keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Porkkanapiirakka



Ihan perus porkkanakakkua, tehty vain piirakkavuokaan. Ohje on Kirsiltä. Todella hyvää tämä oli kuten porkkanakakut aina. Pieniä muutoksia tein kuorrutukseen, sillä jätin voin kokonaan pois ja hyvää oli siltikin. Ruokotomusokerin eroa tavalliseen ei juurikaan huomannut. Jos paistat piirakkavuoassa paistoaika on lyhyempi. Vuoan voitelin ja jauhotin kookoshiutaleilla.

Pohja:
200 g voita
2 dl Fariinisokeria
2 kananmunaa
200 g raastettua porkkanaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl inkivääriä
2 tl kanelisokeria
1 dl mantelijauhetta

Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl ruokotomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Voitele ja korppujauhota pitkänomainen kakkuvuoka tai laakea uunivuoka. Sekoita vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe, inkivääri ja kanelisokeri keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri. Lisää munat yksitellen, hyvin sekoittaen joukkoon. Lisää jauhoseos, porkkanaraaste ja mantelijauhe. Kooda seos vuokaan ja kypsennä n. 45 min.

Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos kakulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti