Täytyihän se minunkin testata tätä kaikkien hehkuttamaa Maisemakahvilan raparperipiirakkaa. Maistettuani tätä voin todeta hypen olleen täysin aiheellinen. Piirakassa on vaan kaikki niin kohdillaan kuin olla voi. Rahkatäyte ja raparperit yhdessä saa aikaan todella mehevän lopputuloksen. Piirakan kruunaa totta kai rapea muruseos. Ei siis tarvitse ihmetellä, miksi Maisemakahvilan raparperipiirakka nousee 90 % todennäköisyydella ensimmäisenä esiin, kun kysytään parasta raparperipiirakkaohjetta.
Tein pellillisen sijaan puolikkaan ohjeen halk. 23 cm piirakkavuokaan. Ohje täysillä määrillä löytyy muun muassa Kotiliesi -lehden sivuilta.
Muruseos:
4 dl (260 g) vehnäjauhoja
1 ½ dl (135 g) sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
125 g voisulaa
Pohjataikina:
2/3 muruseoksesta
1 dl piimää
½ kananmuna
Täyte:
5 dl raparperipaloja
1 prk (250 g) rahkaa
1 dl (90 g) sokeria
1 ½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Pinnalle:
1/3 muruseoksesta
Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula. Jaa muruseos kahteen eri kulhoon. Käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan. Jätä 1/3 pinnalle ripoteltavaksi.
Lisää pohjataikinaan piimä ja puolikas kananmuna. Sekoita tasaiseksi (ei haittaa, vaikka seos ei olisi aivan tasaista). Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun halk. 23 cm piirakkavuokaan. Ripottele taikinan pinnalle raparperipalat.
Sekoita rahka, sokerit ja kananmuna keskenään tasaiseksi seokseksi ja kaada raparperien päälle. Ripottele lopuksi muruseos pinnalle ja paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes muruseos näyttää kullanruskealta. Tarjoile esim. vaniljakastikkeen kanssa.
Nam! Näyttää niin herkulliselta!
VastaaPoistaToi on maailman parasta raparperipiirakkaa. Tein tätä myös ja ei jäänyt viimeiseksi kerraksi.😀
Kiitos! On se vaan parasta, ei mahda mitään. Tulen tekemään minäkin uudemman kerran ja monesti! :D
PoistaAi että miten hyvännäköistä! <3 Uusi tuttavuus tämä resepti, testiin menee jossain vaiheessa. ;)
VastaaPoistaKiitos! :) Kannattaa ehdottomasti testata, jos tätä ei vielä ole koskaan tehnyt. Veikkaan, ettet tule pettymään :D
PoistaOnpa todellakin ihanan näköistä!! En ollut itse tästä MAisemakahvilan piirakasta kuullutkaan, mutta testiin menee! :)
VastaaPoistaTämä on melko vanha ohje, mutta joku on nyt vaan keksinyt sille tuollaisen myyvemmän nimen. Moni on saattanut tietämättään kokeilla, vaikka ei ole Maisemakahvilan piirakasta kuullutkaan :D
PoistaOlen käyttänyt piimän tilalla jugurtteja tai kermaviiliä mitä sattuu kotona olemaan ja joskus myös rahkan tilalla, hyvää tullut aina.
VastaaPoistaHyvä tietää, että toimii "jääkaapintyhjennyspiirakkanakin" :D
PoistaTein tätä viime viikolla ja tämä on kyllä aina yhtä hyvää! ;D Mulla on ohje vaan eri nimellä blogissa.
VastaaPoistaOlen myös kuullut, että sama ohje tunnetaan eri nimillä. Maku on kuitenkin aina yhtä herkullinen oli nimi mikä tahansa :D
PoistaMistä ihmeestä tollanen nimi tulee??
VastaaPoistaPitäähän se varmaan tääkin kokeilla, kun olen jo 3 versiota ehtiny tänä kesänä kokeilla. :) Olen tehny piirakkafoliovuokiin ja laittanu pakastimeen.
Maisemakahvilan raparperipiirakan reseptin antoi Kotiliesi-lehdelle Hämeenkyrön maisemakahvilan emäntä Katariina Pylsy. Tällainen tieto löytyi Kotilieden sivuilta. :) Vahva kokeilusuositus, on tää vaan niin hyvää ja voi myöskin pakastaa :D
PoistaTämä on hyvää, viimeksi viikonloppuna sain maistaa ja joskus olen itsekin kyllä tehnyt..
VastaaPoistaTotta! Vaikea on parempaa raparperipiirakka ohjetta kehitellä :D
PoistaTämä on minunkin mielestä ihan parasta raparperipiirakkaa! Pitääkin taas tehdä pellillinen.
VastaaPoistaJa vielä niin helppo tehdä ja syntyy perus raaka-aineista. Hyvää ja helppoa, mikä sen parempi yhdistelmä :D
PoistaKiitti herkullisesta ohjeesta! Vielä löytyi raparperia niin oli ihan pakko testata ;) jostain syystä minulla oli sokeri loppunut joten korvasin sen fariinisokerilla ja toimi erittäin hyvin! :)
VastaaPoistaAurinkoista kesää sinulle! Ja uusia herkullisia reseptejä odotellessa...;)
Fariinisokeri toimii yleensä todella hyvin tavallisen sokerin korvikkeena. :) Kiitos samoin! :D Jääkaapissa odottelis raparpereja, joten jospa niistä jotakin keksisi viikonloppuna. Ohjeita on toki jemmassa, että voi pahan päivän tullen päivitellä, jos ei ehdi millään leipoa :)
PoistaNam!! Ihan parasta herkkua. :p Tuttu ohje itsellenikin,voisi tehdä pitkästä aikaa.
VastaaPoistaSanos muuta, ehkäpä jopa paras raparperipiirakka :)
Poista