin tällaiselle suklaan ystävälle 😄
PoistaVoi nam mitä suklaapaloja! <3 Hyvää ja leivonnan täyteistä uutta vuotta! :)
VastaaPoistaOvat kyllä super suklaisia! :) Kiitos samoin myös sinulle :D
PoistaIhanan näköisiä! En ole tiennytkään, että on tuollainen kilpailu olemassa. Pitänee käydä tutustumassa ehdokkaisiin :)
VastaaPoistaKiitos Tita! Tällä kertaa ei voittoon riittänyt, mutta kiva kisa oli :)
PoistaOnpa megakiva idea! =)
VastaaPoistaKiitos! Aina on mukava vähän uudistaa vanhaa tuttua :D
PoistaAivan ihana idea ja upea toteutus! Tuli vesi kielelle ja tunne, että alkavan hiihtoloman kunniaksi meillä leivotaan ensi viikonloppuna näitä:) Kiitos.
VastaaPoistaKiitos! :) Aina parasta, kun kuulee, että joku ohje menee kokeiluun! :D Mukavaa hiihtolomaa :)
Poista