sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Porkkana-Juustokakku


Miten saa porkkanakakusta entistäkin herkullisempaa? Lisäämällä mukaan juustokakkutäytettä. :) Porkkanakakun ja juustokakun yhdistelmä on ollut erittäin suosittu leivonnainen tänä syksynä ja erittäin hyvää, jopa täydellistä tämä on. Pehmeä juustokakkutäyte uppoutuu mukavasti makean porkkanakakkutaikinan sisään mehevöittäen sitä entisestään, nam!

Nyt kun Kakkutaikurin blogista kirjoittelin ohjetta tänne niin huomasin, että minultahan oli jäänyt porkkanakakkutaikinan ja juustokakkutäytteen kerrostaminen puolitiehen. Olin laittanut epähuomiossa kakkutaikina-täyte-kakkutaikina, kun alkuperäisessä ohjeessa oli yksi kerros vielä tähän lisää. Hyvää tuli näinkin, mutta seuraavalla kerralla täytyy kokeilla lisäkerroksen kanssa :)

Pohja:
1 ¾ dl (125 g) fariinisokeria
¾ dl (65 g) sokeria
2 kananmunaa
2 ¼ dl (200 g) rypsi-, rapsi- tai auringonkukkaöljyä
3 ½ dl (225 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 ½ tl kanelia
½ tl suolaa
½ tl vaniljasokeria
2 porkkanaa raastettuna (225 g raastetta)

Juustokakkutäyte:
125 g maitorahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 kananmuna
¼ dl kermaa
½ dl (45 g) sokeria
½ rkl maissitärkkelystä (maizenaa)
1 rkl sitruunanmehua

Kuorrutus:
3 ½ dl (200 g) tomusokeria
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Vuoraa 23 cm * 33 cm kokoinen vuoka/uunipelti leivinpaperilla ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita pohjaan tulevat jauhot, mausteet ja vaniljasokeri keskenään. Raasta myös porkkanat valmiiksi.

Sekoita keskenään pohjataikinaan tulevat sokeri, kananmunat ja öljy. Kääntele joukkoon kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita lopuksi joukkoon porkkanaraaste. Levitä puolet taikinasta pellille leivinpaperin päälle. 

Valmista seuraavaksi juustokakkutäyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Älä vatkaa liikaa. Tiputtele puolet juustokakkutäytteestä sinne tänne pohjan päälle. Tee samoin lopulle porkkanakakkutaikinalle. Ja vielä sama lopulle juustokakkutäytteelle. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Sekoita kuorrutukseen tulevat tomusokeri ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto ja vaahdota ilmavaksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi rouhituilla pähkinöillä. Herkuttele syksyn hittileivonnaisella! :D






10 kommenttia:

  1. Oi vitsi tuo täyte! <3 Tätä voisikin testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tämä vaan mukavaa vaihtelua normi porkkanakakkuun, joka sekin on tosi hyvää. Ei olis itellä tullut mieleen yhdistää porkkanakakkua ja juustokakkua :D

      Poista
  2. O-ou, hirmuinen porkkanakakkuhimo iski! :o Näyttääpäs hyvältä!:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!😄 Tämä on ehdottomasti parasta lääkettä porkkanakkuhimoon! 😃

      Poista
  3. Onpa sairaan herkullisen näköinen piirakka! Nami! 😋

    VastaaPoista
  4. Tämä on kyllä niin hyvää!

    VastaaPoista
  5. Nyt ihan rehellisesti: onko parempaa kuin tavallinen porkkanakakku? Perinteinen mehevä ja kostea porkkanakakku on mun lempparileivonnainen. Tätä ei ole vielä kokeillut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahan pistit. :D Jos loppuelämä pitäisi syödä vain toista, niin kyllä kaikesta huolimatta kallistuisin perinteisen mehevän porkkanakakun puoleen, jossa on tooosi paksusti kuorrutetta. :) Tämä juustokakku versio on kuitenkin ollut niin kovassa suosiossa, että pakkohan se oli testata ja kannatti. Juustokakkutäyte sopi tosi hyvin joukkoon, mutta pohja ei päässyt samalla tavalla esiin kuin perinteisessä versiossa. Testaamalla selviää parhaiten, miten osuu omaan makumaailmaan :D

      Poista