maanantai 21. elokuuta 2017

Mummon Mustikkapiirakka


Mustikkakausi on parhaimmillaan ja siispä minäkin suuntasin Prisman pakastealtaalle poimimaan niitä pussillisen. Nyt kaikki mustikanpoimijat saa kivittää minut vapaasti, mutta minun hermot ei vaan kestä sitä kyykkimistä ja sääskien syöttinä olemista. :D

Tämän helpon ja nopean mustikkapiirakka-ohjeen löysin Annin -blogista. Hieman sovelsin täytteen määrien kanssa vähentämällä mustikoiden määrän 200 g:aan ja laittamalla kermaviilipurkin sijaan 300 g turkkilaista jogurttia, koska yllätys yllätys, sitä oli jääkaapissa valmiina ja kermaviili oli kaupassa. Hyvää tuli näinkin! Täytteeseen voi käyttää melkeinpä mitä vain aina kermaviilistä ranskankermaan, joten piirakka toimii erinomaisesti "kaapintyhjennysleivonnaisena"! :D

Pohja:
100 g voita
1 dl (90 g) sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl (160 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mustikoita + 2 tl perunajauhoja, jos käytät pakastemustikoita
300 g turkkilaista jogurttia
¾ dl (65 g) sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna

Voitele ja jauhota kevyesti halk. 23 cm piirakkavuoka. Sekoita pohjaan tulevat kuivat aineet keskenään. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista. Sekoita joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. Sekoita jogurtti, sokerit ja kananmuna kulhossa tasaiseksi seokseksi. Kaada mustikoiden päälle tasaisesti ja paista piirakkaa 200 asteisen uunin alatasolla, kunnes täyte on hyytynyt reunoilta ja reunat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ja tarjoile esim. kermavaahdon tai jäätelön kanssa.



10 kommenttia:

  1. Kiitos ihana taas maininnasta :) Piirakka näyttää niin herkulta. Pakko tehdä itsekin vielä tätä kun mustikoita riittää! Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huippu ohje oli, eli herkullinen ja helppo :D

      Poista
  2. Näyttää niin herkulliselta!
    Mustikoita olen käynyt keräämässä ja ostelen kyllä niitä pakastealtaastakin.
    En ole vielä mustikkapiirakkaa ehtinyt tekemään. Lähipäivinä täytyy korjata asia!
    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Mustikkapiirakka on mielestäni yksi parhaista marjapiirakoista ja siksi sitä tulee leivottua ympäri vuoden. :)

      Poista
  3. Just eilen aattelin, että nyt on Jack Bauer kesälomalla, eikä oo ehtiny leipomaan. :)
    Turkkilaista jukurttia en oo ikiä käyttäny leipomisessa, mut sehän on oikeesti hyvää, eli miks ei? Olikohan sitä hylana? Pitää tarkistaa.
    Jaa, olen ehkä sittenkin laittanu sitä joskus voileipäkakun tahnasekotukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kesällä on tullut harmittavan vähän leivottua, kun tuo pesiskausi työllistää niin kovasti. :D Eiköhän tätä päivitystahtia saada taas vähän kiristettyä nyt kun kausi on ohi. :) Turkkilainen jogurtti toimii erittäin hyvin kermaviilin tapaan piirakoissa ja myöskin mousseissa. :) Tuo taisi olla peräti laktoositonta, jota tähän piirakkaan käytin. :)

      Poista
  4. Tänä vuonna ei kyllä ole tarvinnut sääskien syöttinä mustikkamettässä kyykkiä.. ;) Mustikka on ehdottomasti yksi parhaista Marjoista..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vielähän tuota ehtisi, jos haluaa tälle vuodelle syöttinä olemisen tunteen kokea. :D Mustikka on minunkin mielestä tosi hyvä ja monikäyttöinen marja :)

      Poista
  5. :p Ihanan mehevän näköistä. Testaan varmaankin tätä vadelmilla, niitä on nyt runsaasti. Minäkään en mustikan poiminnasta innostu, menee sormet niin sotkuun ja siniseksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vadelmat käy varmasti tosin hyvin tähän piirakkaan. :) Vadelmat on mukavampia poimiakin, vaikkakin joskus saattaa matoyllätys tulla eteen perkatessa :D

      Poista