torstai 8. joulukuuta 2016

Arvostelussa Tähtitorttu-marmeladit

Nyt luvassa jälleen tuotearvostelu! Tästä on hyvää vauhtia tulossa perinne, sillä viime vuonna joulun aikaan laitoin Fazer Present konvehtirasian tiukkaakin tiukempaan makutestiin. Mietin, että pitäisikö ottaa jälleen joku konvehtirasia arvostelun alle, mutta sitten sainkin kuningasidean lähteä vertailemaan torttumarmeladeja. En laittanut vertailuun eri valmistajien tuotteita, vaan kaikki makutestissä mukana olevat tuotteet ovat Saarioisten valmistamia Dronningholm Tähtitorttu tuoteperheen marmeladeja. Oli muuten melkoinen yllätys, kun tarkistin kenen valmistamia marmeladit ovat. Olin aina kuvitellut, että Dronningholm on valmistaja :)

Tänä vuonna uutuutena kauppojen hyllyille on Luumu- ja Omena-kanelimarmeladin rinnalle tullut vaniljainen Puolukka-kirsikkamarmeladi. Omena-kanelimarmeladi on löytynyt jo useamman vuoden valikoimasta ja Luumumarmeladi on tietysti se kaikkein klassisin torttujen täyte. Hintaa marmeladipurkilla on kaupasta riippuen noin 1 €. Meidän Halpa-Hallissa ne maksoi 0,99€, pk-seudulla voi tietysti olla hieman kalliimpaa. Ja sitten rumpujen pärinää, tuomaristo on antanut pisteensä... ;)
 
Luumumarmeladi on se kaikkein perinteisin joulutorttujen täyte, siksi maku tuntuukin niin tutulta, turvalliselta ja hyvältä. Luumumarmeladi on näistä kolmesta vähiten makein vaihtoehto. 100 g:aan tuotetta on käytetty peräti 260 g hedelmää, mikä tuntuu hurjan korkeilta, kun vertaa lukua kahteen muuhun marmeladiin. Kestää myös erinomaisesti paistamista, kuten kaikki Tähtitorttu-marmeladit.
Tämä toiseksi uusin marmeladimaku on jo vakiinnuttanut paikkansa torttujen täytteenä. Maku on melko makea, eikä maistu yhtä jouluiselta kuin perinteinen Luumumarmeladi. Kaneli on kuitenkin hyvä lisä ja tuo pilkahduksen joulun makua. 100 g tuotetta on käytetty 35 g marjaa, mikä tietysti vaikeuttaa makeuden tasoon, kun sokeria on käytetty suhteellisen paljon.
Tätä uututta oli heti pakko testata, kun kaupan hyllyltä purkin bongasin. Maussa ei juurikaan kirsikka maistu, ei liioin vaniljakaan. Puolukan maun erottaa hyvin. Ei erityisen jouluinen, mutta makea. Sisältää 35 g marjaa 100 g valmista tuotetta kohden. Uutuuden viehätys kuitenkin saa antamaan täydet pisteet. Mukavaa vaihtelua torttuihin!


Oletko sinä maistanut jo kaikkia makuja? Löytyykö muilta valmistajilta oma suosikki marmeladisi vai turvaudutko tuttuun ja turvalliseen Tähtitorttu-laatuun? Entä kuuluko hillo alle vai päälle. Omalta kohdaltani voin sanoa, että tykkään laittaa ennemmin alle, vaikka joskus tulee poikettuakin tästä säännöstä. Huono puoli kuitenkin on, että sakarat tahtovat elää omaa elämäänsä uunissa, kuten kuvista alta näkee. Yleensä tortut tulee tehtyä perinteisimpään tähtitorttumuotoon :)

 

8 kommenttia:

 1. Nämä arvostelut on aina kivoja! :D Itse kokeilin tänä vuonna ensimmäistä kertaa tuota omena-kanelimarmeladia ja tykästyin siihen, kaneli maistui hyvin. :) Tuota uututtakin pitäisi testata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää siis jatkaa perinnettä. :) Tuo uutuus oli kkllä kivan positiivinen yllätys maultaan :)

   Poista
 2. Kiitos vinkistä. Puolukka-kirsikkamarmeladia meinaan kokeilla joulukranssin täytteeksi. Mietin mitä laitan, kun viime vuonna tein luumusta, niin nyt kokeilen tota. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukka-kirsikkamarmeladi varmasti sopii erinomaisesti myös joulukranssiin :)

   Poista
 3. Tota puolukkajuttua en ollu nähnykkään! Sitä pitää oitis lähteä ostamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten hämäävän paljon luumumarmeladipurkin näköinen, saattaa hyvin jäädä huomaamatta, jos pikaisesti vilkaisee :)

   Poista
 4. Ihana testi :) mä ostin ekaa kertaa nyt tuota uutta vaniljaista kirsikka-puolukkamarmelaadia. Samaa mieltä sun kaa, puolukka maistuu eniten mutta mun mielestä tosi kivasti. Namia joka joulu marmelaadi kuin marmelaadi :) tykkään muuten tosi paljon sun blogista ja hauskaa joulunodotusta Jack :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää kommentti oli mennyt jostain syystä roskaposteihin ja nyt vasta löysin. Mukavaa joulunodotusta, kun se on jälleen ajankohtainen :D

   Poista