sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Appelsiinicupcaket




Tätä ohjetta halusin kokeilla siitä syystä, että kuorrutteeseen tuli kookosrasvaa ja se sai mielenkiintoni heräämään. Mitään uutta ja mullistavaa kuorrutteessa ei ollut, mutta maku, se oli todella herkullinen. Muffissien koostumus on todella pehmoinen. Näissä maistuu juuri sopivasti appelsiinin raikas maku. Alkuperäinen ohje oli täysin vegaani, mutta minä muutin sitä hieman itselleni sopivammaksi.


(CHOCOCHILIN)APPELSIINICUPCAKET


12 cupcakea


3 dl vehnäjauhoja


2 dl sokeria


1 tl leivinjauhetta


0,5 tl soodaa


1 tl vaniljasokeria


1 appelsiinin raastettu kuori


1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua


1,5 dl kahvikermaa


1 dl voisulaa


   1. Laita uuni kuumenemaan 175C ja paperoi muffinipelti.


   2. Sekoita yhteen kuivat aineet.


   3. Raasta appelsiinin kuori ja purista appelsiineista mehu. Sulata voi.


   4. Sekoita kuivien aineiden joukkoon appelsiinin kuori ja -mehu, kahvikerma ja voisula.


   5. Kaada taikina vuokiin (jätä 1/4 kohoamisvaraa) ja paista cupcakeja uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen kuorruttamista.


KUORRUTE


0,5 dl voita


0,5 dl sulatettua kookosrasvaa


6 dl tomusokeria


0,25 dl appelsiinimehua


   1. Sulata kookosrasva ja yhdistä se voihin. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama minuutti.


   2. Lisää tomusokeri ja appelsiinimehu vuorotellen rasvan joukkoon. Lisää mehua, kunnes kuorrute on sopivan paksuista.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti