Pätkis-kääretortusta löytyy melko lailla samat raaka-aineet kuin Pätkis-moussekakusta. Nyt brownies-pohja on vain vaihtunut pehmeään kääretorttupohjaan, jonka sisään kätkeytyy samettisen pehmeää pätkismoussea. Pinnalta löytyy pehmeää suklaakuorrutusta, koska suklaata ei koskaan voi olla liikaa. Minä en voi kuin antaa ylistäviä kommenttia, koska tässä yhdistyy kaksi suosikkiani eli kääretorttu ja Pätkikset.
Suurin syy tykätä kääretortusta on se, että pohjan osuus on aina suht pieni verrattuna täytteeseen. Vähemmän pohjaa antaa siis mahdollisuuden syödä enemmän täytettä. Ja ennen kuin kukaan kommentoi, että tee moussea suoraan jälkiruoka-astiaan, niin ei, se ei ole sama asia. Äitini joskus laukoi, että miksei Magnumin tai Classicin sijaan voi ostaa litran jäätelöpakettia ja syödä samalla Fazerin sinistä, ajaa kuulemma saman asia. Not! XD
Kääretorttupohja:
3 kananmunaa
1 ¼ dl (100 g) sokeria
½ dl (30 g) vehnäjauhoja
½ dl (35 g)perunajauhoja
2 rkl (10 g) kaakaojauhetta
¾ tl leivinjauhetta
Pätkismousse:
½ dl Flora Vispiä
140 g Pätkiksiä
125 g mascarpone-tuorejuustoa
Suklaakuorrutus:
½ dl Flora Vispiä
100 g maitosuklaata
Aloita kääretorttupohjan valmistus laittamalla uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (siivilän lapi). Kaada taikina 23*33 cm uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista 7-10 minuuttia. Siivilöi tomusokeria jäähtyneen kääretorttulevyn pinnalle. Kumoa levy leivinpaperin päälle. Käännä levy vielä kerran, jotta paistopinta tulee ylöspäin.
Valmista pätkismousse sulattamalla Flora Vispi ja Pätkikset mikrossa puolella teholla kuumentaen ja välillä sekoittaen. Lisää joukkoon mascarpone, laita 15-30 minuutiksi jääkaappiin ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Levitä tasaisesti kääretorttulevyn pinnalle ja rullaa napakasti. Laita jääkaappiin vetäytymään suklaakuorrutuksen teon ajaksi.
Sulata kuorrutukseen tuleva Flora Vispi ja maitosuklaa mikrossa puolella teholla välillä sekoittaen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja levitä tasaisesti kääretortun pinnalle. Koristele esimerkiksi pursottamalla pinnalle suklaata ja viimeistele suklaarouheella.
Ihana kääretorttu!
VastaaPoistaKaunis koristelu!
Kiitos! Tämä oli huippu hyvää ja koristelu tuo perus ratkaisu, missä ei yleensä voi hirveästi epäonnistua :D
PoistaVoi kun onkin herkullisen näköinen kääretorttu! Varmasti hyvää! 😋
VastaaPoistaKiitos! :) Hyvää on ja mukavan suklaista :D
PoistaOijoi mitä herkkua! Ihan pakkohan tätäkin on testata!
VastaaPoistaKiitos! Mahtavaa, jos menee testiin. :D
PoistaVoi vitsi, no nyt on herkku!! <3 Mitä enempi täytettä, sen parempi! ;D
VastaaPoistaKiitos! :D Sanos muuta, kyllä täytteet ja kuorrutteet on parasta, oli leivonnainen mikä tahansa :)
PoistaNäyttää kyllä herkulliselta! Tämä ohje menee varmasti kokeiluun!
VastaaPoistaTämä on tämmöinen kevyt kesäherkku. :D Loisto homma, olis mahtavaa kuulla kommentteja, jos testaat :)
PoistaNam :P
VastaaPoistaMiten mä löysin tämän herkun vasta nyt? 😮 Tätä on tehtävä ihan ehdottomasti. Pätkis on...😍
VastaaPoistaHyvä, että kuitenkin löytyi! :D Pätkis on parasta :)
PoistaVoi vitsit kun on ihanan kuulloinen ja näköinen kääris! :P
VastaaPoistaKiitos! Pätkis saa leivonnaiset aina kuulostamaan ja maistumaan entistä paremmalta :D
PoistaJa kokeiluun menee😄
VastaaPoistaHuippua! :D Olisi kiva kuulla myöhemmin, miten onnistui ja mitä tykkäsit :)
Poistamitä maitosuklaata tässä on käytetty? ihan fazerin sininen? vai pitääkö olla jotain leipomis suklaata? aattelin pojan 2v synttäreillle tehdä :)
VastaaPoistaPahoittelen, että vastaus tulee näin myöhään. Muistaakseni käytin sitä Lidlin halvinta maitosuklaata, mutta esim. Fazerin sininen käy oikein hyvin ja tulee varmasti parempaa sillä. :D
PoistaHmm meniskö kaksinkertasilla aineksilla pellillliseen?
VastaaPoistaNormaalikokoiselle pellille menee 4 munan kääretorttupohja eli kertoimella 1,33 saa sopivan kokoisen :)
PoistaTämä ohje oli mahtava. Kaikki meni nappiin kiireessäkin. Olen nyt jalostanut ohjetta omaan makuuni paremmin sopivaksi ja käyttänyt pätkiksen sijaan fazerinaa. Täydellistä! Kehuja on sadellut myös muilta .
VastaaPoistaOnpa tosi mukava kuulla, että onnistui! :) Fazerinalla tulee varmasti myös tosi hyvää. Täytyy kokeilla seuraava versio sillä tehtynä :P
PoistaNäyttääpäs ihanalta, testiin menee! Mietin tuota kohtaa, että miksi Flora vispikin täytyy laittaa sulatukseen mukaan?
VastaaPoistaMukava kuulla! Pätkikset on rakenteeltaan vähän erilaista kuin tavallinen suklaa ja se palaa melko lailla varmasti, jos sulattaa ilman nestettä. Nesteen kanssakin sulatellessa saa olla tarkkana ja sekoitella usein ettei pala. Tavallisen suklaan kanssa olen kokenut parhaimmaksi tavaksi sulattaa nesteen kanssa, koska silloin seoksen juoksettumisvaara on hyvin pieni :)
PoistaOnnistuuko kääretortun pakastaminen?
VastaaPoistaEn ole tätä kokeillut pakastaa, mutta uskoisin, että onnistuu. Kuorrute on sen verran tahmeaa, että kannattaa laittaa rasiaan tai muuhun väljästi, ettei tartu kanteen kiinni
Poista