lauantai 2. toukokuuta 2009

Banaanileivokset



Pöydällä lojui sopivasti 3 kpl kypsiä banaaneja, siispä leipomaan banaanileivoksia. Nämä syntyvät kätevästi ilman turhia vatkauksia. Tein leivokset uunipellille. Halutessaan nämä voi tehdä pienempään vuokaan, jolloin leivoksista tulee paksumpia. Pieniä viilauksia tein ohjeeseen. Täytyy sanoa, että maku oli kerrassaan mainio. Mukavaa vaihtelua nämäkin perinteisille mokkapaloille. Suosittelen!. Alkuperäinen ohje TÄÄLLÄ!


(Pampulan)Banaanileivokset


POHJA


2 dl sokeria


4 dl vehnäjauhoja


1 tl soodaa


1 tl leivinjauhetta


½ tl inkivääriä


½ tl kanelia


½ tl kardemummaa


½ tl suolaa


150g sulatettua voita


1 prk kermaviiliä


2 munaa


3 banaania


KUORRUTUS


50g sulaa voita


1/2dl kahvia


4 dl tomusokeria


 


Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää rasvasula, kermaviili, munat ja soseutetut banaanit.


Paista pellillä/vuoassa (20*30) uunin alimmalla ritilätasolla 25-30 min. Anna jähtyä


Valmista kuorrutus. Sekoita jähtyneen rasvasulan joukoon kahvi, tomusokeri. Levitä levyn pinnalle. Koristele vaikkapa pienillä suklaapastilleilla(ranskanpastilli tai vastaava)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti