perjantai 5. joulukuuta 2008

Daim-piiras




Kuva ei ehkä näytä kovinkaan houkuttelevalta, mutta älkää antako sen häiritä. Maku on todella hyvä, varsinkin jos tykkää "äkkimakeasta". Ohje taattua hellapoliisi-laatua. Pieniä muunnoksia tein ohjeeseen. Lisäsin täytteeseen kermavaahdon, niin tulee koko kermapurkki käytettyä kakkuun. Kaikki makean ystävät kokeilemaan :) Täältä voi katsoa alkuperäisen ohjeen.

Daim-piiras


Pohja:
2 munaa
2 dl fariinisokeria
50 g voisulaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:
voita
mantelilastuja

Täyte:
1 dl vanilliinikreemijauhetta
2 dl vettä tai maitoa
1 ½ dl kermaa
100 g Daimia rouhittuna

Pinnalle:
100 g Daimia
1/2 dl kermaa

Koristeeksi: 50 g Daimia murustettuna


Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon voisula, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" mantelilastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja maito sekaisin, anna vetäytyä hetki. Vaahdota kerma ja kääntele se vaniljakreemin joukkoon. Murusta Daimit.
Levitä täyte piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.

Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.

Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti