sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Paistettu Daim-Juustokakku


Paistettu juustokakku on loistava leivonnainen, sillä se on herkullinen ja vielä todella helppo tehdä. Sen voi myös valmistaa hyvin päivää ennen tarjoilua, sillä maut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Tämän mehevän ja kinuskisen Daim-juustokakun ohjeen löysin Annin blogista. Heti, kun näin ohjeen, niin tuli sellainen fiilis, että tätä pakko päästä testaamaan. Eikä mennyt kuin kaksi kuukautta ja ohje on jo blogissa. Tämä on kyllä jo tehty pari viikkoa sitten, mutta blogiin asti saaminen tahtoo minulla usein venyä. 😅

Leivoin Daim-juustokakkua kahteen otteeseen. Ensimmäisellä kerralla tein pohjan Digestive-kekseistä ja voista, toisella kerralla valmistin pohjan Annin ohjeiden mukaan. Molemmat pohjat olivat erittäin hyviä, mutta minusta paistetussa juustokakussa paras pohja on Digestive-voi -yhdistelmä. Ohjeen mantelipohja oli kivaa vaihtelua ja kannatti kokeilla sitäkin versiota. Juustokakkutäytettä tein 2/3 Annin alkuperäisestä ohjeesta, koska minun vuoassa uhkasi korkeus loppua, joten pelasin varman päälle. Minusta tälläkin määrällä tuli korkeutta riittämiin 18 cm vuokaan tehtynä. 😊

Juustokakun kruunaa itse tehty kinuski, jonka kanssa meinasin oikasta ja käyttää kaupan valmista kinuskikastiketta. Onneksi tulin järkiini enkä antanut laiskuuden voittaa. Itse tehty kinuski on vain aivan eri maailmasta kuin valmiskastikkeet, vaikka hyviä nekin mielestäni ovat. 😄

Pohja:
2 rkl voita
2 dl mantelijauhetta
1 rkl fariinisokeria
30 g Daimeja

Juustokakkutäyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl (70 g) fariinisokeria
1 rkl maizenaa
2 ½ kananmunaa
100 g ranskankermaa
1 rkl sitruunanmehua
135 g Daimeja rouhittuna

Kinuski:
1 dl (70 g) fariinisokeria
2 tl vettä
1 ½ dl kuohukermaa
sormisuolaa

Pingota leivinpaperi halk. 18 cm irtopohjavuoan pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla käyttämällä esim. voita kiinnitysaineena. Asettele vielä folioa kauttaaltaan vuoan ulkoseunoille, jotta paistettaessa rasva ei pääse valumaan vuoasta uunin pohjalle.

Sulata voit kattilassa ja lisää joukkoon mantelijauhe, fariinisokeri ja rouhitut Daimit. Sekoittele ja lämmittele aineksia hetki kattilassa miedolla lämmöllä. Painele seos, jossa Daimit on hieman sulanut irttopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Vinkki. Voit tehdä myös perinteisen Digestive-pohjan. 125 g Digestivejä + 50 g voita on sopiva määrä. Tällöin pohjaa riittää hieman reunoillekin.

Valmista juustokakkutäyte vatkaamalla tuorejuusto,  fariinisokeri ja maizena keskenään sileäksi seokseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten täytteeseen. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sitruunanmehu. Kääntele joukkoon rouhitut Daimit. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan.

Paista juustokakkua uunin keskitasolla 160 asteessa reilu tunti. Täyte saa olla keskeltä hieman tytisevää. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla jälkilämmössä vielä tunti. Jäähdytä huoneenlämmössä ja siirrä yöksi jääkaappiin tai muutamaksi tunniksi.

Aloita kinuskin valmistus mittaamalla vesi ja fariinisokeri kattilassa. Lämmitä seosta kunnes sokeri sulaa. Lisää kerma hiljalleen seokseen koko ajan vatkaten. Keitä kinuskia noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi hyppysellinen sormisuolaa. Tarjoile juustokakku lämpimän kinuskin kanssa.




8 kommenttia:

  1. Nam :) Daim-kakut on aina sellaisia takuuvarmoja, vieraat hurmaavia kakkuja. Kylä tätäkin kai pitää testata... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä. Daim-kakut kaikissa muodoissa toimii. Kiva,
      jos pääsee testiin 😊

      Poista
  2. Jaiks mikä kakku! :o Näyttää herkulta. :p

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Mahtavaa! Tää on hyvä ku voi tehdä kinuskia vaille valmiiksi jo lauantaina :D

      Poista
  4. Kakku vaikuttaa niin herkulliselta, että pitää ehdottomasti kokeilla ja vieläpä tuolla keksipohjalla :)
    Mitä luulet, jos tekisi tämän 26 cm vuokaan, olisiko kaksinkertainen määrä aineita sopiva?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaksinkertainen määrä on varmastikin riittävä 26 cm vuokaan. 1,5 kertaisen määrän, jos haluaa tehdä, niin siihen on 22-24 cm vuoka sopiva :)

      Poista