maanantai 15. joulukuuta 2008

Arabialainen maustekakku




Arabialaista maustekakkua siis. Ohjeen otin jälleen kerran Mimmiltä kahvikakkujen mestarileipojalta. Mausta sen verran, että kuorrutus oli tosi hyvää ja kakkukin maistui oikein maukkaalta. Ehkä kuitenkin tiikerikakku on ollut näistä Mimmin kakkuohjeista se parempi. Mutta makuasioistahan ei voi muuta kuin kiistellä:)


Arabialainen maustekakku

 

200 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

2 dl kermamaitoa

4½ dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl kanelia

3 rkl tummaa kaakaota

1 tl vanilliinisokeria

1 dl jauhettuja manteleita

 

Arabialaisen maustekakun kuorrutus:

50 g rasvaa

1 keltuainen

6 dl siivilöityä tomusokeria

2½ rkl tummaa kaakaota

1 ½ tl kanelia

noin 2 rkl kuumaa kahvia

 

Valmistaminen:

 

- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi

 

- paista kakku kypsäksi ja jäähdytä

 

- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut aineksetr ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.

 

- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...

 

- kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros... jos et tykkää niin äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta

 

- muista säilyttää kakku kylmässä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti