lauantai 14. lokakuuta 2017

Snickerdoodle-Whoopiet


Muistatteko vielä, kun jokin aika sitten oli valtava whoopies-buumi? Niitä leivottiin eri versioina blogeissa, lehdissä ja tv-ohjelmissa. Sitten tulikin macaronsit ja syrjäytti nämä herkulliset pienet leivoskeksit. Kovin on raadollinen leivontamaailmakin. :D Whoopiesit on erittäin helppoja tehdä ja muuntuvat tarpeen mukaan näppärästi täytettä vaihtamalla tai lisäämällä taikinaan esimerkiksi kaakaojauhetta.

Ohjeen näihin jenkkityylisiin Snickerdoodle-Whoopieisiin löysin Kanelitytön Kakkuparatiisi -blogista. Tein itse asiassa whoopieseja kahteen otteeseen ja ensimmäisellä kerralla laitoin maustamattoman tuorejuuston sijaan suklaan makuista tuorejuustoa ja sekin toimi erittäin hyvin! Vahva suositus lähtee täältä whoopiesien suuntaan. Kannattaa kaivaa tämä hieman unholaan vaipunut leivonnainen uudestaan esiin. Erinomainen pieni makea tarjottava esimerkiksi pikkujouluihin.:)

Whoopiet:
4 dl (250 g) vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
iso hyppysellinen suolaa
1 ½ tl kanelia + 1 tl pinnalle
115 g pehmeää voita
1 ¾ dl (150 g) sokeria + 1 rkl pinnalle
1 tl vaniljasokeria
1 iso kananmuna
1 ½ dl piimää

Kahvitäyte:
115 g pehmeää voita
85 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vahvaa kylmää kahvia
4 ½ dl (280 g) tomusokeria

Sekoita keskenään jauhot, sooda, suola ja 1 ½ tl kanelia keskenään.

Vaahdota voi, 150 g sokeria ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele joukkoon siivilän läpi puolet jauhoseoksesta vuorotellen piimän kanssa. Sekoita tasaiseksi ja lisää loput jauhot.

Laita taikina pursotinpussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle 30 pyöreää kiekkoa. Jätä reilusti kohoamisvaraa.

Sekoita pienessä astiassa loppu kaneli (1 tl) ja 2 rkl sokeria. Ripottele kaneli-sokeriseosta taikinakiekkojen päälle.

Paista 180 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella koskettaessa kiinteältä. Keksien ei tarvitse juurikaan ottaa väriä pintaan. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Vaahdota täytteeseen tuleva pehmeä voi, tuorejuusto ja kahvi sähkövatkaimella sekaisin. Siivilöi joukkoon tomusokeri koko ajan vatkaten. Vaahdota, kunnes seos on vaaleaa.

Laita täyte pursotinpussiin ja pursota täyte 15:lle pikkuleivälle. Aseta toiset puoliskat kansiksi. Laita whoopiet jääkaappiin ja anna vetäytyä seuraavaan päivään. 





16 kommenttia:

  1. Mulla on blogissa jäätävä määrä erilaisia whoopieseja! Eli mä ainakin villiinnyin näihin aikanaan 🤣 Nämä sinun on kyllä ihanan näköisiä! 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytyypä käydä vilaisemassa, mitä herkku whoopieseja sieltä löytyy :D

      Poista
  2. Ihanat pikkuleivokset. Pitääkin kokeilla pian, en koskaan ole vielä näitä tehnytkään. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on tosi herkkua. Kannattaa kokeilla, jos ei ennen whoopieita ole leiponut. 😊

      Poista
  3. Nappasin ohjeen talteen. Näyttää hyvältä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, nyt vaan testaamaan! 😊 Kiitos paljon 🙏

      Poista
  4. Voi herranen aika mitä hekkuja! :P Kiitos kun toit woopie-leivokset takaisin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 😃 Piti tuoda, kun taidot ei riitä macaronseihin. 😂 Tai kerran oon niitä tehnyt ja sattui onnistumaan. Toista kertaa ei uskalla ettei prosentit laske 😅

      Poista
    2. Kyllä sä vielä uskallat. Voin kertoa, että edelleen vaikka monta kertaa oon tehnyt niin epäonnistuu ne pahoilaiset. Niistä ei ikinä tiedä :D Mutta nämä eivät tosiaan ole pöllömpi vaihtoehto :)

      Poista
    3. On ne melkoisia vihulaisia, kun pitää olla kaikki tähdet kohdillaan, että onnistuu :D

      Poista
  5. Maukkaan näköisiä! Pitääkin testata näitä. Mulla on jopa whoopies-aiheinen leivontakirja olemassa, pitääkin tämän postauksen innoittamana kaivaa se esiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tosi maukkaita nämä onkin. :) Whoopie-leivontakirja kuulostaa oikealta aarteelta. Toivottavasti sieltä löytyy leivontaan päätyvä ohjekin :D

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Kiitos, rumimmat on tietysti taka-alalla. :) Huippu oli ohje :D

      Poista